Lucrari de Licenta pentru Chimie Generala

doc

Influenta Concentratiei de Aditiv Plastifiant si Fluidifiant asupra Proprietatilor in Stare Proaspata si Intarita ale unor Retete de Beton de Clasa

Tema proiectului de diploma CAP.1. Influenta concentratiei de aditiv plastifiant si fluidifiant asupra proprietatilor in stare proaspata si intarita ale unor retete de beton de clasa C 35/45. CAP.2. Proiectarea unui flux tehnologic pentru obtinerea cimentului portland CAP.3. Proiectarea unui cuptor rotativ de ciment cu precalcinator cu capacitate de 3000 t/zi clincher CAPITOLUL 1 INFLUENTA CONCENTRATIEI DE ADITIV PLASTIFIANT SI FLUIDIFIANT ASUPRA PROPRIETATILOR IN STARE PROASPATA SI INTARITA ALE UNOR RETETE DE BETON DE CLASA C 35/45 1.1. DEFINITII. CLASIFICAREA BETOANELOR Betonul e... vezi detalii

doc

Aminoacizi

I.1. Definitie, structura chimica, raspandire in natura Aminoacizii sunt compusi organici cu functiune mixta (contin in molecula o grupare amino -NH2 si o grupare carboxilica -COOH) si reprezinta unitatile structurale de baza ale proteinelor. Din cei aproximativ 200 de aminoacizi cunoscuti in prezent, un numar de 20 sunt proteinogeni, adica intra in mod curent in structura proteinelor. Din punct de vedere structural, aminoacizii proteinogeni sunt ?-aminoacizi si au formula generala: R-CH-COOH l m, Radicalul R poate fi alifatic, aromatic sau heterociclic. in functie de natura acestui r... vezi detalii

doc

Managementul si Ingineria Sistemelor de Productie - Proiectarea Tehnologica a Partii Umede a unei Masini de Hartie

ETAPA I. LANSAREA IN FABRICATIE In cadrul acestei etape s-au rezolvat urmatoarele probleme: 1. Prezentarea produsului Hartia este un materil compozit format dinn materii prime fibroase. Materiile prime fibroase pot fi:celuloza foioase,rasinoase pasta mecanica sau maculatura Procesul de optinere a hartiei este unul de formare pe sita masinii. 2. Identificarea clientilor potentiali Pentru identificarea clientilor potentiali literatura de specialitate recomanda o gama variata de metode de lucru. Dintre acestea s-a ales metoda chestionarului. S-a proiectat un chestionar care contine un ... vezi detalii

doc

Epurarea Apelor Uzate - O Statie de Epurare cu o Capacitate de 20t Apa pe Zi

Capitolul 1. Tema lucrarii: Sa se proiecteze o statie de alimentare si epurare a apei potabile pentru un oras de 30000 locuitori si o industrie reprezentata de unitati din industria chimica si alimentara Capitolul 2. Memoriu tehnic: Acesta lucrare de licenta are in vedere elaborarea unei instalatii de epurare a apelor uzate orasenesti. Pentru acest lucru, au fost propuse mai multe variante tehnologice dintre care, varianta optima este cea de epurare mecano - bilogica: Lucrarea cuprinde 8 capitole structurate astfel: Capitolul 1: prezinta tema lucrarii ce se refera la proiectarea unei... vezi detalii

doc

Bomboane de Ciocolata

Capitolul 1. Tema proiectului de diploma: Sa se proiecteze o sectie de fabricare a bomboanelor de ciocolata cu interior fondant (tip ,,Lamaie"). Capitolul 2. Obiectul proiectului 2.1. Denumirea obiectivului proiectat Optimizarea procesului tehnologic de fabricatie a bomboanelor de ciocolata cu interior fondant tip ,,Lamaie''. 2.2. Capacitatea de productie Capacitatea de productie este de 3000kg/zi. 2.3. Profilul de productie pe sortimente sau grupe de sortimente: Bomboane de ciocolata cu interior fondant tip ,,LAMAIE '' 2.4. Justificarea necesitatii si oportunitatii real... vezi detalii

doc

Determinarea Caracteristicilor Uleiurilor Alimentare

INTRODUCERE Scopul lucrarii de licenta a fost de a determina caracteristicile uleiurilor alimentare: ulei de floarea-soarelui, ulei de porumb si ulei de masline si de a cerceta stabilitatea emulsiilor alimentare tip ulei/apa prin efectuarea unui studiu al proprietatilor electrochimice ale emulsiilor alimentare imbogatite cu Fe(II), in prezenta si in absenta cazeinei. Emulsiile reprezinta o clasa de compusi cu o gama foarte larga de utilizari. Acest lucru este dovedit de faptul ca oriunde ne-am indrepta privirea, acestea ne inconjoara si sunt folosite de catre orice persoana. Ne sunt nece... vezi detalii

doc

Tehnologia de Procesare a Fasolei

CAPITOLUL - I STUDIU DE LITERATURA ? 1.1 - Fasolea Importanta Boabele de fasole sunt folosite in alimentatia umana, ca unul dintre alimentele de baza; dupa unele statistici FAO, peste 500 milioane de oameni consuma curent preparate din boabe de fasole. Timp indelungat, fasolea a fost denumita ,,carnea oamenilor saraci", datorita continutului ridicat al boabelor in proteine de foarte buna calitate, bogate in aminoacizi esentiali (lizina, arginina, triptofan) si mai accesibile ca pret, prin comparatie cu proteinele de origine animala. Valoarea energetica a boabelor de fasole este, d... vezi detalii

doc

Elastomerii si Prelucrarea Lor

Generalitati 1. 1. Elastomerii si prelucrarea lor Produsele industriale de prelucrare a elastomerilor prezinta sisteme multicomponente in a caror structura intra 10-15 (uneori si mai multe) materiale diferite care, pe parcursul procesului tehnologic, sunt modelate, suporta procese fizice si chimice si interactioneaza ajungand in forma unor obiecte unitare adecvate scopurilor pentru care au fost concepute. Materiile prime folosite in procesele tehnologice pot fi grupate in urmatoarele categorii mari: Elastomeri: - naturali - sintetici - produse de regenerare Ingrediente: - agenti ... vezi detalii

doc

Tehnologia Branzei

1. Tema proiectului de diploma Proiectarea unei unitati de produse lactate care sa prelucreze zilnic cantitatea de 40 mii litri lapte din care se obtine 3 tone de branza dietetica iar restul lapte de consum. 2. Obiectul proiectului 2.1. Elemente initiale de proiectare 1) Laptele materie prima va avea un continut mediu de grasime de 3,7% si aciditate normala. 2) Cantitatea zilnica de branza dietetica obtinuta va fi de 3 tone; restul laptelui se prelucreaza in lapte de consum. 3) Laptele materie prima se colecteaza dintr-o zona cu raza de 90 km. 4) Laptele materie prima se prelucreaza ... vezi detalii

doc

Tehnologia de Fabricare a Maceselor

PARTEA I TEMA DE CERCETARE: MODIFICAREA POLIZAHARIDELOR IN VEDEREA OBTINERII UNOR ADITIVI PENTRU CIMENT I GENERALITATI 1. POLIZAHARIDELE Polizaharidele sunt macromoleculele cele mai raspandite pe suprafata Terrei si in oceane. Acesti compusi sunt hidrocarbonate compuse din mai multe molecule de monozaharide (ex glucoza, fructoza) care sunt legate intre ele, in lanturi cu lungimi diferite, de legaturi glicozidice. Aceasta legatura rezulta in urma condensarii unui hidroxil semiacetal al unui monozaharid cu un hidroxil al altui monozaharid. Polizaharidele au ca si formula generala [Cx(H2... vezi detalii

Hopa sus!