Contabilitarea Decontarilor cu Personalul, Asigurarile Sociale si Protectia Sociala pe Exemplul SC Sfera Srv SRL Piatra Neamt

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere.3
Cap.1. Bazele teoretice ale decontarilor cu personalul, asigurarile sociale
si protectia sociala.5
1.1. Sisteme de salarizare si forme de salarizare.5
1.2. Cadrul juridic privind salarizarea, drepturile si obligatiile aferente.8
1.2.1. Contractul colectiv de munca la nivel de ramura.9
1.2.2. Contractul individual de munca.10
1.3. Obligatii fiscale si sociale aferente salariilor.12
1.3.1. Principalele obligatii fiscale si sociale ale salariatului.12
1.3.2. Principalele obligatii sociale ale anjatorului.16
1.4. Alte drepturi acordate salariatilor.17
Cap. 2 Prezentarea intreprinderii SC SFERA SRV SRL.20
2.1. Scurt istoric.20
2.2. Descrierea cadrului organizatoric si functional.21
2.3. Organizarea compartimentului financiar-contabil.22
Cap. 3 Reflectarea in contabilitate a decontarilor cu personalul la SC SFERA SRV SRL.23
3.1. Purtatorii primari de informatii privind decontarile cu personalul asigurarile sociale si protectia sociala.23
3.2. Sistemul de conturi folosit pentru inregistrarea in contabilitate a decontarilor cu personalul si cu asigurarile sociale.24 
3.3. Reflectarea in contabilitate a decontarilor cu personalul, asigurarile sociale si protectia sociala la SC SFERA SERV SRL.26
3.3.1. Drepturile salariale.26
3.3.2. Ajutoare materiale.28
3.3.3. Alte operatiuni privind personalul.30 
3.3.4. Decontarile cu colaboratorii si a operatiunilor asimilate.32
3.4. Indicatori de analiza privind costurile salariale.33
3.4.1. Analiza eficientei cheltuielilor salariale.33
3.4.2. Analiza corelatiei dintre dinamica productivitatii si salarii.34
3.5. Informatii privind personalul si asigurarile sociale in situatiile financiare anuale.36
Concluzii.38
Bibliografie.40


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Economia de piata si succesul unei societati comerciale impun acordarea unei atentii deosebite decontarilor cu salariatii, asigurarile sociale si protectia sociala, deoarece acestea exercita o puternica influenta asupra conditiilor de munca si viata a populatiei, a calitatii vietii. In desfasurarea activitatii agentilor economici, un rol important il detine forta de munca, deoarece cu ajutorul mijloacelor de productie, actioneaza asupra obiectului muncii in vederea transformarii acestuia in noi valori de intrebuintare. 
Participarea resurselor umane la desfasurarea procesului muncii poate inregistra in anumite situatii intreruperi din cauze diverse. Angajatii societatilor comerciale pot sa-si piarda in anumite imprejurari capacitatea de munca. Avem in vedere accidente, boli profesionale, maternitatea, invaliditatea, etc. In aceste conditii este necesar ca statul si societatile comerciale sa ia din timp masuri corespunzatoare pentru protectia cetatenilor, asigurandu-le veniturile necesare.
In acest scop statul si societatile comerciale au creat si extins un sistem de securitate sociala, constituit din asigurari sociale de stat, private si protectie sociala. In cursul desfasurarii activitatii economice apar numeroase operatii de miscare si transformare a valorilor, care se constituie in obiectul contabilitatii. O astfel de operatie este cea referitoare la reflectarea in contabilitate a decontarilor cu personalul, deoarece salariile si alte cheltuieli asimilate acestora sunt cheltuieli care se includ in costurile productiei fabricate sau serviciilor prestate.
In domeniul salarizarii trebuie manifestata multa prudenta si o perfecta cunoastere a actelor normative care sunt in continua schimbare. In contextul modernizarii sistemului contabil din tara noastra se apeleaza la metode si proceduri de proiectare a sistemelor informatice care sa contribuie la cresterea eficientei. In acest context mentionam si compartimentul de calcul si evidenta a salariilor, a altor drepturi asimilate, a retinerilor salariale, care reprezinta sectoare importante in aplicarea sistemelor informatice moderne.
Importanta acestei lucrari de licenta consta in modul de abordare a prezentarii contabilitatii creantelor si datoriilor personalului, asigurarilor si protectiei sociale urmarind cat mai multe aspecte atat teoretice cat si practic.
Primul capitol face referire la aspectele generale cu privire la sisteme de salarizare si formele acesteia, cadrul juridic privind salarizarea, drepturile si obligatiile aferente, obligatiile fiscale si sociale aferente salariilor si ale avantaje acordate salariatilor.
Capitolul al II-lea al lucrarii, denumit ,,Contabilitatea decontarilor cu personalul, asigurarile sociale si protectia sociala" ", prezinta modul de organizare si conducere a contabilitatii in cadrul societatii comerciale SC SFERA SERV SRL.
Capitolul al III-lea este dedicat exclusiv reflectarii in contabilitate a decontarilor cu personalul, asigurarile sociale si protectiei sociale in cadrul societatii SC SFERA SERV SRL Piatra Neamt.
Cap.1. Bazele teoretice ale decontarilor cu personalul, asigurarile sociale si protectia sociala
1.1.Sisteme de salarizare si formele de salarizare
Factorul munca reprezinta un element determinant in procesul de creare a bogatiei.
Cresterea preocuparilor teoretice si metodologice, legate de reflectarea in contabilitate a capitalului uman si a modului cum acesta participa la crearea bogatiei, a facut posibila conturarea unui domeniu, contabilitatea resurselor umane, care isi asuma trei functii majore: 
? sa furnizeze o informatie critica privind costul si valoarea indivizilor ca resurse ale unei oraganizatii ;
? sa serveasca la luarea unor decizii, in special cele privind recrutarea , selectia si formarea personalului, adica sa furnizeze un mijloc de evaluare a politicilor de gestionare a resurselor umane;
? de a motiva decidentii in ce maniera sa adopte o persepectiva a resurselor umane, adica sa incite patronii sa-si "imagineze" salariatii ca o resursa a organizatiei, resursa ce poate sa-si sporeasca valoarea sau sa se deprecieze, in functie de modul cum este gestionata.
Pentru a putea fi contabilizat, capitalul uman trebuie comensurat valoric .
Costul factorului munca sau cheltuielile de personal include ansamblul renumeratiilor brute acordate personalului cat si cheltuielile cu caracter social suporate de unitate.
Sistemul de salarizare este un ansamblu de reguli si norme prin care se asigura legatura intre munca prestata si salariul primit. 
a) Formele de salarizare 
Formele de salarizare sunt cuprinse in sistemul de salarizare la nivel national si ajuta la eficientizarea fortei de munca. Acestea fac legatura intre salariul si rezultatele muncii. Ele sunt alese in functie de optiunile politico - economice, dar criteriul hotarator este eficienta economica, conform careia rezultatele muncii trebuie sa fie intotdeauna mai mari decat costurile de productie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitarea Decontarilor cu Personalul, Asigurarile Sociale si Protectia Sociala pe Exemplul SC Sfera Srv SRL Piatra Neamt.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!