Consideratii privind Procesul de Productie al SC Pheonix SA Buzias

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 5
Cap.1 Coordonate teoretice asupra proceselor de productie
1.1 Definirea si componenta proceselor de productie 7-8
1.2 Criterii de clasificare 8-11
1.3 Productia-rezultat al realizarii procesului de productie 11-14
Cap.2 Strategii,tipuri si tipologii de productie
2.1 Strategia de productie 15-16
2.2 Tipuri de procese 16-18
2.3 Tipologii de planificare 18-19
2.4 Managementul financiar al productiei industriale 19-20
Cap.3 Coordonate teoretice asupra managementului proceselor de productie
3.1 Procesele de productie si managementul 
proceselor de productie 21-22
3.2 Notiunea de capacitate de productie 22-31
Cap.4 Prezentarea societatii comerciale Phoenix Sa Buzias
4.1 Istoricul evolutiei unitatii analizate 32-34
4.2 Profilul activitatii si obiective 34-38
4.3 Analiza stadiului actual al procesului de productie in cadrul 
Sc Phoenix Sa Buzias 39-46
4.4 Informatii financiare Sc Phoenix Sa Buzias 47-50
Concluzii 51
Anexe 52-54
Bibliografie 55


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Managementul este considerat si arta si stiinta. 
Privind istoric majoritatea indeletnicirilor omenesti au fost socotite la inceput arte. O arta este ceva practicat de catre o persoana, pe baza priceperilor aplicative pentru a ajunge la rezultatul dorit. Pe masura ce vremea a trecut, artele s-au transformat in stiinte; talentului, intuitiei, li s-au substituit treptat reguli fixe si tehnici bine elaborate.
La inceput conducerea era empirica. Conducatorii isi insuseau priceperea de a conduce in procesul exercitarii functiei. Cu cat acumulau o experienta mai bogata, cu atat dovedeau si o iscusinta mai mare in conducere. Acesti conducatori se bazau pe intuitie, experienta, bun simt.
Istoria este plina de exemple de persoane care au atins succesul managerial fara o instruire formala. Toti managerii de succes au o capacitate speciala de a invata rapid din experienta, ei nu numai ca participa la evenimentele zilei, ci analizeaza situatiile importante, formuleaza teorii personale si le utilizeaza cand iau decizii. Au capacitatea de a se descurca bine cu ajutorul unei combinatii a experientei, practicii si judecatii, astfel ca sa se ajunga in situatia de a stapani "arta" managementului.
Deci, ca arta, managementul este legat de calitatile conducatorului si inseamna transpunerea principiilor si metodelor de conducere in mod creator la conditiile concrete in care functioneaza intreprinderea.
Dar, se poate spune ca, artele nu au fost niciodata aplicate fara reguli. Regulile nu ajung pentru ca o arta sa devina o stiinta, necesitand: un domeniu propriu, metode, legi specifice. Deci daca managementul constituie un subiect special, care se desprinde de economie, de administratie sau drept, daca are metode care se diferentiaza de alte stiinte si daca ajunge la concluzii, legi, principii sau reguli deosebite, atunci are dreptul sa se numeasca stiinta.
Disciplina managementului aplica cunostintele altor stiinte, pentru a stabili perspective ale practicii manageriale, cum ar fi stiintele comportamentale, cele sociale, ingineria si matematica. In general, putem spune ca managementul, ca stiinta, realizeaza urmatoarele:
- Pune la dispozitia managerilor o cale de gandire sistematica asupra comportamentelor oamenilor, utilizeaza metode stiintifice pentru a examina experientele si pentru a stabili relatii cauza-efect intre diferitele urmari ale muncii si conditiile care le-au generat si ofera o abordare logica, care ajuta la rezolvarea problemelor reale la locul de munca al managerului;
- Ofera managerilor un "vocabular" de termeni si concepte ce permit ca experienta de munca sa fie discutata, analizata si transmisa clar. In acest mod, managerii pot sa-si exprime parerile despre situatiile de munca, le pot impartii cu altii si pot intelege mai bine experienta lor. Toate activitatile organizate se bazeaza pe vocabular, iar domeniu managementului furnizeaza vocabularul necesar practicilor manageriale.
- Furnizeaza managerilor "tehnici" de rezolvare a multor probleme ce apar la locul de munca, in mod obisnuit. In spatele actualelor cunostinte de management exista o teorie inchegata, capabila de aplicatia in practica, ceea ce confera managementului o adevarata valoare personala.
Deci, ca stiinta, managementul solutioneaza aspectul teoretic al actului de conducere si fundamenteaza folosirea optima a potentialului uman, material si financiar.
Fenomenele pe care le intalnim intr-o intreprindere moderna in prezent sunt mult mai complexe. Ele nu mai pot fi nemijlocit stapanite din cauza multimii intrarilor si produselor fabricate, care depasesc puterea de cuprindere a unui singur individ. Ele nu mai pot fi controlate concomitent, integrate si sincronizate rapid.
Calitati ca: inspiratia, vocatia, daruirea personala nu sunt de neglijat nici in epoca moderna, a marilor intreprinderi, dar pentru o conducere eficienta sunt insuficiente. Laturile negative ale intuitiei si experientei se manifesta prin conservatorism, teama de nou, rutina, deprinderi cu metode vechi de conducere. Rezultatele depind de capacitatea conducatorilor de a rezolva prompt situatii neprevazute.
Conducerea stiintifica, managementul a aparut ca rezultat al interpretarii teoretice, a practicii indelungate, deci a artei de a conduce.
Rezulta deci ca managementul este o arta veche, utilizata de la prima comunitate umana ale carei reguli s-au perfectionat si au devenit transmisibile, si care in ultimele decenii si-a formulat pretentia la titlul de stiinta.
CAP.1.COORDONATE TEORETICE ASUPRA PROCESELOR DE PRODUCTIE
1.1.DEFINITII SI COMPONENTA PROCESELOR DE PRODUCTIE
Orice unitate de productie are ca obiectiv principal producerea de bunuri materiale si servicii care se realizeaza prin desfasurarea unor procese de productie.
Activitatile de productie formeaza o functiune de baza in cadrul unei intreprinderi de productie industriala al carui obiectiv principal reprezinta producerea de bunuri materiale, prestarea de servcii sau executarea de lucrari.
Productia reprezinta acea activitate sociala in care factorul uman cu ajutorul mijloacelor de productie exploateaza si modifica elementele din natura, in vederea realizari de bunuri materiale sau prestarii de servicii. Continutul activitatii de productie intr-o intreprindere industriala are un caracter complex cuprinzand pe langa fabricatia propriu-zisa si o serie de alte activitati legate de aceasta: controlul calitatii, intretinerea si repararea echipamentelor, transportul intern si depozitarea, dar si conceptia si proiectarea produselor, cercetarea etc. 
Productia in unitati naturale e definita prin indicatori care precizeaza volumul productiei pe feluri, tipuri, modele si variante de produse, exprimate in unitati naturale adecvate. Produsele incluse in nomenclatorul fiecarui domeniu de activitate al intreprinderii se incadreaza intr-o anumita clasa. Clasa de produse cuprinde o categorie de articole din cadrul unei familii care are o anumita legatura functionala. Fiecare clasa e formata din mai multe linii de produse. Linia de produse cuprinde o categorie de articole dintr-o clasa, aflate in stransa legatura, ca urmare a functionarii similare. Produsul reprezinta o unitate distincta din cadrul unei linii de produse, identificabila prin anumite caracteristici constructive, functionale, estetice etc. Tipul sau varianta de produs grupeaza toate articolele din cadrul unei linii, care prezinta o anumita forma diferentiata sub raport constructiv, functional, estetic etc. fata de celelalte forme posibile. Ansamblul produselor oferite de o fabrica se numeste sortiment de produse.
Activitatea de productie este posibila prin derularea unor procese de productie. Prin definitie, procesul de productie reprezinta ansamblul actiunilor constiente ale angajatilor efectuate asupra obiectelor muncii in vederea tansformarii lor in bunuri materiale necesare societatii. Aceasta definitie poate duce la o dubla interpretare: 
o sub aspect social - economic, procesul de productie se defineste ca un ansamblu de relatii intre participantii la transformarea obiectului muncii, precum si un ansamblu de modalitati concrete de transmitere intre acesti participanti a rezultatelor generate de derularea propriu-zisa a activitatilor de transformare a obiectului muncii. 
o sub aspect tehnico-material procesul de productie se defineste ca un proces de combinare a factorilor de productie avand ca obiectiv realizarea de bunuri materiale sau servicii.
La nivelul intreprinderii industriale tipul de productie se constituie intr-o categorie economica exprimand o anumita stare organizatorica si functionala a intreprinderii caracterizata prin stabilirea nomenclatorului productiei fabricatiei intr-o anumita perioada de timp, de volumul productiei si de gradul de specializare a intreprinderii in ansamblu. 
La nivelul verigilor de productie, tipul de productie caracterizeaza gradul de sincronizare a operatiilor, modul de amplasare al echipamentelor, utilajelor si locurilor de munca, modalitatea de deplasare a obiectului muncii de la un loc de munca la altul numarul de operatii programate pe fiecare utilaj sau loc de munca. Un sistem de productie bine organizat va pune in miscare totul, mai mult, muncitorii isi vor valorifica integul potential fizic pentru a controla mediul in care lucreaza si de a-si face munca pe cat posibil mai usoara. Poate fi considerat de maxima eficienta intrucat el foloseste mai putin din orice resursa comparativ cu productia de masa, respectiv ,,pe jumatate efort uman; pe jumatate spatiu de productie; pe jumatate investitii,unelte si masini, pe jumatate ore de inginerie pentru proiectarea unui nou produs" de asemenea el necesita mentinerea a mai putin de jumatate din stocuri necesare si produce o varietate de bunuri in continua crestere.


Fisiere in arhiva (6):

 • Consideratii privind Procesul de Productie al SC Pheonix SA Buzias
  • Consideratii privind Procesul de Productie al SC Pheonix SA Buzias.doc
  • COPERTA.doc
  • CUPRINS.doc
  • LINIA AVE DE IMBUTELIERE A APEI LA AMBALAJ PET DE 0(pg 43).doc
  • Plan productie 2009(pg 46).xls
  • PRIMA PAGINA.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!