Consumul Laptelui si Produselor Lactate si Implicatiile in Alimentatia Omului

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Etimologic denumirea igienei deriva de la numele zeitei Hygeia, care in mitologia greaca simboliza divinitatea protectoare a sanatatii.
In abordarea logica a obiectivelor domeniului de studiu al igienei veterinare trebuie sa se aiba in vedere: conceptia moderna privind controlul bolilor la animale; extinderea notiunii de boala; cerintele consumatorilor materializate in sistemul de calitate totala integrata, de la "ferma la farfurie"; cerintele relatiilor comerciale internationale; necesitatea extinderii cunoasterii in igiena veterinara; integrarea in sistemul calitatii si implementarea sistemelor de productie animaliera suportabile pentru mediu.
In abordarea rolului si importantei igienei, in etapa actuala, trebuie avuta in vedere, in primul rand, necesitatea de a se satisface nevoile reale ale societatii umane contemporane de produse de origine animala, atat din punct de vedere cantitativ, cat si calitativ, dar si ca diversitate, ca element (factor) de prosperitate a acesteia.
Aceasta lucrare furnizeaza informati esentiale privind regulile ce trebuiesc respectate in desfasurarea activitatii imitatiilor de procesare : starea sanitara a laptelui, calitatea laptelui, amenajarea localului, procesul de fabricatie, conditiile de etichetare, depozitare, transport, vanzare, asigurarea salubritatii si sigurantei alimentare a produsului pana la consumatorul final.
De catva timp crescatorii de vaci si partenerii lor - procesatorii de lapte se confrunta cu deslusirea textelor din reglementarile, directivele Uniunii Europene, cu noile exigente ale pietii si consumatorilor (sanatate, securitate alimentara,etc)
Promovarea normelor legate de securitatea si calitatea alimentara incepe evident in exploatatia agricola Prin Politica Agricola Comuna (PAC) Uniunea Europeana incurajeaza fermierii sa respecte normele de calitate pe toata gama - de la produsul agricol pana la transformarea lui in produs procesat livrat la consumator.
Multitudinea de texte legislative si comunitare de care trebuie sa se tina cont, modalitatile de interpretare tinand cont de particularitatile aparute in diverse situatii, necesitatea de a le dispune intr-un cadru coerent accesibil tuturor Tinand cont de cadrul general recomandat de organismele internationale, la nivelul tarii noastre au fost stabilite o serie de reglementari in masura sa diminueze actiunea unor factori de risc asupra sanatatii populatiei. Atat datorita caracteristicilor economiei de tranzit, cat si unor conditii specifice, cadrul legislativ se afla in curs de perfectionare, iar aplicarea acestuia intampina unele dificultati inerente etapei actuale.
Normele de igiena privind alimentele si protectia sanitara a acestora aprobate de Ministerul Sanatatii precum si Directiva Consiliului Comunitatii Europene nr. 93/43/EEC/14 iunie 1993 stabilesc regulile generale privind igiena produselor alimentare si procedurile de verificarea conformitatii cu aceste reguli. Stabilirea programului de igienizare include curatirea echipamentului si mentinerea igienei in mediul de fabricatie si in mediul exterior al intreprinderii, controlul insectelor si al daunatorilor, calitatea igienica a surselor de apa, igiena personala si instruirea igienico-sanitara a personalului, reguli privind manipularea produselor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Consumul Laptelui si Produselor Lactate si Implicatiile in Alimentatia Omului.pdf

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!