Conservarea Biodiversitatii in Judetul Gorj

Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
"Se insala cine crede ca o priveliste e aceeasi vazuta in aceleasi conditiuni, ca rasariturile, amiezile si amurgurile se repeta. Cine e atent vede si crede pururi altceva; fiecare fractiune a vietii isi schimba perspectivele necontenit - si in sine si in raport cu noi" spunea M Sadoveanu in "Anii de ucenicie"
Emotia traita, in grade diferite in fata naturii, reprezinta o constanta care tine de existenta spirituala a umanitatii, iar orcortirea naturii, astazi, ajunge sa-si confrunte problematica majora cu insasi existenta materiala si vitalitatea societatii umane.
In conditiile in care echilibrul ecologic si perenitatea ecosistemelor sunt bulversate si amenintate de ceea ce numim paradoxul lumii contemporane - puterea geniului uman pe de-o parte si vulnerabilitatea lui pe de alta parte, datorita actiunilor sale complexe asupra mediului, se naste o intrebare ce nu trebuie sa ramana retorica - "omul sau natura?", pentru ca omul si natura sunt condamnati sa traiasca impreuna sau sa piara. Raspunsul este simplu - omul trebuie sa se integreze armonios in mediul sau pentru a putea supravietui si a se supune legilor care guverneaza ecosfera.
Problematica majora a ocrotirii naturii trebuie sa aiba ca prim obiectiv obligatia de a pune la adapost si de a gestiona rational genofondul si ecofondul ecosferei, refacerea si imbogatirea acestora acolo unde au fost distruse: in present sunt in pericol si pe cale de disparitie peste 650000 specii de plante, peste 350000 specii de pasari, 250000 specii de mamifere.
Constientizarea necesitatii ocrotirii naturii si a conservarii mediului trebuie sa constituie o latura importanta a educatiei prin: introducerea in programa scolara si universitara a unor discipline de ecologie si protectia mediului, organizarea unor sesiuni, simpozioane de comunicari stiintifice, organizarea de concursuri cu tematica specifica. Aceste masuri de ordin educativ trebuie sa vina in completarea unor actiuni de ordin: 
Legislativ - Legi cadru si legi specifice
- Hotarari de guvern si Ordonante
- Ordine, decizii,normative
Administrativ - institutional 
- Infiintarea unui Inspectorat de mediu la nivel central cu structuri locale
- Organizarea retelei nationale de monitoring
- Infiintarea si localizarea zonelor si ariilor protejate 
Economico-tehnologic 
- Elaborarea si introducerea de tehnologii "curate"
- Promovarea actiunilor de reconstructie ecologica a zonelor deteriorate
Social - Initiative locale de marcare a unor evenimente ecologice:
- Ziua Apei
- Ziua Internationala a Mediului
Cooperare internationala - Semnarea si ratificarea de tratate, Conventii, intelegeri, Protocoale
- Participarea la Congrese, Sesiuni, Simpozioane internationale pentru a avea acces la informatia de ultima ora
Analize ale tendintelor curente in problemele de mediu conduc la concluzia ca civilizatia moderna urmeaza un curs ce nu are durabilitate din punct de vedere economic si ecologic. 
Necesitatea dezvoltarii durabile a fost evidentiata la Conferinta pentru Mediu si Dezvoltare care a avut loc in Iunie 1992 la Rio de Janerio. Aceasta a fost una din cele mai importante conferinte multinationale, care a abordat problemele de mediu pe termen lung, ca probleme de politica internationala. La acest summit au fost reprezentante 178 natiuni.
Conventia privind diversitatea ecologica a intrat in vigoare la 29.12.1993 iar in Romania a fost ratificata prin Legea 58/1994. Statele semnatare se angajaza sa desfasoare o serie de acivitati cum ar fi conservarea diversitatii biologice, utilizarea durabila a componentelor naturale.
Comisia Internationala Asupra Mediului si Dezvoltarii a definit dezvoltarea durabila ca "dezvoltarea care intruneste necesitatile prezentului, fara a compromite capacitatea generatiei viitoare de a intruni propriile sale necesitati".
Dezvoltarea durabila este strategia de dezvoltare a sistemelor socio-economice pe baza mentinerii complexitatii, diversitatii si funcionalitatii sistemelor ecologice naturale ca sisteme suport ale vietii.
Conditii ca actiunile umane sa fie durabile:
- sa se asigure un echilibru intre sursele folosite si rata lor de regenerare in ecosistemele naturale;
- tehnologiile sa fie nepoluante si sa asigure reciclarea produsilor secundari si finali ai activitatiilor umane;
- sa fie mentinuta/refacuta viabilitatea, integritatea si diversitatea sistemelor naturale;
- sa se acorde sprijin mentinerii comunitatiilor si traditiilor locale;


Fisiere in arhiva (1):

  • Conservarea Biodiversitatii in Judetul Gorj.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!