Consultatia Prenatala

Cuprins licenta Cum descarc?

I PARTEA GENERALA
1.1.Consultatia prenatala -importanta si scopul ei 2
1.2. Prima consultatie prenatala 3
1.2.1.Anamneza completa 3
1.2.2. Examenul clinic general si obstetrical 4
1.2.3. Explorari paraclinice si de laborator 5
1.3. Consultatii prenatale ulterioare 6
1.4. Protocolul aprobat de M.S. , grupul experti in obstetrica , ginecologie si medici de familie ( Sinaia 4-7 Nov/ 1998), privind consultatia prenatala si factorii de risc obstetrical crescul 7
1.5 Diagnosticul sarcinii cu risc crescut 20
1.6. Strategia si managementul sarcinii cu risc 22
1.7. Factorii de risc intalniti in screeningul antenatal 29
1.8 Ingrijirea prenatala 45
II PARTEA SPECIALA
2.1. Ipoteza de lucru 48
2.2 Material si metoda 48
2.3. Numarul de consultatii prenatale 48
2.4. Trimestrul de sarcina la prima consultatie prenatala 50
2.5. Locul consultatiei de asistenta prenatala 52
2.6. Furnizorii de consultatie prenatala 55
2.7. Morbiditatea maternal in timpul sarcinii 57
2.8. Evidenta gravidelor 57
CONCLUZII 58
BIBLIOGRAFIE


Extras din licenta Cum descarc?

MOTIVATIE
Mi-am ales aceasta tema, intrucat in problema asistentei femeii gravide, obiectivul principal il constituie cresterea calitatii consultatiei prenatale pentru a se reduce riscul matern , a se asigura un travaliu fiziologic pentru mama si fat, integritate morfofunctionala a nou -nascutului si aparatului de reproducere al femeii. Deci se urmareste sa se asigure conditii pentru ca femeia gravida sa treaca prin starea gravidopuerperala impreuna cu copilul fara urmari nedorite. Veriga principala in realizarea acestui deziderat o constituie dispensarizarea gravidei si consultatia prenatala care are un profund caracter profilactic.
O asistenta prenatala corecta trebuie sa realizeze o supraveghere medicala corecta cu privire la evolutia mamei si a fatului pe tot parcursul sarcinii pentru prevenirea unor complicatii obstetricale sau medicale , iar in caz de aparitie tratarea lor corecta.
Prin aceste masuri se realizeaza o simbioza armonioasa intre mama si fat , la sfarsitul perioadei puerperale mama sa fie redata societatii sanatoasa, apta de munca si procreere, iar copilul sa fie nascut la termen , eutrofic , cu posibilitati normale de dezvoltare psihica si fizica.
I PARTEA GENERALA
1.1 CONSULTATIA PRENATALA - IMPORTANTA SI SCOPUL El
Pentru a trata este necesar a cunoaste, iar pentru a cunoaste este necesar a depista.
Consultatia prenatala este momentul principal in care gravida poate fi incadrata in diversele grupe de risc Evaluarile statistice au aratat ca exista o relatie directa intre numarul consultatiilor prenatale si mortalitatea prenatala. La un numar de consultatii mai mic de patru, rata mortalitatii prenatale este de 35 ori fata de medie Aceasta scade direct proportional cu numarul consultatiilor Rezulta deci ca o consultatie bine condusa ca ritm si continut diminueaza riscul matern si fetal prin depistarea abaterilor de la normal, prognoza acestora si evitarea sau diminuarea efectelor complicatiilor survenite in cursul evolutiei sarcinii Asistenta prenatala a "sarcinii cu risc" este un capitol dinamic, mereu nou, in concordanta cu posibilitatile de evaluare in permanenta dezvoltare Conceptul actual presupune evaluarea potentialului social, economic, cultural al cuplului, incepand din perioada preconjugala. Nu trebuie uitate insa datele perioadei infantile, consultatia prenuptiala sfatul genetic, planificarea familiala, educatia conjugaIa a cuplurilor Din acest punct de vedere, consultatia prenatala trebuie sa cuprinda cele trei etape profilactice: primara de evitare a imbolnavirii, secundara de diagnostic si tratament precoce, tertiara, de evitare a complicatiilor si a agravarilor Desi sarcina si nasterea sunt stari fiziologice, ele reprezinta totusi "o aventura a naturii" (P, Sirbu). Din aceste considerente, consultatia prenataIa trebuie sa asigure:


Fisiere in arhiva (1):

  • Consultatia Prenatala.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!