Contabilitatea Aprovizionarii si Desfacerii de Marfuri - SC Videlmar SA Urlati

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 4
CAPITOLUL I 10
PREZENTAREA SOCIETATII COMERCIALE VIDELMAR S.A 10
1.1 Denumirea, forma juridica, sediul si durata societatii 10
1.2 Obiectul de activitate al societatii 10
1.3 Capitalul social 11
1.4 Drepturile si obligatiile asociatilor 11
1.5 Conducerea societatii - Adunarea generala a asociatilor 11
1.6 Administrarea societatii 12
1.7 Transmiterea partilor sociale 12
1.8 Excluderea si retragerea asociatilor 13
1.9 Controlul societatii 13
1.10 Activitatea comerciala a societatii 13
1.11 Dizolvarea si lichidarea societatii 14
1.12 Dispozitii finale 15
PLAN DE AFACERI 2010 15
1.1.1 Misiunea companiei S.C. "Videlmar" S.A. 15
1.1.2 Strategie 2011. Linii directoare 15
1.1.3 Proiecte operationale - 2011 16
CAPITOLUL II 19
STANDARDELE INTERNATIONALE DE CONTABILITATE 19
2.1 Standardul care reglementeaza contabilitatea stocurilor (IAS 2). Obiectiv. Arie de aplicabilitate 19
2.2 Definitii 20
2.3 Evaluarea stocurilor 20
2.3.1 Costurile de achizitie 21
2.3.2 Costurile de prelucrare (transformare) 21
2.3.3 Alte costuri 22
2.4 Formule de determinare a costurilor 23
2.5 Tratamentul contabil de baza 23
2.6 Tratamentul contabil alternativ 23
2.7 Valoarea realizabila neta 24
2.8 Recunoasterea drept cheltuiala 26
CAPITOLUL III 27
REGLEMENTARI JURIDICE REFERITOARE LA STOCURILE DE MARFURI 27
3.1 Prevederi legale cuprinse in legea 82/1991 a contabilitatii republicata 27
3.2 Reglementari prevazute de Ordinul MFP nr. 2861 din 09.octombrie 2009 pentru aprobarea Normelor privind organizarea si efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii 30
CAPITOLUL IV 35
METODE DE ORGANIZARE A CONTABILITATII MARFURILOR 35
4.1 Metoda inventarului permanent 36
4.2 Metoda inventarului intermitent 43
4.3 Metoda operativ - contabila (pe solduri) 45
4.4 Metoda cantitativ - valorica 46
4.5 Metoda global - valorica 47
CAPITOLUL V 49
CONTABILITATEA STOCURILOR DE MARFURI 49
5.1 Contabilitatea operatiunilor de aprovizionare cu marfuri. Formele si documentele aprovizionarii cu marfuri 49
5.2 Contabilitatea operatiunilor de vanzare a marfurilor 56
5.3 Stabilirea, regularizarea si contabilizarea diferentelor de inventar la gestiunile de marfuri organizate potrivit metodei cantitativ - valorice 60
5.4 Stabilirea, regularizarea si contabilizarea diferentelor de inventar la gestiunile de marfuri reflectate global - valoric 67
5.5 Alte operatiuni privind marfurile 70
CAPITOLUL VI 89
DOCUMENTATIA - PROCEDEU AL METODEI CONTABILITATII 89
6.1 Documente specifice activitatii de alimentatie publica 89
CAPITOLUL VII 101
ANALIZA PRINCIPALILOR INDICATORI ECONOMICO - FINANCIARI 101
7.1 Analiza principalilor indicatori economico - financiari ai activitatii de aprovizionare si desfacere a marfurilor 101
7.2 Analiza principalilor indicatori economico - financiari ai stocurilor de marfuri la S.C. Videlmar S.A. 104
7.3 Indicatorii activitatii comerciale si de alimentatie publica 106
CONCLUZII SI PROPUNERI 109
BIBLIOGRAFIE 112


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Contabilitatea ,,una dintre cele mai sublime creatiuni ale geniului uman ( ) o oglinda a trecutului si o clauza a viitorului", este o stiinta fundamentala si aplicativa. In acelasi timp, ea prezinta cele doua caracteristici ale oricarei discipline stiintifice, si anume de a fi permanenta si universala. Este permanenta, deoarece se bazeaza pe o serie de legi proprii care au fost si vor ramane valabile si este universala, datorita faptului ca a aparut si se dezvolta pe baza acelorasi principii, oriunde s-ar folosi.
Inca din Antichitate omul a simtit nevoia unor liste de cheltuieli. De la simpla evidenta a averii si pana la afacerile negustorului, contabilitatea a devenit un sistem informational cu implicatii asupra resurselor la nivelul economiei. Contabilitatea are deci un rol indispensabil in societatea omeneasca.
Primele evidente contabile au inceput sa fie tinute o data cu aparitia scrisului la sumerienii. Utilizand o vergea ascutita de lemn, scribul scria pe placa de argila umeda numele partilor, obligatiile asumate de acestea si obiectele comercializate. Partile semnau, atestand astfel corectitudinea datelor inscrise.
Un obstacol in calea dezvoltarii evidentei contabile il reprezenta lipsa unei unitati de masura comune pentru toate bunurile tranzactionate. Cea mai insemnata contributie adusa de greci in contabilitate o reprezinta utilizarea unor monede de schimb incepand cu anul 600 i.Ch., aspect ce va determina si o dinamizare a activitatii financiar-bancare.
Contabilitatea a fost si este dependenta de dezvoltarea economica. De aceea de-a lungul timpului contabilitatea parcurge un proces de modernizare accentuata in Europa, o data cu dezvoltarea batranului continent Aparitia ei era conditionata de existenta unui sistem numeric accesibil si de un mediu prielnic de dezvoltare. Simplitatea si usurinta sistemului numeric arab au rezolvat acest lucru. Raspandirea in Europa a sistemului numeric a fost realizata cu ajutorul papei Sylvestru al II-lea (999-1003). Pana la acest moment se utiliza sistemul numeric roman, care era greoi.
Prosperitatea republicilor italiene duce inevitabil si la dezvoltarea contabilitatii. Astfel apare contabilitatea in partida dubla, ce isi are originea in Genova sau Venetia, veritabile centre ale comertului in aceea vreme. Aparitia si dezvoltarea contabilitatii in partida dubla au fost asadar determinate de necesitatea ordinii in socoteli.
Cel mai vechi fragment de contabilitate care a fost descoperit, dateaza din anul 1211 si reprezinta registrele unei banci comerciale italiene.
Dincolo de toate avantajele unei evidente contabile riguros organizate, propagarea contabilitatii in partida dubla catre alte regiuni ale Italiei a reprezentat un proces de lunga durata, cu piedici greu de trecut. Era invocat <<secretul afacerilor>>, iar contabilii se temeau ca divulgarea cunostintelor si initierea altora in tainele contabilitatii le-ar fi diminuat pretuirea de care se bucurau. Un argument in sprijinul celor afirmate il constituie spusele lui Wolfgang Schweicker, un pioner in lumea lucrarilor de contabilitate aparute in Germania la mijlocul secolului al-16-lea: "Nu vreau sa afirm ca inaintea mea n-ar fi existat contabili buni, acestia sunt si astazi, dar ei tin contabilitate in secret si nu o dau la lumina zilei sau nu-si dau osteneala sa o arate si altora."
Sub influenta schimbarilor intervenite in mediul economic, contabilitatea va parcurge la randul ei drumul de la o forma primara catre una complexa, capabila sa satisfaca cerintele tot mai diverse ale utilizatorilor informatiei contabile.
Cadrul ingust al tranzactiilor efectuate pe baza de numerar a fost largit o data cu instituirea creditului. Faptele bazate pe increderea creditorului si angajamentul debitorului de a-si duce la indeplinire obligatiile au constrans contabilitatea sa-si dezvolte aparatul de calcul.
Dupa aparitia creditului, in sfera inregistrarilor au intrat, alaturi de miscarile de bani si marfuri, datoriile si creantele. Necesitatea de a oglindi aceste drepturi si obligatii a dat nastere contului. La inceput, partile lui erau asezate una dupa alta: deasupra debitul si dedesubt creditul.
Acesta a fost, de fapt, punctul de plecare in evolutia contului spre forma clasica, cu debitul la stanga si creditul la dreapta. Debitul indica ceea ce persoana, al carei nume il purta contul, a primit de la partenerul sau, iar creditul ceea ce persoana respectiva ia dat acestuia.
Ulterior, conturilor de persoane li s-au alaturat cele pentru marfuri, bani sau alte bunuri. Personificarea conturilor a continuat, considerandu-se ca fiecare cont poate fi asimilat unei persoane sau ca reprezinta o persoana.
Contabilitatea medievala italiana s-a bazat pe urmatoarele registre principale:
- memorialul;
- cartea mare;
- jurnalul.
In afara de aceste registre principale existau si registre "particulare". Initial, memorialul a servit doar pentru operatiunile de credit.
Acest registru descriptiv alimenta cartea mare care, la inceput, oglindea tot numai operatiuni de credit, dar nu in forma descriptiva, ci intr-o prelucrare pe conturi individuale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Aprovizionarii si Desfacerii de Marfuri - SC Videlmar SA Urlati.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!