Comportamentul Consumatorului de Servicii Turistice

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 
1. SERVICIILE TURISTICE 
1.1. Conceptul de produs turistic 
1.2. Continutul si caracteristicile serviciului turistic 
1.2.1. Caracteristici de ordin general 
1.2.2. Caracteristici specifice 
1.3. Tipologia serviciilor turistice 
1.3.1. Clasificarea serviciilor turistice 
1.3.2. Servicii turistice de baza si suplimentare 
1.4. Callitatea serviciilor turistice 
2. COMPORTAMENTUL CONSUMATORULUI DE SERVICII TURISTICE 
2.1. Conceptul de comportament al consumatorului 
2.2. Continutul comportamentului consumatorului de servicii turistice 
2.3. Factori care influenteaza comportamentul consumatorului de servicii turistice 
2.3.1 Factori sociali 
2.3.2. Factori personali 
2.3.3. Factori psihologici 
2.4. Procesul decizional de cumparare in servicii turistice 
2.4.1. Etapele procesului decizional de cumparare 
2.4.2. Constientizarea nevoii 
2.4.3. Cautarea de informatii si identificarea alternativelor 
2.4.4. Achizitionarea 
2.4.5. Evaluarea post cumparare 
2.5.Factorii de risc ai cumparari 
3. STUDIU PRIVIND COMPORTAMENTUL DE CUMPARARE AL CONSUMATORULUI DE SERVICII TURISTICE 
3.1 Metodologia de cercetare 
3.1.1 Identificarea si operationalizarea problemei 
3.1.2. Cadrul cercetarii 
3.2. Analiza si tratarea datelor 
3.2.1. Analiza univariata a datelor 
3.2.2. Analiza bivariata a datelor 
CONCLUZII SI RECOMANDARI 
BIBLIOGRAFIE


Extras din licenta Cum descarc?

Lucrarea de licenta titlul,,Studiul privind procesul decizional al consumatorului de servicii turistice"are ca scop principal tratarea unei problem eimportante a consumatorului si anume ,luarea deciziei de consum. Lucrarea isi propune sa analizeze atat din punct de vedere teoretic cat si practic gradul de importanta care trebuie acordat de catre prestatorii de servicii turistice consumatorului,analizarea factorilorde natura sociala, personala dar mai ales pshihologica care il influenteaza in luarea deciziei de consum si nu in ultimul rand etapele parcurse de consumator pana la achizitionarea serviciilor turistice.
Primele doua capitole ale lucrarii sunt teoretice iar cel de-al treilea se axeaza pe un studiu privind decizia de cumparare a consumatorului de servicii turistice.Prima parte,este una introductiva si ne familiarizeaza cu notiunea de serviciu turisticsi toate implicatiile pe care le presupune acesta.Piata turistica este parte integranta a pietei serviciilor (in particular) si a pietei globale (in general), ea reprezentand locul de confruntare al ofertei turistice (materializata in productia specifica) cu cererea turistica (expresia trebuintelor, dorintelor si aspiratiilor turistilor). Ea se caracterizeaza prin complexitate, data de componentele produsului turistic (bunuri si servicii, elemente tangibile si intangibile), elementele intangibile ale produsului turistic conferind pietei turistice o anume opacitatei. Ne sunt prezentate caracteristicile de ordin general, cele specifice,tipologia serviciilor turistice si bineintales o clasificare a acestora dupa mai multe criterii. Spre sfarsitul capitolului este prezentata importanta calitatii serviciilor turistice si constatam ca turistii sunt din ce in ce mai exigenti in ceea ce priveste calitatea aranjamentelor turistice. Ca urmare, imaginea/ reputatia unei calitati superioare a unui anumit produs turistic constituie un avantaj major pe piata.
In partea a doua este prezentat comportamentul consumatorului de servicii turistice si toate implicatiile care presupun luarea deciziei in turism.
In continuare, respectiv in a treia parte, este realizata o cercetare privind studiul comportamentului de cumparare al consumatorului de servicii turistice.Ca prin orice cercetare, au fost stabilite cateva obiective, problema decizionala si implicit transpunerea acesteia intr-o problema de cercetare. Ca si obiective, s-a dorit ca prin prezenta cercetare sa se identifice factorii care influenteaza luarea deciziei de consum privind serviciile turistice. Intrucat esantionul ales a fost reprezentativ, fiind alcatuit din cincizeci de persoane din diferite zone ale orasului, de varste diferite. Toate concluziile trase in urma studiului au fost facute in urma prelucrarii raspunsurilor primite dupa aplicarea chestionarelor, prelucrare realizata in SPSS(Statistical Package for Social Science).
In elaborarea lucrarii s-au avut in vedere un numar de noua carti, doua site-ri si doua articole din limba engleza.

Capitolul 1. Serviciile turistice

1.1 Conceptul de produs turistic

In general, in literatura de specialitate, produsul turistic este definit ca fiind o combinatie de elemente tangibile si intangibile, care are rolul de a satisface nevoile turistului pe parcursul intregului voiaj. Rolul primordial il are cea de-a doua categorie, reprezentata de serviciile sau prestatiile turistice prin intermediul carora sunt valorificate componentele de tip tangibil, adica patrimoniul si infrastructura turistica ale unei anumite zone.
Agentiile de turism comercializeaza pachete de servicii turistice complementare (cazare, alimentatie, transport, agrement, tratament, asigurare) oferite sub forma unor produse turistice distincte in masura sa atraga turistii potentiali. Prestatiile turistice ce intra in structura unui produs turistic sunt furnizate de intreprinderi independente, diferite: structuri de primire cu functiune de cazare, unitati de alimentatie, societati de transport, unitati de agrement, de tratament, firme care inchiriaza echipament turistic, muzee etc. Produsul turistic presupune si prestarea unor servicii suplimentare cum ar fi: serviciile de asistenta turistica (ghizi), de informare, de intermediere (rezervari de locuri in mijloace de transport, unitati de cazare), alte servicii cu caracter special: de secretariat (pe timpul congreselor), de traduceri (pe timpul sejurului in strainatate), de supraveghere a copiilor etc. Rolul agentiei de turism turoperatoare este de a gestiona si coordona aceste servicii complementare intr-o oferta complexa si completa, adaptata preferintelor turistilor.
Nivelul satisfactiei obtinute de fiecare turist in urma consumului produsului turistic depinde de gradul lui de adecvare fata de motivatiile personale ale respectivului individ. Diversitatea preferintelor si motivatiilor turistilor determina ca si cerintele cu privire la structura unui produs turistic sa difere de la o persoana la alta. Ansamblul de servicii turistice nuantate pana la individualizare, conform preferintelor personale ale clientilor este cunoscut in literatura de specialitate si sub denumirea de produs turistic pe masura.
Conceptul de ,,produs total" este utilizat de Ph. Kotler pentru a defini caracterul de sistem al produsului dispus pe trei niveluri: produsul miez, produsul tangibil si produsul dezvoltat. Produsul-miez (central) reprezinta serviciul sau utilitatea esentiala conceputa pentru a satisface nevoile identificate ale segmentului tinta. Produsul tangibil (formal) este constituit din oferta specifica de vanzare care statueaza ceea ce consumatorul va primi in schimbul banilor sai (sunt vizate nivelul calitativ, trasaturile, stilul, numele de marca al produsului). Produsul dezvoltat cuprinde toate elementele imateriale ce tin de produsul respectiv, inclusiv serviciile oferite clientului inainte, in timpul si dupa vanzare, care determina atractivitatea ofertei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Comportamentul Consumatorului de Servicii Turistice.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!