Concluzii si Invataminte Rezultate din Organizarea si Desfasurarea Actiunilor Comune ale Fortelor Romano-Ruse pentru Cucerirea Plevnei

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 4
CAPITOLUL I 6
1.1.SITUATIA POLITICA INTERNATIONALA PREMERGATOARE DECLANSARII RAZBOIULUI RUSO-ROMANO-TURC 6
1.2.STAREA ARMATEI ROMANE IN MOMENTELE PREMERGATOARE DECLANSARII RAZBOIULUI 9
1.2.1.ORGANIZAREA ARMATEI ROMANE 9
1.2.2.INZESTRAREA ARMATEI ROMANE 13
1.2.3.INSTRUCTIA TACTICA A TRUPELOR 17
1.3.PLANURILE DE CAMPANIE ALE CELOR DOUA MARI PUTERI IMPLICATE IN CONFLICT 20
1.3.1.PLANUL DE CAMPANIE SI FORTELE MILITARE ALE RUSIEI 20
1.3.2. PLANUL DE CAMPANIE SI FORTELE MILITARE ALE IMPERIULUI OTOMAN 25
1.4.CONVENTIA DE LA LIVADIA 28
CAPITOLUL II 33
2.1.DESFASURAREA RAZBOIULUI 33
2.1.1.INTRAREA ROMANIEI IN RAZBOI 33
2.1.2.ACTIUNILE MILITARE DESFASURATE DE ARMATA ROMANA IN SUDUL DUNARII 37
2.2.BATALIA PENTRU PLEVNA 47
2.2.1.DESFASURAREA ACTIUNILOR COMUNE ROMANO-RUSE IN BATALIILE A TREIA SI A PATRA PENTRU CUCERIREA PLEVNEI 47
2.2.2.TRATATUL DE LA SAN STEFANO SI CONGRESUL DE PACE 
DE LA BERLIN 66
2.2.3. CONCLUZII SI INVATAMINTE 69
ANEXE 76
BIBLIGRAFIE 82


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Istoria zbuciumata a poporului roman a constituit obiectul de studiu al numeroaselor lucrari de specialitate in care s-a dorit surprinderea in materie pura a adevarului si redarea netrunchiata a evenimentelor. Razboiul de independenta a fost unul dintre varfurile luptei de eliberare nationala, in care, o data in plus, s-a afirmat solidaritatea ideii ce a sustinut de veacuri natiunea romana. Lucrarea de fata surprinde in detaliu razboiul, sub aspect general, si batalia pentru cucerirea Plevnei, sub aspect particular. Am structurat lucrarea de asa maniera incat forta epicului sa sustina desfasurarea rece a istoricului, pe care il condimenteaza cu eroism simtit la romani de la nivel de natiune la nivel de individ.
De-a lungul istoriei militare, formele si procedeele de ducere a luptei armate au cunoscut numeroase transformari si perfectionari datorate aparitiei, dezvoltarii si modernizarii tehnicii militare, dinamicii situatiilor politico-strategice in ansamblu si evolutiei conditiilor geopolitice ale statelor, posibilitatilor diferite ale acestora de promovare a intereselor nationale vitale, toate variabile de-a lungul diferitelor stadii de dezvoltare.
In alegerea temei lucrarii de diploma am fost inspirat si impulsionat de interesul si dorinta de a-mi apleca atentia asupra celui mai important moment din istoria militara a unui stat: cucerirea independentei, libertatii si mandriei nationale.
In aceasta lucrare alaturi de concluziile si invatamintele privind modul in care au fost organizate si desfasurate luptele pentru cucerirea Plevnei, voi urmarii si parcursul si faptele de arme ale trupelor romano-ruse atat la Plevna cat si in celelalte batalii, evidentiind vitejia si eroismul fortelor aliate, manifestate in toate marile batalii la care au participat. Istoria ne va oferi intotdeauna pilde de eroism si vitejie, dar si o serie de invataminte, pentru ca greselile trecutului sa nu mai fie repetate.
Lucrarea cuprinde doua capitole de baza cu subcapitolele aferente. Primul capitol incepe printr-o scurta prezentare a situatiei politice internationale: revoltele din Bosnia si Muntenegru urmate de cele din Bulgaria si atitudinea marilor puteri si a Romaniei fata de situatia existenta; urmeaza prezentarea armatei romane (organizarea, inzestrarea si instruirea ei) si a planurilor de campanie si fortelor militare a celor doua mari puteri implicate in conflict (Rusia si Imperiul otoman); capitolul se incheie cu conventia romano-rusa de la Livadia prin care trupele ruse, dupa 166 de ani de la tratatul incheiat intre Dimitrie Cantemir si Petru cel Mare, aveau sa intre pe teritoriul romanesc nu in postura unei armate de ocupatie, ci cu consimtamantul guvernului roman si in conditii riguros reglementate. Cel de al doilea capitol este impartit in doua subcapitole. Primul cuprinde o prezentare generala atat a actiunilor de acoperire strategica a Dunarii cat si a actiunilor militare desfasurate de trupele romano-ruse in sudul Dunarii (mai putin batalia de la Plevna). Al doilea subcapitol este capitolul de baza al lucrarii avand o intindere mult mai mare ca a celorlalte. El cuprinde detaliat modul de desfasurare a bataliei de la Plevna, principalul punct de rezistenta otomana din sudul Dunarii, urmat de prezentarea deciziilor finale luate de marile puteri privind soarta razboiului si a Romaniei implicit cu ocazia Tratatului de la San Stefano si Congresul de pace de la Berlin. Capitolul se incheie cu concluziile si invatamintele extrase din modul in care au fost organizate si desfasurate luptele. Sunt surprinse atat aspectele pozitive cat si greselile descoperite in urma atentelor observatii facute de specialisti. Am prezentat deasemeni si unele masuri postbelice, masuri ce au fost luate ca rezultat al experientei acumulata de trupele noastre pe campul de batalie si nu in cancelariile marilor comandanti. 
CAPITOLUL I
1.1.SITUATIA POLITICA INTERNATIONALA PREMERGATOARE DECLANSARII RAZBOIULUI RUSO-ROMANO-TURC
A doua jumatate a secolului al XIX-lea poate sa fie considerata o etapa istorica de viguroasa afirmare a spiritului national in Europa de est si sud-est, o adevarata epoca de renastere morala, politica si economica a unor vechi popoare, supuse de cateva secole dominatiilor marilor imperii din aceasta parte a continentului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Concluzii si Invataminte Rezultate din Organizarea si Desfasurarea Actiunilor Comune ale Fortelor Romano-Ruse pentru Cucerirea Plevnei.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!