Cercetari Comparative Privind Actiunea Toxica a Erbicidului SDMA Asupra unor Specii de Organisme Poikiloterme

Cuprins licenta Cum descarc?

LISTA FIGURILOR 
LISTA TABELELOR 
INTRODUCERE 
CAPITOLUL1. Teste ecologice 
1.1. Tipuri de intoxicatii 
1.2. Definirea notiunii de doza 
1.3. Tipuri de doze 
1.4. Interactiunea substantelor toxice 12
1.5. Efectele substantelor toxice asupra pestilor 13
1.6. Circuitul substantelor toxice in organismul animal 14
1.7. Metode de evaluare a toxicitatii 16
1.7.1. Metode ecologice 16
1.7.2. Metode experimentale de laborator 16
1.8. Tabloul simptomatologic al intoxicatiilor acute 19
CAPITOLUL 2. Actiunea toxica a fungicidului TILT 250 CE asupra organismelor 27
2.1. TILT 250 CE. Prezentare generala 27
2.2. Actiunea propiconazolului asupra animalelor 31
2.3. Biotransformare 37
CAPITOLUL3. Cercetari comparative privind modificarea unor parametri fiziologici la caras si biban sub actiunea fungicidului TILT 250 CE 39
3.1. Materiale si metode 39
3.1.1 Material biologic utilizat 39
3.1.2 Metode folosite 41
3.2. Protocol experimental 51
3.3. Variante experimentale 52
3.4. Rezultate si discutii 53
CONCLUZII 62
BIBLIOGRAFIE 63


Extras din licenta Cum descarc?

Problemele ridicate de protectia si ameliorarea mediului inconjurator, constituie la scara planetara una dintre cele mai acute si complexe probleme ale contemporaneitatii. Dezvoltarea impetuoasa , economica si sociala a comunitatilor umane au indus modificarea accelerata a mediului ambiant, perturband profund echilibrul natural compensator al proceselor din biosfera. Dintre diferitele tipuri de poluare, cea chimica este mai periculoasa, mai evidenta si afecteaza toate componentele biosferei. Patrunderea compusilor chimici in organism poate avea consecinte biologice acute sau cronice ce depind de multi factori (concentratia, calea de patrundere, starea de sanatate, factorii genetici).Gradul de periculozitate al compusilor chimici pentru mediul ambiant este reprezentat de toxicitatea acestora, capacitatea sursei de poluare, posibilitatea de contaminare si raspandire a noxelor.
Poluarea intensa a mediului se rasfrange si asupra activitatii ecosistemelor acvatice. Impuritatile radio active , chimice sau biologice pun in pericol echilibrul acestora. Prezenta poluantilor chimici in apa poate duce la consecinte ecologice deosebit de grave prin restructurari ale biocenozelor, alterand integritatea lor si implicit a ecosistemelor acvatice.
Actiunea nociva a substantelor chimice poluante se poate manifesta indirect, prin diminuarea oxigenarii, modificarea ph-ului si a celorlalte proprietati fizice si chimice dar si direct, asupra organismelor ce populeaza bazinul acvatic respectiv. Unele substante ajunse in mediul acvatic pot induce mutatii de obicei daunatoare , cu consecinte grave pentru generatiile viitoare, cu implicatii profunde in stabilitatea ecosistemului.
In interrelatia organism-noxa , efectele toxice apar dupa depasirea unui prag de toleranta biologica, naturala sau dobandita. Orice substanta chimica poate fi toxica pentru organism dupa depasirea acestui prag. Limita de toleranta este foarte ridicata pentru substante chimice ce se pot intalni in mod natural in circuitele metabolice ale organismului (glucozo, uree). Actiunea factorilor de mediu asupra efectelor toxice ale unor substante se poate manifesta in doua moduri: prin actiunea directa a acestor factori asupra metabolismului organismului afectat sau prin produsii toxici ai unor substante, aparuti ca urmare a actiunii factorilor de mediu.
Numeroase cercetari au demonstrat ca efectul toxic (calitativ si cantitativ) variaza mult de la o specie la alta si chiar de la o varietate la alta. In general, speciile cu o intensitate metabolica intensa sunt mai sensibile decat cele cu metabolism mai lent. Pestii din zonele montane care traiesc in rauri cu apa mai bogata ,sunt mai sensibili decat cei ce traiesc in apele de ses.
Factorii genetici isi pun frecvent amprente asupra efectului unui toxic ce vine in contact cu organismul. In urma experimentelor efectuate s-au observat diferente apreciabile in metabolizarea unor substante exogene la diferite rase de animale de aceeasi varsta, greutate.
Scopul acestei lucrari este realizarea unui studiu privind actiunea toxica a unui erbicid (SDMA) asupra unor organisme poikiloterme.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cercetari Comparative Privind Actiunea Toxica a Erbicidului SDMA Asupra unor Specii de Organisme Poikiloterme.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!