Conflictul Romano-Italian

Cuprins licenta Cum descarc?

1. Introducere 1
2. Scurt istoric 3
2.1. Scurt istoric al aparitiei presei scrise 3
2.2. Scurt istoric al publicitatii 4
3. Caracteristici mass media (presa scrisa) 7
3.1. Publicitatea pro si contra in media. Clasificare a publicitatii 7
3.2. Conceptul de imagine in presa scrisa 9
3.3. Importanta mass mediei (presei scrise) 12
3.4. Publicitatea prin intermediul ziarelor 17
4. Comunicarea si limbajul in presa scrisa 21
4.1. Comunicarea 21
4.2. Limbajul neutru-o iluzie? 26
4.3. Genurile junralistice in cadrul comunicarii 31
4.4. Gradul de implicare a cititorului si tratarea informatiei 36
5. Metoda de cercetare: analiza de continut a documentelor 42
6. Descrierea rezultatelor (Anexa) 55
7. Concluzii 59
Bibliografie 62


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Tema asupra careia m-am oprit in cercetarea mea este Conflictul romano-italian. M-am decis sa aleg aceasta tema pentru ca este una de actualitate, care afecteaza societatea de azi. Conflictul romano-italian este de mai de mult, poate de atunci cand romanii s-au decis sa plece ,,in masa" spre Italia, pentru ca acolo credeau ei, si inca cred, ca este o viata mai buna. Totusi acest conflict nu a fost atat de pronuntat si mediatizat, ca in ultimul timp, mai precis de cand rromul Nicolae Romulus Maillat, de cetatenie romana, a omorat o italiana, Giovanna Reggiani.
In aceasta lucrare voi incerca sa prezint cat mai obiectiv punctul meu de vedere asupra acestei probleme, care dupa mine este una destul de grava, care afecteaza imaginea Romaniei in fiecare zi. Ceea ce nu intelegem, sau nu vrem sa intelegem, ca noi putem schimba aceasta imagine daca am reusi sa aratam lumii ca nu toti romanii sunt tigani sau nu toti romanii sunt la fel.
Aparitia acestui conflict arata inca o data cata influenta are mass-media in societatea de azi,aici fiind vorba in special de presa scrisa. Faptul ca aceasta situatie a luat o asemenea intorsatura se datoreaza, cred eu, intr-o mare masura, mass-mediei. Presa scrisa fiind cea care a publicat incontinuu articole, uneori exagerand, uneori prezentand obiectiv situatia, alteori mediatizand intr-un mod exagerat situatia romanilor din Italia.
Conflictul acesta pune o ,,pata" asupra imaginei Romaniei, care si asa nu este prea buna, in ultimul timp. Situatia noastra in Italia nu era nici inainte prea buna, iar mass-media abia a asteptat acest moment pentru a-l mediatiza si pentru a incerca prin orice mijloace de a umbri imaginea Romaniei.
De pe urma acestui conflict s-au ajuns chiar la discriminari. Eu zic ca acesta este un motiv in plus pentru care ar trebui sa ne ingrijoreze situatia in sine. De la discriminari se poate ajunge la lucruri mai grave si de asta conflictul este doar un semnal de alarma la ce poate urma, daca nimeni nu se implica acum cand se mai poate rezolva ceva.
Pe parcursul acestei lucrari voi arata ca desi italienii doresc expulzari in masa, acestea sunt interzise, trebuind in primul rand sa respecte un principiu, al
proportionalitatii. In al doilea rand expluzarea ar trebui luata in considerare in functie de comportamentul individual, iar atata timp cat un individ nu reprezinta o amenintare reala si indeajuns de grava pentru a aduce prejudicii, ar trebui sa se renunte la aceasta idee.
Insa multe cazuri de xenofobie din partea italienilor, arata ca, in special politicienii si mass-media italiana, au accentuat aceasta tensiune dintre cele doua comunitati. In plus italienii nu vor sa se implice intr-o integrare a rromilor, pentru ca nu cred ca este de datoria lor. Acest conflict romano-italian nici nu se va stinge atata timp cat, in presa italiana, apar in fiecare zi, informatii noi despre infractiunile si violentele comise de unii conationali, dar si pentru ca italienii, chiar si carabinierii, se dedau la acte de violente impotriva cetatenilor. Poate doar asa ne vom da seama cat de grava este situatia, atunci cand conationalii nostri ajung in aceeasi situatie ca si italienii agresati. Dar intre cele doua comunitati exista o diferenta in acest caz. Italienii sunt in tara lor si au o protectie de partea lor, pe cand cetaatenii romani nu au nici o aparare si totul depinde de parerea pe care au reusit sa o faca pana la incident.
Insa eu cred ca inca nu am realizat cat de mult acest incident ne-a afectat imaginea atat in Italia cat si in afara. Acest lucru reiese din faptul ca am facut prea putine lucruri si ne-am implicat prea putin in situatia romanilor din Italia dupa incident. Insa se pare ca ne place mai mult sa-i lasam pe altii sa ne judece, decat sa le demonstram contrariul.
La urma urmei am ajuns sa fim frustrati de penibilul acestei situatii. Am ajuns sa ne fie rusine sa spunem ca suntem romani intr-o tara straina. Faptul ca un simplu furt, transformat intr-o crima, a declansat acest conflict nu avem nici o scuza. Este normal sa fim judecati, dar nu este normal sa fim considerati toti la fel. Totul este ca trebuie sa stergem, atat la nivel social, cat si oficial, rusinea produsa de concetateanu nostru, chiar daca este de etnie rroma.
Incercam sa ne disculpam cu faptul ca autorul incidentului este de etnie rroma, insa adevarul este ca apartine aceeasi cetatenii ca a noastra si suntem inclusi toti in aceeasi categorie. De asta ar trebui sa ne implicam cat mai mult si sa clarificam situatia, sa facem in asa fel incat si ceilalti sa faca distinctia dintre un rrom si un roman, si sa realizeze ca nu fiecare roman face la fel si ca ,,orice padure are uscaturile ei".


Fisiere in arhiva (1):

  • Conflictul Romano-Italian.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!