Cercetarea Proprietatilor Structurii Oxidului de Zirconiu in Calitate de Microsenzor

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 8
1. OXIDUL DE ZIRCONIU (ZrO2). PROPRIETATI, METODE DE 
CERCETARE SI APLICATII 10
1.1. Proprietatile Oxidului de Zirconiu (ZrO2) 10
1.2. Metodele de cercetare ale peliculelor de ZrO2 14
1.3. Aplicatii ale peliculelor de ZrO2 27
2. REZULTATELE EXPERIMENTALE OBTINUTE LA 
STUDIEREA PELICULELOR DE ZrO2 31
2.1. Tehnologia de obtinere 31
2.2. Studierea imaginilor SEM 32
2.3. Studierea morfologie suprafetelor obtinute cu AFM 33
2.4. Analiza concentratiilor cu ajutorul EDX 35
2.5. Caracteristicile spectrale Raman ale probelor studiate 38
2.6. Analiza datelor experimentale folosind caracteristicile C-V 40
2.7. Demonstrarea sensibilitatii probelor la radiatii ? 42
3. ORGANIZAREA SI PLANIFICAREA PROIECTULUI 43
3.1. Descrierea generalizata a proiectului 43
3.2. Analiza SWAT 44
3.3. Plan calendaristic 44
3.4. Argumentarea economic 46
3. 5. Recrutarea si selectia personalului 50
CONCLUZIE 59
BIBLIOGRAFIE 60


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Zirconiul are o combinatie unica de proprietati, care de mult timp ne permite utilizarea lui ca un material structural in reactoarele nucleare. Datorita acestor proprietati acest materal a fost in astfel de scopuri, de cind acesta este in stare sa ofere o putere mecanica dorita si proceseaza caracteristicile comune unor metale, dar cu o absorbtie termica a neutronilor mai scazuta. La fel de important este rezistenta la coroziune, care poate fi vazuta la nivel de suprafata. 
De curind, departamentele chimice si aeronautice au inceput sa foloseasca aceste avantaje, de corozie redusa, ale acestor clase de materiale. La fel, comunitatea din domeniul biomedicinei, a inceput sa foloseasca materiale care au la baza Zirconiu, la constructia protezelor, in mod special pentru proprietatile lor de uzura scazuta. Produse chimice de calitate sunt mai des utilizate in aceste domenii, de obicei, decit produsele nucleare. Aliajele produselor chimice de calitate, la fel poseda compozitii similare cu omologii sai nucleari, cu exceptia faptului ca ele nu sunt saracite cu aparitia in mod natural al hafmiului. Hafmiul este considerat echivalentul chimic al Zr, dar absorbtia lor de neutroni este foarte diferita, fapt ce necesita schimbari pentru a putea fi utilizate in aplicatii nucleare.
Multe din procesele care se refera la mediile de degradare a metalelor, care duce dupa sine procesele care au loc la suprafata si localizeaza procesele de transport in adincime. Acestea pot fi studiate pe sistemele model, prin diferite metode specifice. In plus, fata de ciclurile termice si expunerile de gaze sau lichide, la fel putem incerca simularea mediului de radiatie, folosind bombardarea de electroni.
Zirconiul este un material extrem de rezistent. Acesta are o inertie chimica si o temperatura de topire mult mai mare ca temperatura de topire al aluminiului. Zirconiul are o conductibilitate termica scazuta. Conduce curentul electric la la o temperatura de peste 6000C astfel oferind oportunitatea de a fi folosit ca senzor de oxigen si ca suspector de incalzire in cuptoare cu inductie de mare temperatura. In aliaj cu platina, e posibil de construit un filament care emite luminia in mediu ambiant. Proprietatile principale ale ZrO2: 
- Temperatura de utilizare de pina la 24000C
- Are o densitate inalta
- Conductibilitate termica scazuta (20% din cea a Al)
- Inert din punct de vedere chimic
- Proprietati de conductie a ionilor
- Rezistenta la uzura
- Rezistenta la fracturare
- Duritate ridicata
Utilizari tipice ale ZrO2:
- Ca bile de precizile la robinete
- Role si ghiduri pentur formarea tuburilor metalice 
- Ghidarea prin fire si sirma
- Extrudarea la cald a metalelor
- Compactarea pulberelor moarte
- Sigilarea pompelor marine si a arborelui de ghidare
- Senzori de oxigen
- Cuptoare de inductie de temperaturi inalte
- Membrane ale celulelor de combustibil
- Cuptoare electrice de temperaturi de peste 20000C in medii oxidante
Zirconiul Pur exista in cele trei faze de cristal la temperaturi diferite. La temperaturi foarte ridicate (> 2370?C), materialul are o structura cubica. La temperaturi intermediare (1170-2370?C) are o structura tetragonala. La temperaturi scazute (sub1170?C) materialul se transforma intr-o structura monoclinica. Transformarea de la tetragonal la monoclinic este rapida si este insotita de o crestere de 3-5% a volumului care zauzeaza un caracter extins al materialului. Acest comportament distrugeproprietatile mecanice ale componentelor fabricate in timpul racirii si face zirconiu, pur inutil pentru orice aplicatie structurala sau mecanica. Mai multi oxizi care se dizolva in structura cristalina, folosind zirconiul, outem incetini sau elimina aceste schimbari de structura ale ctistalelor. Ca aditivi sunt frecvent utilizati materiale ca MgO, CaO, si Y2O3. Cu sume suficiente adaugate, e posibil de mentinut structura cubica de temperatura ridicata chiar si la temperatura camerei. Structura cubica stabilizata a Zr este un material util si rezistent, ceramic tehnic, deoarece nu trece prin tranzitii de faza distructive in timpul incalzirii si racirii.
Stresul controlat, introdus in extinderea volumica la inversiunea din structura tetragonala in structura monoclinica, se foloseste pentru a produce o putere foarte mare, grele, greu de oxidat pentru utilizarea lor in domenii mecanice si structurale. Exista mai multe mecanisme care permit intarirea si cresterea tenacitatii zirconiului cu structura tetragonala. Aceasta reprezinta o problema forate complicata, care in linii generale poate fi explicata ca o dependenta de dimensiunile moleculelor din nodurile structurale, istoria termica, tipul si cantitatea de stabilizator utilizata in aliaj.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cercetarea Proprietatilor Structurii Oxidului de Zirconiu in Calitate de Microsenzor.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!