Contabilitatea Imobilizarilor Corporale

Cuprins licenta Cum descarc?

Lista abrevierilor
Lista tabelelor
Introducere 6
Metodologia cercetarii 9
Capitolul I
Delimitari conceptuale privind imobilizarile corporale
1.1.Definitii, clasificari in sfera studiata 11
1.2.Valori utilizate in contabillizarea imobilizarilor corporale 15
1.2.1.Tipologia valorilor 15
1.2.2. Cazuri particulare de formare a costului unei imobilizarilor corporale 19
1.3.Momente ale evaluarii 23
1.3.1.Evaluarea la intrare in patrimoniu 23
1.3.2. Evaluarea la inchiderea exercitiului financiar 34
1.3.3. Evaluarea la iesirea din patrimoniu 38
1.4.Amortizarea- aspecte economice si implicatii contabile 42
1.5.Ajustarea pentru depreciere - expresia deprecierii reversibile 46
Capitolul II
Imobilizarile corporale in viziunea reglementarilor intenationale
2.1.Referentialul contabil international 54
2.2.Directivele europene 61
2.3.Reglementarile nationale 63
Capitolul III
Politici si tratamente contabile privind imobilizarile corporale - studiu de caz
3.1.Scurta prezentare a firmei 66
3.2.Reflectarea contabila a operatiunilor privind imobilizarile corporale 69
3.3. Simularea efectelor modificarii metodei de amortizare 76
Concluzii generale 79
Referinte bibliografice 81


Extras din licenta Cum descarc?

Lista abrevierilor
IAS -International Accounting Standards
IFRS - International Financial Reporting Standards 
Pml - Platile minime de leasing 
Vainv - valoarea actuala de inventar
OMFP - Ordinul Ministerului Finantelor Publice 
Lista tabelelor, graficelor
1. Durata de amortizare a imobilizarilor corporale, in contabilitatea anglo-saxona;
2. Informatii referitoare la activele detinute de o intreprindere
3. Valoarea activelor imobilizate din intreprindere si decizia corecta a managementului
4. Decizia managementului
5. Organigrama organizatorica si functionala a unitatii
6. Organigrama compartimentului financiar-contabil
Introducere
Contabilitatea este un instrument de cunoastere, gestiune si control al patrimoniului si al rezultatelor obtinute care acopera inregistrarea cronologica si sistematica, prelucrarea si pastrarea informatiilor cu privire la situatia patrimoniului si al rezultatelor obtinute, atat pentru necesitatile firmei, cat si in relatiile acesteia cu asociatii sau actionarii, clienti, furnizori, bancile, organele fiscale si ale persoanelor fizice si persoanelor juridice. 
Ea asigura controlul operatiilor patrimoniale effectuate si al procedeelor de prelucrare a datelor, precum si exactitatea datelor furnizate. 
Tripla abordare a contabilitatii ca stiinta -tehnica arta este reprezentata astazi intr-o alta conjunctura. Astfel, contabilitatea se infatiseaza ca o stiinta elaborata in laboratoarele vietii academice, intr-un cadru larg participativ, din care nu lipsesc profesionalistii cu abilitati demonstrate in cadrul celor mai prestigioase cabinete de consultanta si audit precum si institutiile de reglementare. 
Standardul International de Contabilitate IAS 16 "Imobilizari corporale'' (revizuita in 1998) a intrat in vigoare la dat de 1 iulie 1999 si are ca obiectiv descrierea tratamentului contabil pentru imobilizari corporale, astfel incat utilizatorii de situatii financiare sa poata discerne informatia despre investitia entitatii in aceste active si schimbarile intr-o alta entitate.
Mediul economic mondial tranverseaza la ora actuala o etapa de profunde transformari in planul proceselor si fenomenelor economice reprezentative, sub impulsul evolutiei tehnologice prelucrarii informatiei, a dinamicii si mobilitatii factorilor de productie si indeosebi a capitalurilor financiare.
Informatia economica si indeosebi informatia contabila, reprezinta o resursa-suport a procesului de productie contabila si, in acelasi timp, un vector de cominicare al mediului de afaceri, la care fac recurs tot mai multe categorii de utilizatori.
Pe plan mondial, asistam astazi, la un proces continuu de reformare a contabilitatii, de dezvoltare intensiva a productiei de informatii contabile, pe fondul unor exigente calitative crescande, de asa maniera incat, sa satisfaca simultan interesele tuturor categoriilor de aplicanti (utilizatori) in conditiile globalizarii economice.
Astfel s-au declansat procese profunde de convergenta si armonizare a contabilitatii, de uniformizare a modalitatilor de prezentare a informatiilor contabile, care sa faciliteze expansiunea afacerilor in spatiul economic mondial.
Informatia contabila devine astfel un produs uman, o resursa economica indispensabila care intretine suflul vietii economice.
Am ales aceasta tema deoarece am considerat-o ca fiind de o deosebita importanta In contextul actual al economiei de piata o unitate economica poate sa obtina rezultate deosebite in conditiile concurentei numai daca produsele finite realizate, lucrarile executate si serviciile prestate sunt de o calitate buna si la un pret acceptabil. Productia destinata vanzarii trebuie sa fie realizata in functie de cerintele pietei 
Dupa 1989 s-a constatat o crestere a cererii de piata pentru produsele moderne, eficiente si de o buna calitate. In acelasi timp populatia dupa aceasta data a avut acces la mult mai multe informatii, lucru care a influentat nivelul cererii. Avand in vedere ca pe piata romana au patruns foarte multe produse straine similare cu cele romanesti, producatorii autohtoni au fost obligati sa acorde o atentie suplimentara calitatii. 
Pentru obtinerea de bunuri de calitate superioara care sa se alinieze la Standardele Internationale este nevoie de materii prime de o buna calitate, mijloace de productie performante si o forta de munca cu un grad de calificare superior. Avand in vedere aceste trei conditii unitatile economice s-au orientat in utilarea cu mijloace de productie moderne, fiabile cu performante superioare si cu o mare productivitate. Achizitia lor reprezinta un efort financiar pentru fiecare unitate si de aceea operatiile de achizitie trebuie analizate foarte bine inainte de a fi efectuate calculand si efectele financiare pe care le implica achizitia pe intreaga perioada de amortizare a imobilizarilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Imobilizarilor Corporale.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!