Cercetare de marketing privind încrederea studenților din Cluj-Napoca în serviciile Work & Travel

Cuprins licență Cum descarc?

Sumar
1. Rezumat 3
1) Concluzii 3
2) Recomandari 3
3) Consiliere 4
2. Introducere 5
1) Tema cercetării 5
2) Scopul cercetării 5
3) Obiectivele cercetării 5
4) Informaţiile dorite a fi culese 6
5) Ipotezele cercetării 6
1. Fișa metodologicã 7
1) Natura cercetãrii 7
2) Mãrimea eșantionului și metoda de eșantionare folositã 7
1. Stabilirea universului statistic analizat și a unității observate 7
2. Alegerea metodei de constituire a eșantionului 7
3. Stabilirea mărimii eșantionului 11
3) Rata răspunsurilor, procentul chestionarelor exploatabile 12
4) Datele de realizare a anchetei, numărul anchetatorilor 12
4. Analiza datelor 13
1) Analiza individuală a întrebărilor, în funcţie de LIDO 13
1. Prototipul studenţilor care intenţionează să apeleze la serviciile Work & Travel 13
2. Notorietatea şi imaginea companiilor Work & Travel 16
3. Intenţia studenţilor de a apela sau nu la program 19
4. Motivele pentru care un student ar alege să plece cu Work&Travel 20
5. Motivele pentru care studenţii refuză programul Work & Travel 22
6. Sursele de informare şi publicitate 23
7. Ţările în care studenţii vor să lucreze 24
8. Jobul pe care studenţii vor să-l aibă 25
9. Atitudinea studenţilor faţă de preţ 27
10. Încrederea studenţilor în serviciile de asistenţă 27
11. Încrederea studenţilor în posibilitatea recuperării banilor 28
12. Nivelul de cunoaştere a limbii engleze 29
13. Cât sunt de importante cazarea, siguranţa transportului şi salariul pentru studenţi 31
14. Cât de influentă este familia în luarea deciziei 33
15. Universităţile la care ne-am putea promova serviciile 35
2) Analiza bivariată a datelor 36
1. Analiza legăturii dintre variabila ”intenția de a merge sau nu cu programul Work & Travel” și ”modul de percepere al prețului serviciilor respective”. 36
2. Analiza legăturii dintre ”importanța locului de cazare” și ”genul” persoanelor intervievate. 37
3. Analiza legăturii între ”orele de muncă” pe care un student este dispus să le lucreze și ”sexul” respondenților 37
4. Analiza legăturii între variabila ”încrederea studenților în posibilitatea recuperării banilor investiți” și ”tipul jobului” pe care aceștia vor să-l aibă. 38
5. Analiza legăturii dintre variabila ”influența familiei asupra deciziei de a apela sau nu la program” și ”genul persoanelor intervievate”. 39
6. Analiza corelației dintre variabilele ”motivul pentru care un student ar alege programul” (dobândirea unei experiențe de neuitat, ceea ce reprezintă un punct forte în CV) și nivelul de studii al respondenților. 40
7. Analiza corelației dintre variabila ”nivelul de cunoaștere a limbii engleze” și ”nivelul de studii” 41
8. Analiza corelației dintre variabilele ”intenția studenților de a apela sau nu la program” și ”nivelul de cunoaștere a limbii engleze” 42
9. Analiza corelației dintre variabilele ”intenția studentilor de a apela sau nu la program” și ”nivelul de studii al respondenților” 42
10. Analiza corelației dintre variabilele ”postul pe care studenții vor să-l aibă” și ”nivelul de cunoaștere a limbii engleze” 43
11. Analiza asocierii dintre variabilele ”tipul jobului preferat de studenți” și ”genul persoanelor” 44
6. Concluzii 46
7. Anexe 47
1) Anexa nr 1: Chestionar 47
2) Anexa nr 2: Motivele pentru care un student ar alege sa plece cu Work&Travel 50
3) Anexa nr 3: Cat sunt de importante cazarea, siguranta transportului si salariul pentru studenti 52


Extras din licență Cum descarc?

1. Rezumat
1) Concluzii
Rezultatele cercetării arată că decizia studenţilor de a apela sau nu la programele Work & Travel este influenţată de o serie de aşa numiţi factori, fiecare din aceştia având rolul lor în anumite etape pe care un student le parcurge încă din momentul în care se gândeşte sau cineva îi propune să apeleze la un astfel de program şi până în momentul plecării în străinătate.
În urma analizei datelor, în special a celor din cadrul analizei univariate, pentru că acolo informaţiile sunt cele mai explicite, ne dăm seama că printre factorii care influenţează aceste decizii, unii dintre ei au o influenţă majoră. Astfel că anumiţi factori precum prototipul studenţilor, nivelul de studii al acestora, dorinţa de a câştiga cât mai mulţi bani, influenţa prietenilor, dar şi dorinţa ce a încerca ceva nou, de a cunoaşte lucruri noi, mai bine spus trăirea unei experienţe unice sunt cei care sunt decisivi în hotarârea pecare fiecare student, dintre cei care îşi doresc să apeleze la un astfel de program, o ia.
Pentru că la aceste programe apelează persoane atât de gen feminin cât şi de gen masculin, tipul jobului care li se oferă în momentul în care discută cu cei din cadrul companiilor Work & Travel, oferta acestor companii trebuie să fie diversificată din mai multe puncte de vedere, cum ar fi tipul jobului (chelner, barman, ospătar, recepţioneră, cameristă, salvamar), al condiţiilor de muncă şi de cazare, acestea din urmă fiind extrem de importante pentru persoanele de gen feminin, dar mai ales a orelor de muncă, ţinând cont de faptul că probabil persoanele de gen feminin nu vor rezista să lucreze la fel de multe ore ca şi persoanele de gen masculin.
2) Recomandari
Deoarece din datele obținute în urma analizei efectuate rezultă că majoritatea respondenților au aflat despre programul Work & Travel din surse cum ar fi colegi, flyere, afișe, le sugerăm companiilor să încerce o mai bună promovare a serviciilor oferite prin intermediul mass-media (reclame TV, posturi de radio etc), deoarece ar putea fi o sursă rapidă și directă de influențare a potențialilor consumatori.
În urma studiilor realizate prin prezenta cercetare, am constatat faptul că persoanele de gen feminin sunt mult mai interesate de participarea la acest program, dar totuși ele au anumite rețineri din cauza nesiguranței condițiilor de cazare; în acest sens, suntem de părere că firmele ar putea să posteze câteva imagini din diferite locuri de cazare din zone diverse în care se desfășoară programul, pentru ca viitoarele aplicante să poată astfel să scape de bănuieli și să fie mult mai încrezătoare în ceea ce li se oferă
3) Consiliere
Ținând cont de faptul că studenții de la licență sunt cei mai interesați de serviciile Work & Travel, ar fi preferabil, ca prin intermediul publicității, ei să reprezinte segmentul de piață cărora ne adresăm, astfel conștientizarea dorințelor potențialilor consumatori va fi mult mai probabilă
În viitor, este recomandabil să se realizeze mult mai multe prezentări de companii specializate, care să cuprindă informații foarte ample, la facultățile universității Babes-Bolyai, deoarece majoritatea respondenților care intenționează să apeleze la program își fac studiile la această universitate.
Cea mai bună tactică de promovare ar fi un slogan care să accentueze faptul că Work & Travel îți oferă mari șanse de a aduna bani, dat fiind faptul că acesta reprezintă cel mai important motiv pentru care un student ar apela la aceste servicii.
Deoarece majoritatea studenților refuză programul din motive financiare, este recomandabil să încheiem anumite contracte cu băncile din țară, care ar putea să ofere studenților credite cu o dobândă destul de mică.
În urma cercetării, am realizat faptul că studenții își doresc să plece și-n țările în care nu există încă un astfel de program, cum ar fi Japonia, Italia, Germania, de aceea este preferabil să se încerce realizarea unor contracte de angajare cu diverse companii din țările enumerate mai sus.
Pentru creșterea cotei de piață, ar fi de dorit să obținem cât mai multe joburi de chelner, acesta fiind preferat în rândul studenților.
Ținând cont de faptul că cei mai importanți factori pentru studenți sunt salariul pe care urmează să-l primească, siguranţa transportului şi tipul jobului, ar fi bine să li se acorde o foarte mare atenție, pentru a mări încrederea studenților în serviciile respective.
Deoarece persoanele de gen feminin sunt mult mai interesate de participarea la acest program, iar sexul persoanelor influențează jobul pe care acestea îl preferă, este preferabil să putem oferi mai multe joburi destinate persoanelor de gen feminin, cum ar fi cel de cameristă sau chelner.
2.Introducere
1) Tema cercetării
Pe parcursul anilor de activitate a companiilor Work & Travel din România, a participat la acest program un număr destul de mare de studenţi. Comparând însă numărul de participanţi cu numărul total de studenţi din Cluj-Napoca, care este unul extrem de mare, peste 100.000 de studenţi, e remarcabil faptul că proporţia respectivă este una destul de mică.
Tema cercetării o reprezintă încrederea studenţilor din Cluj-Napoca în serviciile Work & Travel.
Alegerea temei se datorează faptului că, în opinia noastră, studierea fenomenului sus menţionat prezintă un adevărat interes pentru companiile respective, din prisma poziţionării şi diferenţierii propriei oferte, date fiind trăsăturile şi obişnuinţele specifice studenţilor, datorate mediului şi vârstei în care aceştia se află. Pe lângă acest fapt şi noi, realizatorii acestei cercetări, suntem la rândul nostru studenţi, şi curiozitatea faţă de obiceiurile colegilor noştrii în această privinţă ne-a determinat să realizăm acest studiu.


Fisiere în arhivă (1):

  • Cercetare de Marketing privind Increderea Studentilor din Cluj-Napoca in Serviciile Work & Travel.docx

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!