Contabilitatea Decontarilor Banesti

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 4
I.PREZENTAREA GENERALA A SOCIETATII SC.UCRAROM PAN.SRL 6
1.1.PREZENTARE SOCIETATE, DATE IDENTIFICARE 6
1.2.STRUCTURA ORGANIZATORICA 7
1.3.ANALIZA ECONOMICO-FINANCIARA A S.C. UCRAROM PAN S.R.L 13
II.ORGANIZAREA EVIDENTEI ACTIVELOR CIRCULANTE BANESTI. FORME SI INSTRUMENTE DE DECONTARE 21
III.CONTABILITATEA DECONTARILOR BANESTI 27
3.1. CONTABILITATEA DECONTARILOR FARA NUMERAR 27
3.3. CONTABILITATEA DECONTARILOR IN NUMERAR 32
3.4. CONTABILITATEA DECONTARILOR IN NUMERAR IN LEI 40
3.5. CONTABILITATEA DECONTARILOR IN NUMERAR, IN VALUTA 41
3.6. CONTABILITATEA ACREDITIVELOR SI A AVANSURILOR DE TREZORERIE 41
3.7. CONTABILITATEA VIRAMENTELOR INTERNE 44
3.8. CONTABILITATEA DOBANZILOR AFERENTE DISPONIBILITATILOR SI CREDITELOR ACORDATE DE BANCI IN CONTURILE CURENTE 45
STUDIU DE CAZ 47
CONCLUZII 55
BIBLIOGRAFIE 58
FIGURI SI TABELE : 
Figura 1. Structura organizatorica 12
Figura 2. Solvabilitatea patrimoniului la SC. UCRAROM PAN S.R.L 16
Figura 3. Rotatia imobilizarilor nete si a activului total 18
Tabel 1. Indicatori din bilant ai UCRAROM PAN S.R.L 13
Tabel 2. Indicatori din contul de profit si pierdere ai UCRAROM PAN S.R.L 14
Tabel 3. Evolutia in timp a lichiditatii 15
Tabel 4. Rotatia imobilizarilor nete si a activului total 18
Tabel 5. Comparatia indicatorilor financiari societatii 19
Tabel 6. Balanta de verificare 54


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Sfarsitul secolului XX si inceputul secolului XXI se caracterizeaza printr-o adevarata revolutie in domeniul informaticii si telecomunicatiilor care aduce modificari in sistemul de plati si incasari prin trecerea de la instrumentele de plata pe suport de hartie la instrumentele pe suport electronic si de la operatiunile bancare la ghiseu "fata la fata" la platile de la distanta "banca la domiciliu". Aceste transformari conduc la realizarea dezideratului agentilor economici ca tranzactiile financiare sa se realizeze aproape simultan cu cele economice si dorinta populatiei, ca transferurile de fonduri sa se faca aproape instantaneu, adica toate platile sa se realizeze in timp real. 
Contabilitatea decontarilor banesti - cuprinde ansamblul operatiilor banesti care se pot efectua in numerar sau prin virament sau tranzactii cu hartii de valoare.Unitatea patrimoniala are obligatia sa isi deschida un cont la banca,pe numele sau din care se efectueaza operatii de incasari sau plati.
In prezenta lucrare, intitulata ,,Contabilitatea decontarilor banesti", pe parcursul celor patru capitole am incercat sa punem in evidenta importanta acestei parti a contabilitatii, punand accent pe: formele si instrumentele de decontare; documentele de evidenta a decontarilorbanesti; sistemul de conturi utilizat in decontari si exemplificarea din punct de vedere contabil a operatiunilor de decontari.
Obligatiile banesti intre societatile comerciale sau intre societatile comerciale si alte persoane fizice sau juridice se pot efectua, dupa caz, fara numerar si in numerar. Decontarile fara numerar se fac prin virarea unor sume in lei sau valuta din contul debitorului in contul creditorului.Sumele in numerar,in lei si in valuta,de care dispune o unitate patrimoniala sunt pastrate in casieria unitatii cu gestionarea lor distincta.
Instrumentele de plata fara numerar adoptate de sistemul de plati din Romania sunt: cecul, cambia, biletul la ordin si ordinul de plata. Aceste valori se grupeaza in contabilitate astfel:-cecuri de incasat: sunt instrumente de plata la vedere primite de la clienti si depuse la banca pentru incasare;
-efecte de incasat: sunt bilete la ordin sau cambii depuse la banca pentru incasarea acestora la scadenta
-efecte remise spre scontare: sunt instrumente de plata la termen depuse la banci in vederea incasarii acestora inainte de scadenta, operatiune numita scontare.
Intre banci si clientii acestora, se stabilesc relatii materializate in operatiunile bancare, care se reflecta in sistemul conturilor bancare. Conturile care se pot deschide clientilor se pot grupa in trei mari categorii: conturi curente; conturi de depozite; conturi de imprumut. Prin intermediul conturilor de la banci sunt delimitate si inregistrate valorile de incasat, cum sunt cecurile si efectele comerciale depuse la banca, disponibilitatile in lei si valuta, creditele bancare pe termen scurt, precum si dobanzile aferente disponibilitatilor si creditelor bancare. 
Printre modalitatile de decontare cu terti se inscriu si platile din acreditive si avansuri de trezorerie. Acreditivele reprezinta disponibilitati banesti ale cumparatorului,virate intr-un cont distinct la dispozitia furnizorului si destinate achitarii obligatiilor fata de acesta, pe masura livrarii de marfuri, executarii de lucrari sau prestarii de servicii, si prezentarii documentelor de livrare de catre banca furnizorului bancii clientului. Avansurile de trezorerie sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau altor salariati din unitate, in vederea efectuarii unor plati in favoarea intreprinderii.
In urma intocmirii acestei lucrari am avut ocazia sa ne imbogatim cunostintele legate de decontarile banesti iar prin prezenta lucrare si prin studiul contabilitatii timp de trei ani dorim sa ne verificam competentele profesionale.
I. PREZENTAREA GENERALA A SOCIETATII SC.UCRAROM PAN.SRL
1.1. PREZENTARE SOCIETATE, DATE IDENTIFICARE
S.C. UCRAROM PAN S.R.L cu sediul in str. Principala nr.302 
inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J24/185/1994, C.U.I. 2224350, atribut fiscal RO, reprezentata prin Bodnar Stefan, s-a constituit in anul 1994 dar sub denumirea actuala functioneaza din 2000. Activitatea preponderenta a firmei o reprezinta producerea painii si a produselor de patiserie si distributia acestora pe raza judetului Maramures, mai exact Maramuresul Istoric.
Mesajul firmei este foarte clar: Produse deosebite pentru oameni deosebiti. Odata cu el s-a incercat sa se impuna o anumita personalitate produselor societatii, acestea avand un farmec aparte datorat prospetimii si calitatii net superioare cu care erau obisnuiti clientii sa cumpere intotdeauna: Rotunda Traditionala.
Incepand cu anul 2006, firma Ucrarom Pan a incercat sa se impuna pe piata si printr-un lant de magazine proprii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Decontarilor Banesti.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!