Contabilitate și informatică

Extras din licență Cum descarc?

CAP.I.PREZENTAREA UNITAŢII PATRIMONIALE A CADRULUI LEGISLATIV DE ORGANIZARE SI FUNCŢIONARE
SC TRANSCOM SRL s-a infiintat in anul 1992,conform Hotararii Guvernului nr 2.145/12.02.1992 având sediul social in municipiul Tg-Jiu şi capitalul social in suma de 10.000 RON,ca unitate de transport in comun. Un an mai tarziu unitatea achizitioneaza un magazine care comercializeaza piese de schimb,uleiuri si accesorii auto,diversificandu-şi treptat activitatea.
În anul 1998,unitatea îsi deschide astfel de magazine in orasul Motru şi Rovinari,iar in acelaşi an capitalul social al unitaţii creşte în unrma reevaluarii patrimoniului la 10.000 RON.
Din punct de vedere al numarului de angajaţi,este o unitate mijlocie,avand la data de 01.01.2008,78 de angajati.
Întreaga activitate este condusă si supravegheata de asociatul unic,care are în subordine directorul executive.
Directorul executiv pune in practica directivele asociatului unic, informandu-l totodata in ceea ce priveste evoluţia activitătii si rezultatele obtinute.
Cea mai mare pondere in ceea ce priveste amploarea activităţii desfaşurate dar şi a veniturilor ce revin firmei, se înregistreaza in municipiul Tg-Jiu,care este si sediul social al unităţii. La nivelul fiecarui magazin s-au înregistrat modernizări astfel că pe lângă magazinele care comercializează piese de schimb,uleiuri auto şi alte accesorii auto,se comercializează şi o largă gamă de produse alimentare ,răcoritoare,chimice,alcoolice.
CAP.II. PREZENTARE A MODULUI DE ORGANIZARE ŞI CONDUCERE LA SC.TRANSCOM SRL.
Indicatorii economico-financiari sunt unele dintre cele bine mai cunoscute şi des utilizate instrumente de analiza economico-financiară.Aceştia permit conducerii sa studieze relaţiile dintre diferite componente ale rapoartelor financiare,prin organizarea informaţiei într-o forma uşor de interpretat.
Ei servesc drept instrumente prin care conducerea poate sa masoare performanţele firmei, într-un anumit interval de timp şi sa o compare cu cea a concurenţei sau cu indicatorii din sectorul economic din care face parte firma.
Nu numai managerii firmelor au nevoie de analiza financiară,ci şi bancherii, atunci cand li se solicită un credit.
Indicatorii financiari acopera o gama larga de aspecte privind o afacere,precum:
-lichiditatea- care reprezinta capacitatea unei firme de a-şi onora obligaţiile pe termen scurt,atunci când acestea devin scadente;
-acoperirea financiara- care atesă măsura in care datoriile curente ale unei firme sunt acoperite sau depăşite de fluxul de fonduri provenind din activitate;
-profitabilitatea- reprezintă profitul unei intreprinderi la diferite elemente precum nivelul vanzărilor,active;
-activitatea- care compară vânzările unei firme cu totalul activelor sale şi cu principalele conturi active:creanţe,stocuri. 
Societatea produce bunuri in serie mică,activitatea fiind de fapt de atelier.
Operatiile economico-financiare derulate la nivelul agentului economic sunt consemnate in documente contabile,pe baza acestor documente contabile se formalizează in scris şi se organizează materialul procesul de culegere,prelucrare,stocare,şi rapoarte a informatiilor financiar-contabile. Unitatea care face obiectivul acestei lucrari are organizata contabilitatea financiara conform reglementărilor in vigoare,astfel diversitatea documentelor contabile conduce la o grupare a acestora după rolul si destinaţia lor astfel:
1.Documente justificative;
2.Registrele contabile;
3.Documentele de sinteză.


Fisiere în arhivă (1):

  • Contabilitate si Informatica.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!