Conceperea si Proiectarea a Doua Tipodimensiuni de Alezoare Reglabile cu Dinti Demontabili din Otel Rapid

Cuprins licenta Cum descarc?

MEMORIU JUSTIFICATIV 4
Cap. I STUDIUL ACTUAL AL PRELUCRARII SI SCULELOR
UTILIZATE LA ASCHIEREA ALEZAJELOR DE PRECIZIE 6
I.1. ANALIZA STADIULUI ACTUAL IN DOMENIUL PRELU!CRARII ALEZAJELOR CU ALEZOARE DIN OTEL RAPID 11
Cap. II DETERMINAREA SOLUTIEI CONSTRUCTIVE OPTIME 43
Cap. III PROIECTAREA SOLUTIEI CONSTRUCTIVE OPTIME 55
III.1. STABILIREA SCHEMEI DE ASCHIERE 55
III.2. STABILIREA ELEMENTELOR CONSTRUCTIV-
DIMENSIONALE SI A PARAMETRILOR GEOMETRICI OPTIMI CONSTRUCTIVI 56
III.3. STRUCTURA SCULEI ASCHIETOARE PROIECTATE 57
III.4. STABILIREA PARAMETRILOR GEOMETRICI OPTIMI AI PARTII ASCHIETOARE 64
III.5. ALEGEREA MATERIALULUI SI STABILIREA TRATAMENTULUI TERMIC 74
III.6. CALCULUL GEOMETRIC AL ALEZORULUI 76
III.7. CALCULUL PARAMETRILOR REGIMULUI DE ASCHIERE, FORTELOR SI MOMENTELOR DE ASCHIERE, PUTERII DE ASCHIERE, ALEGEREA MASINII-UNEALTA 76
III.8. STABILIREA METODEI SI SCHEMEI DE ASCUTIRE, REASCUTIRE SI SUPRAASCUTIRE 78
III.9. STABILIREA SISTEMULUI DE POZITIONARE SI FIXARE 82
III.10. VERIFICAREA LA REZISTENTA A PARTII ASCHIETOARE 83
III.11. STABILIREA CONDITIILOR TEHNICE 87
Cap. IV PROIECTAREA PROCESULUI TEHNOLOGIC DE PRELU-CRARE PRIN ASCHIERE A CORPULUI ALEZORULUI ?45 95
IV.1. DOCUMENTATIA TEHNICA DE BAZA 95
IV.2. STABILIREA SUCCESIUNII OPERATIILOR DE PRELUCRARE MECANICA 98
IV.3. CALCULUL ADAOSURILOR DE PRELUCRARE 102
IV.4. CALCULUL DIMENSIUNILOR INTERMEDIARE 103
IV.5. CALCULUL REGIMURILOR DE ASCHIERE 106
IV.6. CALCULUL NORMEI DE TIMP 116
Cap. V CONSIDERATII TEHNICO-ECONOMICE 126
BIBLIOGRAFIE


Extras din licenta Cum descarc?

MEMORIU JUSTIFICATIV
Prelucrarea prin aschiere ocupa la momentul actual un loc primordial datorita unor avantaje clare oferite. Dintre acestea mentionez doar productivitatea marita, precizie si calitate a suprafetelor prelucrate, insumand peste 65% din totalul operatiilor necesare obtinerii unui bun. Necesitatea obtinerii unor suprafete de o calitate din ce in ce mai ridicata intr-un timp cat mai scurt a condus la o intensa activitate de cercetare cu scopul de a descoperi noi solutii care sa satisfaca noile criterii de calitate. In aceasta directie se incadreaza si prelucrarea alezajelor folosind alezoare armate cu placute aschietoare din material dur. Studiul acestei teme are ca scop gasirea si analiza unor solutii care pot aduce imbunatatiri la prelucrarea prin alezare a diferitelor tipuri de alezaje. Principala preocupare o constituie stabilirea unei solutii constructive de alezor, precum si analiza acestuia in vederea optimizarii procesului de prelucrare prin aschiere. Prezentarea unei solutii optime de scula aschietoare se bazeaza in primul rand pe studierea temeinica a literaturii de specialitate, precum si pe observatii proprii efectuate de-a lungul anilor de studiu in cadrul facultatii.
Atentia autorului este de asemenea indreptata spre analiza acestei solutii din cat mai multe puncte de vedere, analiza care poate da siguranta gasirii solutiei propice pentru obtinerea unei calitati superioare a suprafetelor prelucrate in conditiile unui cost de productie, exploatare si inlocuire incadrat in domeniul profitabilitatii.
Studiul efectuat pe aceasta tema a vizat optimizarea constructiv-geometrica a alezoarelor armate cu placute din materiale dure, analiza si optimizarea materialului aschietor prin alegerea unui material care sa satisfaca cerintele de prelucrare, precum si calculul regimului de aschiere. Toate aceste analize multiple au fost posibile datorita unei atente si profunde cercetari a bibliografiei precum si datorita utilizarii unor programe specifice de proiectare, simulare si analiza, fapt ce dovedeste inca o data necesitatea utilizarii calculatorului in vederea rezolvarii rapide si corecte a unor probleme ridicate de procesele de aschiere si nu numai.
CAPITOLUL I
STUDIUL ACTUAL AL PRELUCRARII SI SCULELOR UTILIZATE LA ASCHIEREA ALEZAJELOR DE PRECIZIE
Majoritatea organelor de masini sunt obtinute prin aschiere, de aceea se impune o continua perfectionare atat a masinilor-unelte cat si a sculelor aschietoare. Procedeele de aschiere sunt raspandite pe o scara foarte larga datorita faptului ca prin aschiere pot fi realizate rational precizii inalte ale formei si calitatii suprafetei. Cercetarile in domeniul sculelor aschietoare au condus la perfectionarea partii active ale acestora. Performantele proceselor tehnologice de prelucrare prin aschiere sub aspectul productivitatii sunt determinate in cea mai mare parte de crearea unor tipuri de scule aschietoare si de performantele acestora. Printre procedeele de prelucrare prin aschiere se numara si procedeele de prelucrare a alezajelor.
Alezajul este un termen conventional folosit pentru denumirea oricarei dimensiuni a unei suprafete cuprinzatoare (interioare) apartinand unei piese, in cazul asamblarilor cu suprafetele cilindrice.
Alezajele, ca suprafete de revolutie interioara, indeplinesc in majoritatea cazurilor, un rol tehnologic sau functional important, din care rezulta forma, marimea si caractericticile functional-tehnologice ale acestora.


Fisiere in arhiva (1):

  • Conceperea si Proiectarea a Doua Tipodimensiuni de Alezoare Reglabile cu Dinti Demontabili din Otel Rapid.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!