Contabilitatea Cheltuielilor, Veniturilor si a Rezultatului Financiar SRL Servicomas

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 3
Capitolul I.Baza teoretica privind veniturile, cheltuielile si a rezultatului financiar 6
1.1.Baza teoretica privind veniturile 6
1.2. Baza teoretica privind cheltuielile 10
1.3.Caracteristica generala a rezultatelor financiare 15
Capitolul II.Contabilitatea cheltuielilor, veniturilor si a rezultatului 
financiar la S.R.L."SERVICOMAS" 18
2.1.Contabilitatea cheltuielilor intreprinderii 18 
2.2. Contabilitatea veniturilor intreprinderii 23
2.3.Determinarea rezultatului financiar al intreprinderii 26
Capitolul III.Cai de perfectionare si optimizare a veniturilor, cheltuielilor si rezultatului finaciar la S.R.L."SERVICOMAS" 32
3.1.Perfectionarea metodologiei contabilitatii veniturilor 32
3.2.Perfectionarea metodologiei contabilitatii cheltuielilor 42 
3.3.Cai de optimizare a rezultatului financiar in cadrul intreprinderii 48
Incheiere 54
Bibliografie 57


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
,,Multi oameni considera profiturile ca reprezentand un surplus inutil si nejustificat din punct de vedere economic, insusit de factorii de productie. Asemenea pareri sunt alimentate de inegalitatile care se formeaza in timp intre diferitele grupuri sociale pe baza veniturilor asigurate din profit." (Paul A. Samuelson)
La etapa actuala notiunea de rezultate financiare are o insemnatate deosebita pentru utilizatorii de informatii. Anume in baza studierii raportului financiar, care contine informatia ampla privitor la contabilitate, structura cheltuielilor si veniturilor obtinute intr-o anumita perioada de gestiune, se iau decizii privind continuitatea sau stoparea activitatii. Organizarea si desfasurarea activitatii economice trebuie sa fie, utila, adica sa raspunda unor nevoi reale ale societatii, si rentabila, asigurand pe linga acoperirea cheltuielilor obtinerea de profit. Pentru a putea determina si evidentia sursele de obtinere a profitului intreprinderile tin evidenta stricta a veniturilor si cheltuielilor care ocupa unul din cele mai importante sectoare de evidenta la intreprindere. 
Prezenta lucrare de diploma are ca scop aprofundarea cunostintelor privind contabilitatea veniturilor, cheltuielilor si a rezultatului financiar in baza anlizei practicii de organizare si tinere a contabilitatii la S.R.L. ,,SERVICOMAS". 
Aceasta se refera, in special, la contabilitatea veniturilor si cheltuielilor care, dupa metodologia si mecanismul de realizare, este unul dintre cele mai importante si dificile sectoare de evidenta a oricarei intreprinderi. In cadrul sectorului de evidenta nominalizat se formeaza un sir de indicatori financiari (cifra de afaceri, costul vinzarilor, profitul brut, veniturile, cheltuielile si rezultatele financiare din diferite tipuri de activitati si evenimente) care servesc drept baza pentru determinarea obligatiilor fiscale, elaborarea bugetelor intreprinderii, luarea deciziilor manageriale si economice. In exactitatea si oportunitatea calculului indicatorilor enumerati sint cointeresate toate categoriile de utilizatori ai rapoartelor financiare.
Informatiile contabile despre venituri si cheltuieli au o deosebita valoare si la nivel macroeconomic. Ele contribuie la solutionarea celor mai diverse probleme cum ar fi: crearea unui mediu de afaceri favorabil pentru atragerea investitiilor straine; estimarea performantelor intreprinderilor in onorarea obligatiilor fata de stat si partenerii de afaceri; dezvoltarea sectorului public prin majorarea veniturilor bugetare datorita colectarii impozitelor, taxelor si altor plati calculate in baza datelor contabile; monitorizarea si exercitarea controlului asupra intreprinderilor cu proprietate de stat; combaterea tranzactiilor ilegale; asigurarea la nivel international a comparabilitatii indicatorilor macroeconomici etc.
In Introducere este argumentata actualitatea temei, sint definite scopul, si sarcinile, precum si semnificatia teoretica si valoarea aplicativa in cadrul investigatiilor.Prezenta lucrarea de diploma contine III capitole in care sunt redate amanuntit toate elementele si caracteristicele temei date. Capitolul I. Baza teoretica privind veniturile, cheltuielile si a rezultatului financiar contine trei subpuncte ca si celelalte 2, prezinta o sinteza a abordarilor nationale privind notiunile de venituri si cheltuieli si a criteriilor de clasificare a acestora. In mod deosebit sint investigate problemele teoretice aferente recunoasterii si evaluarii elementelor de venituri si cheltuieli ale intreprinderii. Capitolul II. Contabilitatea cheltuielilor, veniturilor si a rezultatului financiar la S.R.L. ,,SERVICOMAS" in aceasta parte a lucrarii sunt reflectate si analizate contabilitatea si formulele contabile privind veniturile, cheltuielile si rezultatul financiar in cadrul intreprinderii. Capitolul III Cai de perfectionare si optimizare a veniturilor, cheltuielilor si a rezultatului financiar la S.R.L."SERVICOMAS" reflecta particularitatile si directiile de perfectionare a contabilitatii veniturilor si cheltuielilor specifice intreprinderilor, cuprinde un spectru larg de cai de optimizare, deasemenea problemele cu care se confrunta intreprinderea la etapa actula si unele lacune intilnite in modalitatea de activare a intregului proces economic precum si aspectele metodologice generale ale contabilitatii elementelor specificate: elaborarea si perfectionarea politicii de contabilitate, dezvoltarea procedeelor metodei contabilitatii aferente fundamentarii documentare. 
Incheierea generalizeaza rezultatele lucrarii efectuate, cuprind principalele concluzii si recomandari privind perfectionarea contabilitatii veniturilor si cheltuielilor intreprinderii.
S.R.L. ,,SERVICOMAS" intreprindere privata ce dispune de certificat de inregistrare a carui numar este 16501462-5 din 14.07.1995 si care a fost eliberata la 24.01.2005 , inregistrata de Camera de Inregistrari de Stat, jud. Chisinau, or. Ialoveni, str. Petru Stefanuca, 60. Intreparinderea activeaza in baza licentei 006956, seria A MMII care este eliberata de catre Camera de Licentiere la 13 februarie 2003 si este valabila pina la 13 februarie 2008. In anexa la licenta sunt enumerate toate conditiile de licentiere pentru desfasurarea activitatii. 
Principalele activitati desfasurate de intreprinderea nominalizata - constructii de cladiri si constructii ingineresti, montarea si comercializarea utilajului termic, producerea, montarea, comercializarea articolelor de timplarie din lemn, darea in arenda a bunurilor imobile. In activitatea sa SRL ,,SERVICOMAS" se conduce de legislatia RM, de statut si contract de constituire a societatii. 
Organele de conducere ale Societatii sunt: Adunarea generala al Asociatiilor, Directorul si Comisia de cenzori sau cenzorul.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Cheltuielilor, Veniturilor si a Rezultatului Financiar SRL Servicomas.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!