Cercetarea Preferintelor Consumatorilor pentru Produse Ecologice

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE.4
CAPITOLUL I. PRODUCTIA SI PRODUSELE ECOLOGICE
1.1. Conceptul de produs ecologic.5
1.2. Productia ecologica.7
1.3. Etichetarea produselor ecologice.11
CAPITOLUL II. EVOLUTIA AGRICULTURII SI A PRODUSELOR ECOLOGICE IN ROMANIA 2000-2010
2.1. Evolutia agriculturii ecologice in Romania.14
2.2. Piata produselor ecologice in Romania.21
CAPITOLUL III. CERCETARE DE MARKETING PRIVIND PREFERINTELE CONSUMATORILOR PENTRU PRODUSE ECOLOGICE.25
CONCLUZII.39
BIBLIOGRAFIE


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Traim in "secolul vitezei", iar acest lucru pare sa-si fi pus amprenta asupra modului nostru de viata in ultima perioada. La fel ca si in alte tari de pe glob, romanii au un stil de viata din ce in ce mai putin sanatos.
Prima problema si cea mai importanta o reprezinta alimentatia. Din lipsa de timp sau comoditate, multe persoane au o alimentatie necorespunzatoare, preferand sa consume produse de tip fast-food, semipreparate sau alte produse modificate genetic.
In ultimii ani a aparut un nou trend pe piata alimentelor din Romania, si anume produsul ecologic.
Produsele ecologice, numite si produse bio sau organice (SUA), cunosc un veritabil succes. Gama de produse s-a diversificat din ce in ce mai mult: de la legume la carne, lactate sau oua, pana la bauturi sau dulciuri.
Moda produselor ecologice incepe sa castige tot mai mult teren in Romania, desi conform unor studii realizate, consumul de produse ecologice in Romania este foarte scazut, aproximativ 1% din totalul alimentelor, in timp ce in Europa de Vest media este de 3-5%.
In aceasta lucrare s-a urmarit cercetarea preferintelor consumatorilor pentru produsele ecologice. Acest studiu s-a realizat cu ajutorul unei cercetari de marketing calitativa a pietei din Romania a produselor ecologice in scopul obtinerii de informatii referitoare la preferintele si atitudinea consumatorilor fata de produsele ecologice precum si a profilului consumatorului.
Obiectivele principale ale acestui studiu fiind determinarea gradului de cunoastere referitor la gama de produse, la frecventa consumului acestor produse, la impactul pozitiv asupra sanatatii al consumului de produse ecologice, motivul pentru care se apeleaza la aceste produse si cat ar fi dispusi romanii sa plateasca pentru un produs ecologic in comparatie cu un produs conventional.
Pe ansamblu, studiul evidentiaza inclinatia romanilor catre produsele ecologice.
Desi in prezent produsele ecologice isi fac cu greu simtita prezenta pe masa noastra, se prevede o crestere printre alimentele consumate, odata cu educarea populatiei, cu cresterea nivelului de trai si sustinerea producatorilor care produc ecologic.
CAPITOLUL I. PRODUCTIA SI PRODUSELE ECOLOGICE
1.1 Conceptul de produs ecologic
Produsul ecologic este, in primul rand , obtinut din materie prima (ingrediente) provenite din agricultura ecologica, in procesarea lui nu s-au folosit ieribicide, pesticide, hormoni, nu contine aditivi sau alte substante chimice de sinteza, nu este modificat genetic, este lipsit de reziduuri toxice si are un continut echilibrat de substante bioactive si minerale.
Conform definitiei, data de Organizatia pentru Alimente si Agricultura FAO (Food And Agriculture Organization) si Organizatia Mondiala a Sanatatii OMS in "Codul Alimentarius", agricultura ecologica reprezinta un "sistem integral de gestionare a procesului de productie, care contribuie la sprijinirea si consolidarea rezistentei agroecosistemului, incluzand biodiversitatea, ciclurile biologice si activitatea biologica a solului. Agricultura ecologica pune accent pe folosirea unor practice de gestionare corespunzatoare, in loc de introducerea unor produse fabricate afara din ferma respectiva, si ia in consideratie conditiile din fiecare regiune in parte care necesita sisteme, bine adaptate specificului acestei regiuni. Aceasta se poate realiza prin folosirea, unde este posibil, a metodelor agronomice, biologice si mecanice in loc de folosirea materialelor sintetice pentru anumite operatii in cadrul sistemului." 
Agricutura ecologica promoveaza sisteme de productie durabile, diversificate si echilibrate, in vederea prevenirii poluarii recoltei si mediului. Productia ecologica in cultura plantelor, fara utilizarea produselor traditionale nocive, cunoaste o preocupare speciala de cateva decenii in tarile dezvoltate economic. Interesul pentru produsele si productia ecologica este in continua crestere si in tara noastra.
Agricultura ecologica a luat nastere la inceputul secolului XX, insa principiile acestui sistem de agricultura au fost promovate dupa cel de-al doilea razboi mondial, de catre consumatorii si medicii preocupati de efectul alimentelor asupra sanatatii oamenilor. 
Agricultura ecologica a aparut ca o alternativa la practica intensiva, conventionala de agricultura bazata pe maximizarea productiilor.
Agricultura ecologica (organica) poate fi definita ca un sistem de productie care evita sau exclude larg utilizarea fertilizatorilor compusi sintetic, pesticide, regulatori de crestere si aditivi in hrana animalelor. Sistemele de agricultura organica se bazeaza pe rotatia culturilor, folosirea resturilor din cultura, a dejectiilor animaliere, a balegarului, a reziduurilor organice din afara fermei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cercetarea Preferintelor Consumatorilor pentru Produse Ecologice.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!