Cercetari Privind Productia de Carne din Uniunea Europeana si Romania

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 3
CAPITOLUL I 5
IMPORTANTA ECONOMICA A CRESTERII ANIMALELOR 5
1.1 DEZVOLTAREA ISTORICA A CRESTERII ANIMALELOR 6
1.2 CRESTEREA ANIMALELOR IN ROMANIA IN TRECUT SI IN PREZENT 8
CAPITOLUL II 14
CONSIDERATII GENERALE ASUPRA CARNII 14
2.1 MATERII PRIME PENTRU ABATORIZARE 14
2.2 APRECIEREA ANIMALELOR IN VIU 14
2.3 APRECIEREA CALITATII CARCASELOR 18
2.3 COMPOZITIA CHIMICA A CARNII Sl TRANSFORMARILE POSTSACRIFICARE 19
2.4. VALORIFICAREA ANIMALELOR PENTRU CARNE 24
CAPITOLUL III 28
METODE SI MATERIALE FOLOSITE 28
3.1 METODE COMPLEMENTARE FOLOSITE IN CONSTRUIREA MODELULUI ANALITIC AL RELATIILOR CAUZALE DINTRE FENOMENELE ECONOMICO-FINANCIARE 29
CAPITOLUL IV 33
ANALIZA EVOLUTIEI PRODUCTIEI DE CARNE IN UNIUNEA EUROPEANA 33
4.1 ANALIZA PRODUCTIEI DE CARNE DE BOVINE 33
4.2 ANALIZA PRODUCTIEI DE CARNE DE PASARI 35
4.3 ANALIZA PRODUCTIEI DE CARNE DE PORC 38
4.4 ANALIZA PRODUCTIEI DE CARNE DE OVINE SI CAPRINE 40
4.5 ANALIZA TOTALA A PRODUCTIEI DE CARNE 43
CAPITOLUL V 44
ANALIZA EVOLUTIEI PRODUCTIEI DE CARNE IN ROMANIA 44
CONCLUZII 54
BIBLIOGRAFIE 57


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Datorita faptului ca zootehnia este un sector cu un considerabil potential, ocupand, prin traditie, un loc important in structura agriculturii romanesti, ea reprezinta un factor important al stabilitatii sociale si al mentinerii echilibrului ecologic, fiind in acelasi timp principala ramura productiva care asigura hrana populatiei si importante cantitati de materii prime pentru industriile alimentare, dar si nealimentare.
In Romania, cresterea animalelor, la fel ca si in intregul sector agricol, prezinta probleme structurale grave datorate fragmentarii excesive a proprietatii, productivitatii scazute dar si autoconsumului ridicat in ferme.
Cerintele consumatorilor si perfectionarea continua a tehnologiilor de crestere a animalelor se preconizeaza ca vor conduce la scaderea productiei de carne rezultate de la animalele semiadulte in favoarea tineretului, atat in statele Uniunii Europene cat si in Romania. In actuala etapa producatorii din Romania pot valorifica productia de carne prin livrarea catre un intermediar (cu destinatia export sau piata interna), sau sacrificarea si comercializarea prin forte proprii. Aceasta ingreuneaza colectarea de animale pentru abatoare. In cadrul filierelor de carne, dupa 1989 in Romania s-a dezvoltat o dubla retea de distributie. In anul 1999 exista un numar de peste doua mii de unitati de procesare a carnii. Calitatea carnii de vita este compromisa, fiind considerata produsul secundar la sectorul lapte.
In prezent, pentru sectorul productiei de carne din Romania se manifesta o competitivitate tehnica si economica scazuta datorita:
- greutatii mici la taiere;
- inregistrarea unor sporuri in greutate zilnice reduse;
- rata redusa de conversie a furajelor.
Lipsa calitatii si a uniformitatii produselor furnizate constituie inca o constrangere prin care se impiedica achizitionarea de produse de carne in Romania. Esecul satisfacerii cerintelor calitative nu numai ca va duce in continuare la cresterea penetrarii importurilor.
Valorificarea productiei animale reprezinta o continua provocare nu numai la nivelul Uniunii Europene, dar si la nivel mondial. Astfel principalele productii animale reprezentate de cele rezultate din cresterea taurinelor, ovinelor, caprinelor, pasarilor si porcinelor la nivelul Uniunii Europene in intervalul temporal 2001 - 2011 prezinta tendinte diferite in functie de specificul productiei analizate.
La nivelul Uniunii Europene, valorificarea productiei animale prezinta particularitati specifice in functie de tipologie. Astfel, productia de carne atinge valori considerabile, asa cum s-a subliniat anterior, la nivelul Uniunii Europene in principal datorita disponibilitatilor mari de prelucrare. Valorificarea produselor animale este un proces deosebit de complex care nu este conditionat doar de aspectele legate de procesul productiv, dar in mare masura si de structura pietei. Aceasta este in primul rand caracterizata de cererea consumatorului, care in UE este unul foarte avizat si care iti fundamenteaza atitudinea pe baza unui complex de factori care interactioneaza si dintre care putem aminti: 
- factori de ordin economic,
- factori de ordin tehnic,
- factori de ordin socio - cultural etc.
De asemenea, cererea consumatorului, la nivel macroeconomic este determinate de factori complecsi, cum sunt:
- procentul cresterii anuale a populatiei si modificarile structurale pe
categorii de varsta
- reactia consumatorilor la variatia pretului
- reactia consumatorilor la modificarea venitului propriu.
In procesul de valorificare al productiei animale un rol important il are, atat la nivel mondial cat si la cel al Europei, Uniunii Europene si Romaniei implementarea conceptelor de marketing metodologii moderne de instruire a celor interesati adaptarea permanenta a resursei umane la realitatile pietei si initierea unor modalitati inovative de comert. 
Lucrarea de fata isi propune urmarirea problemelor referitoare la resursele productiilor de animale (taurine, ovine, caprine, porcine) in tarile Uniunii Europene, prin scoaterea in evidenta a diferentelor existente intre fermele noastre si cele europene, precum si productiile din sectoarele de crestere a animalelor inregistrate la nivelul acestor tari.
CAPITOLUL I
IMPORTANTA ECONOMICA A CRESTERII ANIMALELOR
Cresterea animalelor a jucat si va juca intotdeauna un rol important in viata economica a omenirii, datorita faptului ca furnizeaza produse alimentare indispensabile in hrana omului. Prin modul in care se imbina cu productia vegetala, cresterea animalelor contribuie la dezvoltarea intregului sector al agriculturii, la marirea productivitatii muncii si a eficientei economice.
Cresterea animalelor are, deci, o contributie directa, dar si una indirecta, la dezvoltarea economiei agricole. In mod direct, contributia acestei ramuri de productie consta in realizarea alimentelor cu o valoare biologica deosebita: laptele, carnea, ouale etc., care nu se pot obtine din cultura plantelor. Animalele dau si o serie de produse, ca: lana, piei, pielicele, blanuri etc., care constituie materia prima pentru industria usoara: confectii de imbracaminte si incaltaminte. Se valorifica sub o forma sau alta toate subprodusele rezultate dupa sacrificarea animalelor: sangele, oasele, intestinele, parul, glandele cu secretie interna. Sangele, spre exemplu, se foloseste in Industria medicamentelor, cat si pentru prepararea fainii de sange; oasele pentru prepararea fainii de oase, a cleiului sau la extragerea uleiului industrial; intestinele in Industria carnii sau la fabricarea catgutului si a coardelor pentru instrumentele muzicale; parul pentru confectionarea de perii, bidinele etc.
Animalele furnizeaza si o parte din energia mecanica in unele lucrari agricole si transporturi, animalele de tractiune joaca un rol important, cu toata dezvoltarea mijloacelor de lucru mecanizate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cercetari Privind Productia de Carne din Uniunea Europeana si Romania.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

Banu, C. si col., - Procesarea industriala a carnii - Editura Tehnica, Bucuresti, 2003.
Banu Constantin - Alimente, Alimentatie, Sanatate - Editura Agir, Bucuresti, 2005;
Banu Constantin - Tratat de inginerie alimentara, Volumul II - Editura Agir, Bucuresti, 2010 (pag. 445 - 448, 468 - 474);
Cojocaru Constantin - Analiza economico - financiara a exploatatiilor agricole si silvice, Editia a doua - Editura Economica, Bucuresti, 2000 (pag. 35 - 56);
Morar Roman - Zootehnie generala si speciala - Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1995 (pag. 15 - 21);
Oancea Margareta - Managementul gestiunea si strategia unitatilor agricole - Editura Ceres, Bucuresti, 2007; (pag. 602, 614, 618 - 621).
https://statistici.insse.ro/shop/index.jsp?page=tempo3&lang=ro&ind=AGR202A
http://faostat.fao.org/site/569/default.aspx#ancor
Anuarele statistice - Romania - 2001-2011


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!