Contabilitatea Imobilizarilor Corporale

Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
In contextul actual al economiei de piata o unitate economica poate sa obtina rezultate deosebite in conditiile concurentei numai daca produsele finite realizate, lucrarile executate si serviciile prestate sunt de o calitate buna si la un pret acceptabil. Productia destinata vanzarii trebuie sa fie realizata in functie de cerintele pietei.
Dupa 1989 s-a constatat o crestere a cererii de piata pentru produsele moderne, eficiente si de o buna calitate. In acelasi timp populatia dupa aceasta data a avut acces la mult mai multe informatii, lucru care a influentat nivelul cererii. Avand in vedere ca pe piata romaneasca au patruns foarte multe produse straine similare cu cele autohtone, producatorii au fost obligati sa acorde o atentie suplimentara calitatii.
Pentru obtinerea de bunuri de calitate superioara care sa se alinieze la standardele internationale este nevoie de materii prime de buna calitate, mijloace de productie performante si o forta de munca cu un grad de calificare superior. Avand in vedere aceste trei conditii unitatile economice s-au orientat in utilarea cu mijloace de productie moderne, fiabile cu performante superioare si cu o mare productivitate. Achizitia lor reprezinta un efort financiar pentru fiecare unitate si de aceea operatiile de achizitie trebuie analizate foarte bine inainte de a fi efectuate calculand si efectele financiare pe care le implica achizitia pe intreaga perioada de amortizare a imobilizarilor.
In aceasta lucrare am incercat sa prezint cat mai multe elemente cu caracter general. Tema lucrarii o constituie ,,Studiu privind contabilitatea imobilizarilor corporale la S.C. Mobinarta S.A.".Lucrarea este structurata in patru capitole dupa cum urmeaza:
Capitolul I- Imobilizari corporale, recunoastere si evaluare.Prezentare comparativa reglementarea contabila din Romania si norma internationala in domeniu IAS 16 ,, Imobilizari corporale"
Capitolul II- Amortizarea imobilizarilor corporale
Capitolul III- Evidenta operativa si analitica a imobilizarilor corporale
Capitolul IV- Studiu de caz la S.C. Mobinarta S.A.
Finalizand aceasta lucrare sper ca am demonstrat nivelul de cunostiinte si abilitati de care dispun si ca in activitatea viitoare voi putea sa realizez lucrari de calitate in domeniul pentru care m-am pregatit.
CAPITOLUL I
IMOBILIZARI CORPORALE, RECUNOASTERE SI EVALUARE.PREZENTARE COMPARATIVA REGLEMENTAREA CONTABILA DIN ROMANIA SI NORMA INTERNATIONALA IN DOMENIU IAS 16 ,, IMOBILIZARI CORPORALE"
O componenta importanta a patrimoniului agentilor economici o constituie capitalul imobilizat in bunuri si valori destinate sa deserveasca activitatea pe o perioada mai mare de un an si care, in majoritatea lor, se consuma treptat.
Elementele patrimoniale de aceasta natura sunt denumite imobilizari sau active imobilizate si constituie suportul tehnico-material si financiar necesar desfasurarii activitatilor cu caracter productiv si prestari servicii, precum si celor din alte domenii de activitate. Ele reprezinta elemente indispensabile pentru realizarea obiectului de activitate al unitatilor patrimoniale, caracterizandu-se prin aceea ca se folosesc o perioada indelungata si nu se consuma la prima utilizare, iar valoarea pe care o au se recupereaza de regula in mod esalonat, prin includerea in cheltuieli.
Activele imobilizate sunt active detinute pe o perioada mai mare de un an in gestiunea entitatii, avand potentialul de a contribui direct sau indirect la fluxul de trezorerie sau echivalente de trezorerie catre entitate.Ele sunt grupate in contabilitate pe patru categorii:imobilizari necorporale, imobilizari corporale, imobilizari financiare si imobilizari in curs: 
- imobilizarile necorporale - sunt active identificabile nemonetar , fara suport material , detinute de entitate pentru utilizarea in procesul de productie sau furnizare de bunuri si servicii, pentru inchiriere catre terti sau pentru scopuri administrative. In categoria lor se cuprind:cheltuielile de constituire, cheltuielile de dezvoltare, concesiuni, brevete, licente, marci comerciale si alte drepturi de active similare (cu exceptia celor create in cadrul entitatii); fondul comercial; alte imobilizari necorporale in curs de executie;
- imobilizarile corporale - sunt reprezentate de active care:
a). sunt detinute de entitate pentru a fi utilizate in productia proprie de bunuri sau prestarea de servicii, pentru a fi inchiriate tertilor sau in scopuri administrative
b). au o durata de folosinta mai mare de un an
In aceasta categorie de imobilizari se includ terenurile (inclusiv investitiile pentru amenajarea acestora) , constructii, instalatii tehnice si masini , alte instalatii, mijloace de transport, animale, plantatii, mobilier, aparatura birotica s.a;


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu Privind Contabilitatea Imobilizarilor Corporale la SC Mobinarta SA.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!