Cercetari privind aschierea

Cuprins licenta Cum descarc?

1. Cuprinsul lucrarii
2. Rezumatul lucrarii 
2.1 Rezumatul lucrarii in limba romana .3
2.2 Rezumatul lucrarii in limba engleza .3
3. Introducere 
3.1 Scopul lucrarii .4
3.2 Motive de interes .4
3.3 Elemente noi .5
4. Stadiul actual al temei 
4.1 Scurt istoric privind prelucrarea cu discuri abrazive si strunjirea cu NCB .5
4.1.1 Istoria si modul de obtinere a NCB .7 
4.2 Analiza problemei privind prelucrarea cu discuri abrazive si prelucrarea cu NCB 8
4.2.1 Analiza problemei privind prelucrarea cu discuri abrazive .8
4.2.2 Analiza problemei privind prelucrarea cu NCB .11
5. Memoriul tehnic
5.1 Definirea prelucrabilitatii prin aschiere .14
5.2 Criteriul de apreciere a prelucrabilitatii prin aschiere cu discuri abrazive si cu NCB .17
5.2.1 Criteriul durabilitatii sculei aschietoare .19
5.2.2 Criteriul fortelor de aschiere .21
5.2.3 Criteriul rugozitatii suprafetei prelucrate .25
5.2.4 Criteriul energiei consumate .27
5.2.5 Criteriul regimului termic .27
5.3 Factorii ce influenteaza prelucrabilitatea prin aschiere cu discuri abrazive si cu NCB .28 
5.3.1 Influenta materialului de prelucrat .28
5.3.2 Influenta sculei aschietoare .28
5.3.3 Influenta regimului de aschiere .30
5.3.4 Influenta mediilor de racire - ungere .31
6. Memoriul justificativ de calcul 
6.1 Alegerea materialului de prelucrat .31
6.2 Calculul adaosurilor de prelucrare.32
6.3 Calculul regimului de aschiere in cazul rectificarii exterioare.35
6.4 Calculul normei de timp in cazul rectificarii exterioare.37
6.5 Calculul regimului de aschiere in cazul strunjirii uscate utilizand cutite de NCB.40
6.6 Calculul normei de timp in cazul . strunjirii uscate utilizand cutite de NCB.41
6.7 Alegerea variantei economice de proces tehnologic.44
6.8 Norme de protectia muncii .45
6.9 Norme ecologice .46
6.10 Concluzii generale.48
7. Bibliografie .49
8. Borderoul .50


Extras din licenta Cum descarc?

2. Rezumatul lucrarii
2.1 Rezumat in limba romana 
In aceasta lucrare se compara doua tehnologii (rectificarea de finisare clasica cu strunjirea uscata utilizand cutite de nitrura cubica de bor) din punct de vedere teoretic si unde vreau sa demonstrez eficienta utilizarii strunjirii uscate cu cutite de nitrura cubica de bor atat din punct de vedere al preciziei de prelucrare, economic cit si din punct de vedere ecologic.
Astfel in prima parte a lucrarii este prezentat stadiul actual atat al rectificarii cit si al strunjirii uscate. In cadrul capitolului ,,Stadiul actual al temei" este prezentat un scurt istoric privind prelucrarea cu discuri abrazive si cu nitrura cubica de bor si tendintele spre care tind cele doua tehnologii. Tot in cadrul acestui capitol este prezentat o analiza privind prelucrarile cu discuri abrazive si cu nitrura cubica de bor si domeniile de utilizare recomandate pentru cele doua tehnologii. 
A doua parte a lucrarii cuprinde doua mari capitole: ,,Memoriul Tehnic si Memoriul Justificativ de Calcul". In primul capitol sint prezentate criteriile de apreciere si factorii ce influenteaza prelucrabilitatea de aschiere a celor doua tehnologii, iar in al doilea capitol se compara cele doua tehnologii la prelucrare unei piese clasice (pinion). Prelucrarea piesei in cazul rectificarii de finisare se face pe o masina de rectificat exterior RE - 350, iar strunjirea uscata de finisare utilizand cutite de nitrura cubica de bor pe un strung cu comanda numerica Danobat TCN -10. Compararea se face in ambele cazuri pentru prelucrarea de finisare a suprafetei. Se compara cele doua tehnologii din punct de vedere al durabilitatii sculei aschietoare, a fortelor principale de aschiere, a preciziei de prelucrare, a timpului efectiv de prelucrare a unei piese si din punct de vedere economic si ecologic. 
Pentru elaborarea acestui lucrari am utilizat date cuprinse in literatura tehnica si stiintifica din domeniu si am folosit atat metoda de calcul, cit si cea a normativelor recomandate in urma experimentelor facute la alte facultati din alte tari. Imi exprim convingerea ca lucrarea corespunde unei necesitati obiective si sint constient de faptul ca perfectiunea ramane in continuare un ideal, si ca orice lucrare este debitoare, intr-o oarecare masura, timpului in care a fost scrisa. 
2.1 Rezumat in limba engleza
The dissertation follows to compare two technologies (final grinding using dry turney with CBN knifes) from theoretical point of view. The goal is to prove the efficiency of using dry turney with CBN knifes from precisional, economical and ecological perspective in processing.
The first part of the dissertation describes the present stage of grinding and dry turning. The capitol entitled "The actual stage of the issue" presents a short historical overview and the possible future orientations about processing with grindstone and CBN. This capitol describes also an analysis concerning processing with grindstones and CBN, and the recommended special fields for those two technologies. 
The second part of the dissertation contains two major capitols: "Technical Overview" and "Numerical Calculations". While the first capitol describes the qualificative criterions concerning the processibillity and the cuttibility of those two technologies the second one compares the two technologies in the perspective of processing a classical piece of work as axle. The processing of work-piece in the case of final grinding is made with an exterior grinder RE-350 machine. The dry turning is made using CBN knife in a numerical commanded turn-machine Danobat TCN-10. In both cases the comparison is made for surface processing. The two technologies are compared in the view of cutting-tool's durability, the main strength of the cutting, the processing precision, the effective time of work-piece's processing, and the economical and ecological aspects. 
The dissertation contains several data from the technical and scientifical literature. I've used the computational methods and the technical norms recommended by experiments made in foreign universities. 
I expound my opinion that the dissertation describes several objective requirements, but I'm aware about the fact that the perfectionism is only an idol. Every scientifical work is useful while is timely.
3. Introducere
3.1 Scopul lucrarii
Dezvoltarea sociala necesara ,dezvoltarea tehnica-tehnologica a facut posibila luarea in considerare si din punct de vedere ecologic a prelucrarilor mecanice. Daca pana in prezent s-a tinut cont de precizie, calitatea suprafetei, economicitate, ect. aceste criterii s-au imbogatit si cu gradul de poluare cauzat de prelucrarile mecanice. 
In cazul prelucrarilor prin aschiere indepartarea aschiilor, in cele mai multe cazuri, se face cu ajutorul lichidelor de racire - ungere. De multe ori nu pentru efectul de racire -ungere ci pentru efectul de limpezire - spalare se folosesc cantitati mari de lichide de racire - ungere. Dupa ultimele publicatii aparute functiile lichidelor de racire - ungere sunt : 70 % pentru indepartarea aschiilor prin limpezire si spalare, 20 % pentru racire si 10 % pentru ungere. [18]
Prin efectul de racire - ungere lichidele asigura o durabilitate mai mare a sculelor aschietoare, iar prin efectul de limpezire - spalare lichidele asigura curatirea suprafetelor prelucrate in timp ce creste prelucrabilitatea si calitatea suprafetei. Pe langa proprietatile si calitatile bune pe care le au lichidele de racire - ungere au si efecte negative asupra mediului inconjurator. Cantitatea de lichid ce se pierde in timpul prelucrarilor prin aschiere (vapori, scurgeri la conductele de legatura a instalatiei de racire - ungere, aschii, ect.) au efecte daunatoare atat asupra muncitorului care deserveste locul de munca cit si asupra mediului inconjurator.
Daca in alte domenii ale industriei efecte negative asupra mediului inconjurator constituie materialele utilizate si efectele acestora, in industria constructiilor de masini efectul negativ asupra mediului inconjurator constituie utilizarea lichidelor de racire - ungere la prelucrarile prin aschiere. Pe langa efectele neecologice pe care le au, pretul de achizitionare si depozitare a lichidelor de racire - ungere poate sa fie mai mare decat pretul de achizitionare si depozitare a sculelor aschietoare. Acesti doi factori, pretul si efectele neecologice, au devenit asa de importante incat cercetarile s-au axat asupra prelucrarilor ecologice.
Aceasta lucrare compara strunjirea uscata folosind nitrura cubica de bor (NCB) cu rectificarea si eventualele posibilitati de inlocuire a rectificarii cu alte operatii care nu au efecte negative asupra mediului inconjurator. 
3.2 Motive de interes 
Utilizarea lichidelor de racire - ungere in cadrul prelucrarilor prin aschiere este prezentat in tabelul 3.1. Din tabel se poate observa ca in cazul sculelor din otel rapid in toate fazele prelucrarii, cu cateva exceptii, se utilizeaza lichide de racire - ungere. In cazul prelucrarilor prin strunjire cu scule din otel rapid aproximativ 50 -60 % se foloseste lichidul de racire - ungere pe cand in cazul sculelor aschietoare din materiale mineralo - ceramice si materiale extradure nu se folosesc deloc lichidele de racire - ungere.[16]
Pentru realizarea racirii - ungerii ecologice se pot aplica urmatoarele metode :
- schimbarea compozitiei si a compusilor lichidelor de racire - ungere;
- micsorarea cantitatii de lichid folosit in cadrul prelucrarii;
- folosirea unei cantitati minime de lichid pentru ungere;
- folosirea unei cantitati minime de lichid pentru racire;
- prelucrarea uscata prin strunjire fara folosirea lichidelor de racire - ungere;
Pentru prelucrarile finale a otelurilor aliate si tratate termic se utilizeaza prelucrarea prin rectificare. La rectificare (prelucrare ce consuma cea mai mare cantitate de lichid de racire - ungere) avem doua posibilitati promitatoare. Primul utilizarea unei cantitati minime de lichid de racire - ungere iar cel de-al doilea prin utilizarea unor prelucrari care nu necesita folosirea lichidelor de racire - ungere deci prin prelucrarea uscata.
Din categoria materialelor extradure (diamantul si nitrura cubica de bor NCB) utilizam nitrura cubica de bor NCB pentru prelucrarea uscata prin strunjire.[13]


Fisiere in arhiva (4):

  • Cercetari privind Aschierea Precisa si Ecologica.doc
  • pinion principal.SLDPRT
  • pinion principal1.SLDDRW
  • sily roata dintata 24.SLDPRT

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!