Ciroza Hepatica

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
In evolutia bolilor hepatice, sunt intalnite multe perturbari endocrine, cele mai multe, relevate doar de testele biochimice. In fazele avansate, bolnavul hepatic se poate prezenta cu sindroame endocrine clinic manifestate. 
Reglarea si functionarea multiplelor sisteme endocrine sunt afectate; efectele sunt complexe, ele anticipand diverse disfunctii ale ficatului, ca organ tinta ale carui functii sunt reglate prin circulatia hormonilor si ca loc pentru captarea, sinteza si metabolizarea globulinelor trasportoare ale hormonilor. 
Majoritatea sindroamelor endocrine clinic manifeste sunt provocate de deficitul metabolizarii hormonilor sau precursorilor hormonali in ficat. Un grup aparte de tulburari endocrine sunt cele care apar prin actiunea directa exercitata asupra glandelor endocrine de factorul etiologic al bolii hepatice (alcool, virus etc).
Scopul lucrarii este de a studia modificarile metabolice si hormonale la pacientii cu boala cronica hepatica in functie de etiologia si severitatea afectarii hepatice. 
Alegerea acestei teme a fost determinata, pe de o parte, de profilul locului unde imi desfasor activitatea ca student si de cazuistica intalnita cu o frecventa foarte ridicata si pe de alta parte, de preocuparea personala pentru depistarea modificarilor endocrine care pot sa apara in bolile cronice hepatice, in ce masura aceste tulburari hormonale pot fi predictive pentru evolutia hepatopatiei, precum si de oportunitatea unui tratament hormonal benefic pentru evolutia bolii cronice hepatice. 
Este dificil de apreciat oportunitatea terapiei hormonale corectoare intr-o boala cronica hepatica asociata cu tulburari endocrine. In conditiile unei functii hepatice deficitare este imprudent a se introduce noi solicitari.
I. PARTEA GENERALA
1.1 NOTIUNI DE ANATOMIE SI FIZIOLOGIE A APARATULUI DIGESTIV SI A FICATULUI
Sistemul digestiv este un complex de organe in care se realizeaza toate transformarile alimentare. Este alcatuit din tubul digestiv si glandele anexe.
Tubul digestiv cuprinde mai multe segmente diferite ca structura si functie:
- cavitatea bucala - este primul segment al tubului digestiv, care comunica posterior cu faringele. Este separata de fosele nazale prin bolta palatina alcatuit din palatul dur si valul palatin cu omusorul;
- faringele - este un organ care apartine atat aparatului digestiv, cat si aparatului respirator. El se afla situat in partea posterioara a cavitatii bucale si se continua cu esofagul. Captusit cu o mucoasa, este bogat in tesut limfoid. In faringe se gasesc amigdalele palatine, amigdala faringiana pe peretele posterior si amigdala linguala la radacina limbii legate intre ele prin numeroase vase limfatice si formand inelul limfaticWaldeyer.
Functia faringelui : functia de conducere a bolului alimentar catre esofag si functia de aparare impotriva infectiilor, care pot patrunde pe cale digestiva sau pe cale respiratorie.
- esofagul - este un organ musculo- membranos, tubular, care face legatura intre faringe si stomac. El incepe la nivelul vertebrei a 7-a cervicala ( C7) in dreptul cartilajului cricoid si se termina in dreptul vertebrei a 11-a toracale la orificiul cardia; este lung de 25-32 cm si are un calibru care variaza intre 10-22 mm.


Fisiere in arhiva (1):

  • Ciroza Hepatica.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!