Constructia, Tehnologia de Fabricare si Incercare a Contactoarelor

Cuprins licenta Cum descarc?

Memoriu justificativ
1. Notiuni introductive
1.1 Consideratii generale
1.2 Contactorul ca aparat electric de comutatie 
1.3 Decrierea generala a unui contactor
1.4 Marimi caracteristice
1.5 Schema electrica de reprezentare a unui contactor
1.6 Criterii de clasificare a contactoarelor
1.7 Functionarea contactoarelor
1.8 Regimul de lucru al contactoarelor
1.9 Utilizarea si alegerea contactoarelor
1.10 Grade de utilizare
2.Principii constructive
2.1 Contactoare cu comutatie dinamica
2.2 Contactoare cu comutatie statica
2.3 Contactoare cu comutatie hibrida
3. Tehnologii de fabricatie a contactorului cu contacte
3.1 Tehnologia cailor de curent
3.2 Tehnologia bobinelor
3.3 Tehnologia miezurilor magnetice
3.4 Tehnologia contactelor
3.5 Tehnologia pieselor izolante
4. Incercarea contactoarelor
4.1 Tipuri de incercare
4.2 Verificarea rezistentei la uzura electrica a contactelor principale


Extras din licenta Cum descarc?

Memoriu Justificativ
Evolutia actuala in domeniul aparatelor electrice a permis contactoarelor sa isi gaseasca o foarte mare utilizare in aplicatiile practice, in schemele de actionare si automatizare.Functionarea perfecta a acestor implica cunoasterea temeinica a fenomenelor fizice si electrice ce stau la baza functionarii acestora si utilizarea lor corecta in proiectarea , constructia si exploatarea acestora.
In lucrarea de fata autorul isi propune sa prezinte o privire de ansamblu asupra chestiunilor legate de constructia, utilizarea si incercarea contactoarelor. Lucrarea este structurata in patru capitole, polarizate in jurul problemelor contactorului electromagnetic.
In primul capitol al lucrarii se face o descriere generala a contactorului, prezentand principalele aspect teoretice privind locul contactorului ca aparat electric de comutatie, evidentiindu-se cele trei tipuri de contactoare:contactorul electromagnetic, contactorul static si cel hybrid.Capitolu trei se axeaza asupra tehnologiei de fabricatie a contactorului electromagnetic, descriindu-se modul de fabricare a principalelor parti component.I capitolul patru se face o enumerare a principalelor incercari ce se impun contactoarelor inainte de a fi folosite in mediul industrial sau casnic. 
1.NOTIUNI INTRODUCTIVE
1.1 Consideratii generale
Automatizarea diferitelor procese de productie necesit? instalatii electrice din ce in ce mai complexe si care s? aiba o functionare sigur?.In general instalatiile de automatizare , instalatiile masinilor unelte, ale podurilor rulante etc. sunt prev?zute cu comand? de la distant?, ceea ce necesit? utilizarea unui aparataj corespunz?tor.In instalatiile electrice se intalnesc numeroase aparate electrice de conectare care au rolul de a stabili, intrerupe sau comuta curenti in circuitele electrice , atat in stare normal? de functionare , cat si in cazuri accidentale (supracurenti, scurtcircuite etc.).In cazuri normale de functionare , aparatele de conectare sunt comandate de anumite aparate de protectie (relee) , care au rolul de a sesiza si localiza defectele in instalatii.
Printre aparatele de conectare se num?r? si contactoarele, utilizate ca aparate de manevr? pentru comanda automat? si de la distant? a motoarelor si circuitelor electrice de orice fel. Contactoarele au o rezistent? mecanic? mare, ceea ce permite efectuarea unui numar mare de manevre, cu frecventa relative ridicata de conectare.
Contactorul este un aparat de conectare cu o singur? pozitie de repaus, actionat cu un dispozitiv , capabil de a inchede , a suporta si a intrerupe curenti in conditii de functionare normale si accidentale ale circuitului.
Aceste operatii de stabilire, mentinere si intrerupere a continuitatii circuitelor electrice sunt insotite de fenomene care depind de tensiunea si curentul de regim, de supratensiuni si de supracurenti.Datorita multiplelor posibilitati de utilizare, solutiile tehnice adoptate in constructia contactoarelor sunt foarte variate.
1.2 Contactorul ca aparat electric de comutatie 
Echipamente electrice sunt ansambluri de dispositive electrice, electromagnetice si mecanice care, amplasate intre surse si consumatori, asigura regimurile normale de vehiculare a fluzurilor de energie electrica.
Regimurile de functionare ale instalatiilor electromagnetice pot fi simulate prin multiple procedee, dar ele nu vor putea fi indentificate decat in retelele reale, configurate cu ajutorul elementelor de structura,acestea nu sunt altele decat echipamentele electrice.Inre regim si structura exista o complexa interconditionare si numai abordarea sistematica a acesteia face posibil procesul ethnic in domeniul.
Un loc aparte in cadrul elementelor de structura revine echipamentului de comutatie care are rolul de a stabili si intrerupe, in conditii precizate, conductia in circuitele electrice.
Comutatia poate fi dinamica sau statica, dupa cum se realizeaza ca urmare a deplasarii relative a unor contacte electrice specializate, respective pe seama variatiei prin salt si in limite largi a unui parametru de tip independenta de trecere.


Fisiere in arhiva (2):

  • Constructia, Tehnologia de Fabricare si Incercare a Contactoarelor
    • Constructia, Tehnologia de Fabricare si Incercare a Contactoarelor.docx
    • Constructia, Tehnologia de Fabricare si Incercare a Contactoarelor.pptx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!