Contabilitatea Constructiilor

Cuprins licenta Cum descarc?

CUPRINS
INTRODUCERE 2
CAPITOLUL I
ORGANIZAREA SI FUNCTIONAREA S.C. METAL CONSTRUCT S.R.L. 4
1.1 SCURT ISTORIC 4
1.2 OBIECTUL SI TIPUL DE ACTIVITATE 4
1.3 STRUCTURA ORGANIZATORICA 6
1.3.1 Organizarea si atributiile principalelor compartimente functionale 6
1.3.2 Organizarea si functionarea compartimentului financiar contabil 8
1.3.3 Prezentarea formei de inregistrare contabila 11
1.3.4 Organigrama unitatii SC METAL CONSTRUCT 11
CAPITOLUL II
NOTIUNI GENERALE PRIVIND CONSTRUCTIILE
SI CONTRACTELE DE CONSTRUCTII 13
2.1. FACTORI DETERMINANTI, CONCEPTIA SI ALCATUIREA CONSTRUCTIILOR 13
2.2. CLASIFICAREA CONSTRUCTIILOR: CRITERII DE CLASIFICARE, CLASIFICARI UZUALE. 15
2.3. PARTILE PRINCIPALE ALE UNEI CONSTRUCTII 17
2.4. GENERALITATI PRIVIND MATERIALELE DE CONSTRUCTII 19
2.5. ASPECTE DE BAZA ALE CONCEPTIEI SI PROIECTARII CONSTRUCTIILOR 21
2.6. IAS 11 CONTRACTELE DE CONSTRUCTII 23
2.6.1. Contabilizarea contractelor de constructie - obiectiv al IAS 11 23
2.6.2. Definitia contractelor de constructie din prisma IAS11 23
2.6.3. Combinarea si segmentarea contractelor de constructii 24
2.6.4. Veniturile contractuale 25
2.6.5. Costurile contractuale 26
2.6.6. Contabilizarea contractelor de constructii din prisma IAS11 27
2.6.7. Aspecte privind analiza financiara si interpretarea informatiilor aferente contractelor de constructii 28
2.7. Principalele tipuri de contracte de constructie 29
2.7. CONCEPTUL DE CALITATE IN CONSTRUCTII 39
2.7.1. Controlul calitatii 41
CAPITOLUL III. 
ANALIZA ECHILIBRULUI FINANCIAR 45
3.1. ANALIZA PATRIMONIULUI NET 45
3.2. ANALIZA CORELATIEI FONDULUI DE RULMENT CU ACTIVELE CIRCULANTE. 48
3.3. INDICATORI PRIVIND EVOLUTIA FONDULUI DE RULMENT. 51
3.4. ANALIZA LICHIDITATII 54
3.5. ANALIZA SOLVABILITATII SI A CAPACITATII DE PLATA. 56
3.6. ANALIZA ECHILIBRULUI ECONOMICO-FINANCIAR. 58
CAPITOLUL IV. STUDIU DE CAZ. 
PRINCIPALELE OPERATIUNI CONTABILE EFECTUATE
IN CADRUL SOCIETATII S.C. METAL CONSTRUCT S.R.L. 60
4.1. STUDIU DE CAZ 60
4.2. OPERATII CONTABILE EFECTUATE DE CATRE SOCIETATEA S.C. METAL CONSTRUCT S.R.L. 64
CONCLUZII SI PROPUNERI 68
BIBLIOGRAFIE 71


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Problemele cronice din domeniul constructiilor, cum ar fi: productivitatea scazuta, conditiile grele de munca, siguranta redusa a fortei de munca si calitatea insuficienta a produsului finit, se datoreaza in principal fragmentarii procesului de productie ca urmare a mobilitatii si sezonalitatii acestuia. Pentru diminuarea acestor neajunsuri au fost generate diverse solutii de catre specialisti: industrializarea constructiilor (adica prefabricarea si modularea), cresterea gradului de mecanizare, folosirea unor modele de organizare avansate, cum ar fi organizarea in lant sau programarea rationala a desfasurarii lucrarilor (cu ajutorul graficelor retea).
In prezent, cercetatorii studiaza perspectiva automatizarii si robotizarii in constructii, apreciate ca fiind un mijloc important de reducere a fragmentarii procesului de productie din constructii. O alta tendinta de dezvoltare, preluata din industria prelucratoare, care se bazeaza mai degraba pe o noua filozofie a productiei decat pe o noua tehnologie s-a conturat in ultima perioada. Specialisti din intreaga lume au constituit Asociatia pentru productia de tip suplu in domeniul constructiilor (Lean Construction Association).
Strategiile tehnologice au rolul de a ghida actiunile firmelor de constructii in directia implementarii unor noi tehnologii necesare pentru cresterea competitivitatii acestora. Prin tehnologie de constructii intelegem combinarea resurselor, proceselor si conditiilor care produc un obiect de constructii. Resursele se refera la materiale, forta de munca, utilaje si echipamente. Procesele de constructii sunt metodele si sarcinile necesare pentru realizarea unui obiect de constructii. Cerintele proiectului si caracteristicile amplasamentului reprezinta cele mai importante conditii pentru o tehnologie de constructii. Strategia tehnologica este un model decizional care stabileste obiectivele tehnologice si principalele mijloace tehnice necesare, atat pentru realizarea obiectivelor tehnologice, cat si a celor economice ale firmei. Pentru formularea unei strategii tehnologice adecvate trebuie luate in considerare cinci dimensiuni cheie: pozitionarea concurentiala, sursele de tehnologie, scopul strategiei tehnologice, optiunile tehnologice strategice si contextul organizational.
Tehnologia automatizata poate genera numeroase avantaje competitive cum ar fi: oferirea de noi produse pe noi piete, dezvoltarea de competente distinctive, intrarea pe anumite nise ale pietei, reducerea duratei de proiectare si executie si a costului global al constructiilor.
Pozitionarea concurentiala presupune analizarea nevoilor clientilor, a tipurilor de contracte, a puterii concurentilor si a influentei acestora asupra pietelor pe care firma le detine. Aceasta analiza permite identificarea avantajelor concurentiale care sunt de dorit a fi detinute in conditiile impuse de piata si de posibilitatile firmei si, de asemenea, identificarea tehnologiilor care le pot genera. 
Astfel, spre exemplu, daca o firma de constructii specializata in constructia de drumuri opteaza pentru implementarea unei tehnologii de pozitionare automata, aceasta poate furniza avantaje competitive bazate pe oferirea de noi produse pe noi piete sau pe dezvoltarea unor competente distinctive. Utilizarea pozitionarii automate in constructia de drumuri permite realizarea cu acuratete sporita a pavajelor cu dale si turnarea asfaltului sau betonului cu respectarea mult mai stricta a limitelor de toleranta pentru netezimea suprafetei soselelor. Costul ridicat al fortei de munca si al materialelor implicat de utilizarea echipamentelor traditionale incurajeaza utilizarea tehnologiilor de pozitionare automata in vederea reducerii costurilor.
Investitiile strategice realizate in directia lucrarilor de constructii, care vizeaza cresterea productivitatii si a calitatii, au un impact pozitiv si asupra imaginii firmei, ceea ce-i poate aduce castiguri substantiale prin adjudecare la licitatii a unui numar sporit de lucrari
CAPITOLUL I
ORGANIZAREA SI FUNCTIONAREA S.C. METAL CONSTRUCT S.R.L.
1.1 SCURT ISTORIC
SC METAL CONSTRUCT SRL s-a infiintat in anul 1996 si are o forma de propietate privata, cu capital integral romanesc. Societatea isi desfasoara activitatea in conformitate cu legile romane si cu prevederile din contractul si statutul societatii. Functionarea societatii este nelimitata cu inceperea de la data inregistrarii in Registrul Comertului .
Aceasta societate este o companie dinamica, fiind formata din 28 de oameni inalt calificati cu vasta experienta in domeniul constructiilor. Societatea a avut grija ca personalul sa fie foarte bine motivat si sa aiba in plus un nivel ridicat al conduitei profesionale si al comportamentului.
SC METAL CONSTRUCT SRL a ajuns astazi o firma de constructii apreciata de multa lume (facand fata cu succes concurentei acerbe) deoarece raspunde cu profesionalism la cerintele tot mai diversificate ale clientilor sai. Societatea se afla intr-un permanent proces de perfectionare si colaboreaza indeaproape cu arhitecti, designeri, ingineri de structuri, furnizori si producatori de materiale de constructii.
1.2 OBIECTUL SI TIPUL DE ACTIVITATE
SC METAL CONSTRUCT SRL este o firma specializata in costructii civile si industriale de cea mai buna calitate si echipamente de constructii performante. 
Societatea realizeaza urmatoarele tipuri de lucrari:
- sapaturi manuale si mecanizate
- cofrari
- turnari betoane
- turnari plansee
- cadre din beton
- scari interioare
- zidarie
- dulgherie si tamplarie
- cioplitorie piatra
- acoperisuri
- sisteme de invelitori
- termoizolatii si hidroizoltii
- amenajari interioare si exterioare
- tencuieli, zugraveli, lucrari de vopsitorie
- placari cu gresie, faianta, marmura, granit, piatra naturala
- lucrari in gips - carton - tavane false
- parchetari
- tencuieli decorative
- extinderi si renovari.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Constructiilor.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!