Contabilitatea Cheltuielilor și Veniturilor la SC Alfa SRL

Extras din licență Cum descarc?

CAPITOLUL I
PREZENTAREA S. C. ALFA CONSTRUCT SRL
1.1 DENUMIREA, FORMA JURIDICĂ, SEDIUL, CAPITAL SOCIAL
Societatea comercială supusă studiului în prezenta lucrare s-a constituit având ca obiect principal de activitate producţiaa de saltele, somiere şi canapele. 
SC ALFA CONSTRUCT SRL, cu sediul în Bistriţa, str.1 Mai nr. 114, ap 1, tel. fax. 0263-211972, a fost înfiinţată în anul 1996, conform actului constitutiv, fiind înregistrată la Registrul Comerţului sub nr J06/199/1996 având cod unic de înregistrare fiscală 2949363, cu atribut fiscal RO.
Conform Contractului şi Statutului societăţii SC ALFA CONSTRUCT SRL are capital privat 100% românesc, având 3 asociaţi cu o participare de: 50 % , 30% şi respectiv 20%, la capitalul social.
Dreptul de administrare şi reprezentare a societăţii îi revine domnului Alexandru Stan, în calitate de manager general. Fiecare dintre asociaţi are şi calitatea de administrator şi fac parte din Consiliul de administraţie a societăţii. Drepturile, obligaţiile şi răspunderile administratorilor sunt cele prevăzute în dispoziţiile art. 75-78 ale Legii 31/1990, republicată.
Capitalul social subscris de către acţionari, la data înfiinţării societăţii era în valoare de 30.000 lei, aport în numerar, subscris şi vărsat integral la data constituirii societăţii de către asociaţii acesteia. Din analiza situaţiilor financiare de raportare anuală , din Rapoartele de gestiune şi Rapoartele Consiliului de administratie întocmite la datele de: 31.12.2008, 31.12.2009, 31.12.2010 şi 31.12,.2011 am constatat ca în cursul anului 2010 a avut loc o majorare de capital social prin aport în numerar cu păstrarea procentelor subscrise, astfel că la 31.12.2010 capitalul social subscris şi vărsat al societăţii ALFA CONSTRUCT SRL era în valoare de 120.000 lei.
1.2 OBIECTUL DE ACTIVITATE
Conform statutului societăţii, domeniul principal de activitate al S.C ALFA CONSTRUCT SRL este: “Producţia 1721 - Fabricarea hârtiei şi cartonului ondulat şi a ambalajelor din hârtie şi carton”.
Obiectul secundar de activitate al societăţii il reprezintă “comercializarea ambalajelor de hârtie şi carton”.
1.3 PRODUSE ŞI SERVICII OFERITE
Producţia firmei este comercializată pe piaţa internă în proporţie de 100%, pe baza de contracte comerciale şi comenzi ferme întrucât societatea realizează ambalaje pentru clienţi în funcţie de solicitările şi designul propus de către aceştia. SC ALFA CONSTRUCT SRL are în dotare utilaje de producţie din import de precizie şi calitate ridicată care sunt necesare pentru obţinerea unor produse de calitate care să facă faţă cerinţelor de piaţă.
Produsele rezultate din prelucrarea şi imprimarea cartoanelor de diferite tipuri şi dimensiuni utilizate ca şi materie primă, sunt:
- ambalaje din carton pentru industriile prelucrătoare de materii prime ca: sare, zahăr, dulciuri, ciocolată, etc 
- ambalaje imprimate din carton pentru industria farmaceutică ;
- ambalaje din carton neimprimat pentru industria metalurgică prelucrătoare(cuie, şuruburi, piuliţe, etc ),
- servicii de imprimare ambalaje 
Ambalajele pot fi, în principal, de două tipuri în funcţie de solicitările clienţilor:
- ambalaje din carton imprimate;
- ambalaje din carton simplu sau ondulat neimprimate. 
Firma are două ateliere de producţie, respectiv atelierul de concepţie, proiectare şi decupare a ambalajelor şi atelierul de producţie unde se imprimă ambalajele sau părţi ori subansamble componente ale ambalajelor. În acest din urmă atelier are loc şi finisarea şi organizarea livrării pe loturi a producţiei.
La rândul lor atelierele sunt structurate pe secţii ale producţiei necesare etapelor pe care le parcurge ciclul de producţie până la obţinerea produselor finite.
Printre serviciile oferite de firmă clienţilor este şi transportul gratuit al produselor comandate.
1.4 CLIENŢI, FURNIZORI
Producţia firmei este distribuită pe baza de contracte la peste 150 clienţi care utilizează ambalaje simple sau personalizate. Pe lângă livrarea pe baza de contracte livrarea se mai realizează şi prin desfaceri ocazionale în special a ambalajelor simple fară personalizare. În cazul în care nu s-au încheiat contracte livrarea se realizează pe baza de comenzi de la clienţi din ţară.
Principalii clienţi sunt:
- DAN STEEL S.A. BECLEAN
- METALICPLAS IMPEX SRL DEJ
- FARMAFARM SA BRASOV
- IASITEX SA IAŞI
- FARMAVET SRL Targu Mures
- AXON STAR S.R.L Bucuresti
- SINTEROM SA CLUJ-NAPOCA


Fisiere în arhivă (1):

  • Contabilitatea Cheltuielilor si Veniturilor la SC Alfa SRL.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!