Contabilitatea Financiara si de Gestiune cu Aplicatie in Restaurante

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 2
CAP. I: ASPECTE TEORETICE PRIVIND CONTABILITATEA FINANCIARA SI DE GESTIUNE 4
1.1 CONTABILITATEA FINANCIARA SI CONTABILITATEA DE GESTIUNE 4
1.2 CONTABILITATEA FINANCIARA IN ROMANIA 10
1.2.1 Obiectul si metoda contabilitatii 10
1.2.2 Organizarea si conducerea contabilitatii in Romania 12
1.3 CONTABILITATEA DE GESTIUNE 15
1.3.1 Functiile contabilitatii de gestiune 17
1.3.2 Organizarea contabilitatii de gestiune 19
1.3.3 Sistemul de conturi a contabilitatii de gestiune 21
CAP. II: PREZENTAREA S.C. OLIN FOODS S.R.L. 29
2.1 ORGANIGRAMA S.C. OLIN FOODS S.R.L 29
2.2 STRUCTURA FUNCTIONALA 31
2.3 CONTUL DE PROFIT SI PIERDERE 31
2.4 PRODUCTIA PREVIZIONATA LA S.C. OLIN FOODS S.R.L. 32
CAP. III: STUDIUL DE CAZ IN CADRUL "S.C. OLIN FOODS S.R.L.'' 34
3.1. PREZENTAREA PROCEDEULUI DE CATERING 34
3.2 CALCULUL COSTULUI UNITAR AL FIECARUI PREPARAT 38
3.3 MONOGRAFII CONTABILE LA S.C. OLIN FOODS S.R.L. 44
CAP. IV: DESCRIERE PROGRAM CONTABIL WINMENTOR 53
CONCLUZII SI PROPUNERI 66
BIBLIOGRAFIE 68


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Contabilitatea este un sistem de culegere, prelucrare si transmitere a informatiei diferitilor utilizatori de informatii. Informatia contabila dintr-o intreprindere se poate clasifica in doua mari categorii: informatie contabila financiara si informatie contabila de gestiune. 
Informatia contabila financiara este destinata utilizatorilor externi, cum sunt investitorii, salariatii, creditorii, guvernul sau publicul larg si este desemnata prin rapoartele financiare de sinteza sau, pe scurt, rapoartele financiare. Anual, administratorii intreprinderilor trebuie sa intocmeasca un set de rapoarte financiare in forma standardizata, compus din: bilant, raportul privind rezultatele financiare, raportul privind fluxul capitalului propriu, raportul privind fluxul mijloacelor banesti, politica de contabilitate si note explicative la acestea. 
Informatia contabila de gestiune este destinata utilizatorilor interni, respectiv conducerii intreprinderii. Aceasta informatie este nestandardizata, adesea ne monetara, si cuprinde informatii privind costul unitar al produselor, comportamentul costurilor relativ la volumul activitatii sau profitabilitatea pe produs. Rapoartele sunt inaintate conducerii la intervale de timp scurte, lunar, saptamanal sau zilnic - si se circumscriu unor subdiviziuni ale intreprinderii, numite centre de responsabilitate sau de profit.
Spre deosebire de contabilitatea financiara care se organizeaza pe baza actelor normative si legislative in vigoare, contabilitatea de gestiune functioneaza pe baza unor reguli stabilite de intreprindere, conform propriilor nevoi. Faptul separarii contabilitatii in financiara si de gestiune nu denota ca la intreprindere exista doua contabilitati si diverse registre de evidenta. La intreprindere functioneaza un singur sistem contabil, insa el este construit in asa fel, incat prin regruparea datelor initiale tuturor utilizatorilor sa le fie pusa la dispozitie acea informatie, care ii va ajuta sa ia decizii corecte.
Lucrarea este structurata pe trei capitole cuprinzand aspecte teoretice si practice legate de contabilitatea financiara si contabilitatea de gestiune.
In capitolul 1 intitulat ,,Aspecte teoretice privind contabilitatea financiara si de gestiune" am prezentat succint aspecte teoretice privind obiectivele, functiile si organizarea contabilitatii de gestiune.
Societatea utilizata ca si exemplu in cadrul acestei lucrari este S.C. OLIN FOODS S.R.L. din Brasov, care are ca obiect principal de activitate activitati specifice pentru restaurante si alimentatie publica. Mai multe detalii se gasesc in continutul capitolului 2, intitulat ,,Prezentarea S.C. OLIN FOODS S.R.L.
Cel de-al treilea capitol, ,,Studiul de caz in cadrul S.C. OLIN FOODS S.R.L." reprezinta punctul culminant al lucrarii, continutul acestuia fiind alcatuit din prezentarea procedeului de catering al societatii, apoi implementarea acestuia in departamentul financiar.
Lipsa de timp din zilele noastre, conduce la alegerea de a simplifica si diminua anumite etape din viata noastra, una dintre acestea fiind petrecerea timpului in bucatarie pentru a gati, fapt pentru care cel putin 10 % din populatia activa, prefera modalitatea de a comanda mancarea, atat la servici cat si seara acasa, pentru a se putea dedica altor activitati. Acest lucru aduce beneficii de ambele parti atat pentru populatia activa deoarece economiseste timp, cat si pentru firmele de catering.
Am ales aceasta tema deoarece in lucrarea de fata ne propunem sa relevam modul concret in care o firma prestatoare de servicii, din sectorul alimentatiei publice, din restaurante, a patruns si s-a mentinut in cadrul unei piete cu o concurenta foarte puternica si mai mult de atat, a gasit resursele necesare extinderii afacerii, dezvoltand ideea de servire prin catering, idee menita sa atraga si sa satisfaca in conditii superioare nevoile si dorintele clientilor actuali si viitori, prin preocuparea permanenta pentru cresterea, diversificarea si imbunatatirea calitatii ofertei de produse si servicii.
CAP. I: ASPECTE TEORETICE PRIVIND CONTABILITATEA FINANCIARA SI DE GESTIUNE
Ca disciplina stiintifica cu statut propriu in familia stiintelor sociale, contabilitatea are un obiect propriu, o metoda proprie, descopera legi si stabileste legitati si dispune de un vocabular ce ii apartine. Pentru grupul de fapte si de fenomene de care se ocupa si pe care le interpreteaza ca stiinta, ea asigura o condensare de cunostiinte, o explicare cauzala a faptelor si fenomenelor cercetate precum si prevederea viitorului curs al acestora. Contabilitatea nu este un ,,scop in sine" ci atunci cand demersul fixat de stiinta contabilitatii se circumscrie universului miscarilor de valori exprimabile in bani si a raporturilor economico-juridicecare genereaza decontari banesti apartinand unei entitati economico-sociale date si intr-o anumita perioada de timp ea reprezinta un sistem informational care cunatifica, prelucreaza si comunica ,,informatii financiare" despre acea entitate economica . 
In cadrul acestui sistem informational pot fi facute distinctii intre doua sectoare. Unul este contabilitatea financiara iar cel de-al doilea contabilitatea de gestiune.
1.1 CONTABILITATEA FINANCIARA SI CONTABILITATEA DE GESTIUNE 
Contabilitatea este un limbaj specific de vehiculare a informatiilor, limbaj care descrie evenimente cuantificate in unitati monetare. Contabilitatea este un sistem de organizare, codificare si transmitere a infomatiilor descriptive. Limbajul contabil nu este exhaustive deoarece informatiile pe care le formuleaza si comunica sunt private cu prudenta putand creea doar o imagine partiala asupra vietii unei entitati.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Financiara si de Gestiune cu Aplicatie in Restaurante.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!