Compania Johnson Controls

Cuprins licență

Introducere
1. Prezentarea generala a S.C. Johnson Controls S.R.L. si raportul de activitate 
pe anul 2006-2007 
2. Aspecte privind resursele umane 
in cadrul S.C. Johnson Controls S.R.L.
3. Recrutarea si selectia de personal 
in cadrul S.C. Johnson Controls S.R.L.
4. Imbunatatirea activitatii de recrutare 
si structura organizatorica a S.C. Johnson Controls S.R.L.
ANEXA: Protocoale de interviuri


Extras din licență

Introducere
Compania Johnson Controls furnizeaza interioare auto ingenioase care ajuta la sporirea confortului, sigurantei si placerii in conducere. Pentru cladiri, aceasta ofera produse si servicii care optimizeaza consumul de energie si imbunatatesc confortul si siguranta. 
Johnson Controls furnizeaza de asemenea acumulatori pentru automobile si vehicule electrice-hibrid, impreuna cu proiectare de sisteme si expertiza in intretinere.
Datorita faptului ca fac parte din echipa Johnson Controls-Romania si datorita faptului ca am acces la informatii din interiorul companiei, mi-a fost la indemana sa aleg intocmirea proiectului de diploma pe baza cunostintelor referitoare la aceasta societate.
De altfel, consider ca as putea, si chiar imi doresc, sa promovez intr-o functie mai inalta, care ar putea sa-mi aduca atat satisfactii profesionale sau financiare, cat si unele satisfactii morale.
Subiectul ales, "Recrutarea si selectia de personal in cadrul Johnson Controls", reprezinta chiar domeniul de activitate in care imi doresc sa ma specializez si este ramura in care as dori sa urc treptele ierarhice.
Cum Johnson Controls este una dintre putinele firme care inca mai promoveaza valorile adevarate, promovarea in cadrul companiei nu reprezinta un obiectiv imposibil, mai ales ca foarte multe aspecte ale acestui proiect imi vor fi folositoare.
Consider ca acest proiect este in concordanta cu aspiratiile mele din viitorul apropiat si din acest motiv am ales sa il abordez si sa il prezint intr-o maniera cat mai precisa, dar in acelasi timp eleganta. 
Cred ca toate aspectele acestui proiect imi vor fi mai mult decat folositoare la discutiile pe care le voi purta cu conducerea societatii, demonstrandu-le superiorilor ierarhici ca sunt omul potrivit la momentul potrivit, dar mai ales in locul potrivit.
1. Prezentarea generala a S.C. Johnson Controls S.R.L. si raportul de activitate 
pe anul 2006-2007 
1.1 Johnson Controls -  O istorie a depasirii asteptarilor 
In 1883, Warren S. Johnson, un profesor de la Scoala Normala de Stat din Whitewater, Wisconsin, a primit un brevet pentru primul termostat electric de camera. Inventia sa sta la originea industriei de control a cladirii si a permis crearea unei companii noi. 
Johnson, impreuna cu un grup de investitori din Milwaukee, a constituit compania Johnson Electric Service Company, in 1885, pentru a fabrica, instala si intretine sistemele de reglare automata a temperaturii pentru cladiri. Compania a fost redenumita Johnson Controls in 1974. 
Intre 1885 si 1911, profesorul Johnson s-a interesat de multe alte domenii, printre care acumulatorii electrici, automobilele propulsate cu vapori sau benzina, uriasele ceasuri de turn cu aer comprimat si comunicarea radiotelegrafica. Dar la moartea sa, in 1911, compania a decis sa se concentreze exclusiv asupra activitatii de control a temperaturii pentru cladiri nerezidentiale. 
Johnson Controls a continuat sa dezvolte tehnologii inovatoare in materie de control a temperaturii, pentru a ajuta clientii sa-si gestioneze mai bine cladirile a caror marime si complexitate nu inceta sa creasca. In anii 50, de exemplu, era normal ca intr-o cladire mare sa fie instalate sute de termostate, supape, clapete si alte dispozitive de control a temperaturii care trebuiau verificate individual de cateva ori pe zi. Pentru a imbunatati eficienta personalului insarcinat cu administrarea cladirii, Johnson Controls a creat Centrul sau de Control cu aer comprimat, permitand, pentru prima data, unui responsabil cu intretinerea unei cladiri sa supravegheze si sa activeze toate dispozitivele de control a temperaturii dintr-un imobil dintr-o singura locatie centrala. Temperaturile principale sunt supravegheate, verificate, inregistrate si modificate de la un centru de control cu aer comprimat. 
Compania care a fondat industria sistemelor de control a temperaturii a ramas liderul sau tehnologic. In 1972, aceasta a construit primul mini-calculator din industrie, special conceput pentru controlul cladirii - JC80. 
In anii 80, Johnson Controls a adoptat o tehnologie cu control digital cu JC85, care permitea clientilor sai un control mai rapid si mai precis al sistemelor cladirii. 
In anii 90, compania a facut munca de pionierat cu protocoale de comunicatie deschise, care permit pentru prima data dispozitivelor de control de la diferiti fabricanti sa schimbe date in mod direct. In prezent, Sistemul sau de Administrare a imobilelor Metasys reduce costurile cu energia si imbunatateste confortul interior in miile de cladiri din toata lumea. Intretinerea sistemelor de gestionare a imobilelor reprezinta de mult timp unul dintre principalele produse ale companiei. De la mijlocul anilor 80, aceasta si-a extins campul de activitate pentru a include echipamentul mecanic si electric pentru a permite clientilor sai sa reduca numarul furnizorilor de servicii de care au nevoie. Compania a creat sistemul de Gestionare integrata a imobilelor (IFM) care ofera clientilor o singura sursa pentru exploatarea si intretinerea tuturor sistemelor si functiilor unei cladiri, asigurand in acelasi timp o eficacitate si fiabilitate maxime pentru cladire. 
Johnson Controls furnizeaza, in prezent, personal si servicii de gestionare non-stop la locul de instalare pentru peste 50 de milioane de metri patrati de spatiu construit din intreaga lume, inclusiv imobilele IBM din 20 de tari si birourile guvernului american de la Cape Canaveral. 
In 1978, Johnson Controls a achizitionat Globe-Union, un fabricant de acumulatori auto din Wisconsin pentru pietele echipamentelor de schimb cat si a celor originale. In prezent, Johnson Controls este cel mai mare producator de acumulatori auto plumb-acid private-label din America de Nord si isi extinde influenta in Asia si America de Sud. Compania fabrica de asemenea acumulatori de rezerva pentru alimentare electrica in caz de urgente si aplicatii in telecomunicatii.


Fisiere în arhivă (1):

  • Compania Johnson Controls.doc

Imagini din acest licență

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!