Comuna Romanu - Studiu Geografic Argumentativ pentru Politica de Dezvoltare Locala

Extras din licenta Cum descarc?

Argument
Asa cum este socotit in lucrarea Romania. Populatie. Asezari umane. Economie, de George Erdeli si Vasile Cucu, chintesenta spatiului in care locuim este constituit de...asezarea rurala, in speta satul, constituie cea mai veche forma de locuire si componenta a peisajului geografic romanesc. Din Antichitate si pana in zilele noastre, satul reprezinta prin insusiri si activitati variate, asezarea umana dominanta.
Satul a contribuit din plin la imbogatirea continua a traditiilor si patrimoniului civilizatiei noastre. Populatia satelor romanesti mosteneste o bogata cultura materiala si spirituala, acumuland de-a lungul secolelor, experienta si deprinderi in cele mai diverse domenii de activitate.
Lucrarea "Comuna Romanu. Studiu geografic argumentativ pentru politica de dezvoltare locala", se rezuma la a fi o insumare a tuturor elementelor ce caracterizeaza acest spatiu, pe care, de altfel, am si copilarit. In cadrul acesteia, am analizat toti indicatorii relevanti pentru studierea unui teritoriu, precum: asezare geografica si repere istorice, cadrul natural, populatia si evolutia numerica a acesteia de la formarea satelor si pana in prezent, organizarea teritoriului, echiparea tehnico - edilitara si calitatea vietii, economia si problemele de mediu.
Prin acest mod, as dori sa aduc multumiri, in special D-nei Prof. Ionica SOARE, Lector Univ. Dr. la Catedra de Geografie, pentru indrumarile aduse asupra acestei lucrari, dar si asupra celor 4 ani de facultate, precum si celor care m-au ajutat la strangerea materialelor, sau mi-au facilitat accesul catre acestea.
CAPITOLUL I. 
COMUNA ROMANU - ASEZARE GEOGRAFICA SI REPERE ISTORICE
I.1.ASEZARE GEOGRAFICA
Teritoriul comunei Romanu se incadreaza din punct de vedere geomorfologic in Campia Romana, la limita dintre subunitatile: Campia Brailei, (la randul sau cu subunitatea Campul Gemenele - Romanu), si Campia Siretului Inferior.
Din punct de vedere administrativ, localitatea Romanu, face parte din judetul Braila , acesta fiind situat in est, sud-estul tarii pe coordonatele 45o16'17'' latitudine Nordica, si 27o58'33'' longitudine estica, aflandu-se la zona de intersectie a trei provincii istorice romanesti: Tara Romaneasca, Moldova si Dobrogea. 
Comuna Romanu se afla in partea de nord a judetului, la aproximativ 15 km de municipiul Braila, pe drumul judetean DJ 221 Gemenele - Romanu spre judetul Buzau, DJ255A Scortaru Vechi-Traianu spre judetul Ialomita, pe drumul comunal DC 2 Oancea spre DJ202 judetul Vrancea, si pe DJ221 spre Braila.
In cadrul unitatii administrative Romanu, sunt cuprinse doua asezari rurale: Romanu si Oancea.
Romanu, localitate de resedinta, este infiintat la 1882, cu 15 ani inaintea satului Oancea, sat component; referitor la Romanu, acesta si-a capatat denumirea actuala prin mai multe etape, astfel ca:
o pana la 1879, pe actualul loc erau tarlele :<Platica> si <Ciaunari> ;
o ulterior, acestea au capatat denumirea de <Romanul> sau <Roman>
o din 1882, anul infiintarii, poarta denumirea de <Romanu>, renuntandu-se la articularea cuvantului;
I.1.a. SUPRAFATA COMUNEI
Suprafata teritoriului administrativ al comunei Romanu este de 7092 hectare.
Perimetrul vetrelor de sat insumeaza 323 hectare la nivelul anului 1990, luna ianuarie, distribuite astfel: Romanu - localitate de resedinta: 232 hectare, Oancea - sat component: 100 hectare.
Prin Planul Urbanistic General preliminar din anul 2003 au fost introduse in intravilan suprafete destinate locuintelor si functiunilor complementare, zone, unitati agroindustriale. P.U.G.-ul aprobat in urma avizarii de catre Consiliul Judetean si Local, reflecta intravilanul existent al comunei Romanu, dupa cum urmeaza: localitatea Romanu - 295 hectare, si satul Oancea - 108,20 hectare, astfel intravilanul existent devine 403,20 hectare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Comuna Romanu - Studiu Geografic Argumentativ pentru Politica de Dezvoltare Locala.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!