Contabilitatea Imobilizarilor Corporale

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 5
I PREZENTAREA GENERALA A SOCIETATII S.C. GIO Invest S.R.L. 7
1.1.INFORMATII GENERALE 7
1.2.STRUCTURA ORGANIZATORICA A SOCIETATII 9
1.3.ANALIZA ECONOMICO-FINANCIARA A S.C. GIO Invest S.R.L 13
II IMOBILIZARILE CORPORALE 20
2.1.DELIMITARI PRIVIND IMOBILIZARILE CORPORALE 20
2.2.STANDARDUL INTERNATIONAL DE CONTABILITATE IAS 16 22
2.3.RECUNOASTEREA SI EVALUAREA IMOBILIZARILOR CORPORALE 24
2.4.EVIDENTA OPERATIVA SI ANALITICA A IMOBILIZARILOR CORPORALE 26
2.5.AMORTIZAREA IMOBILIZARILOR CORPORALE 29
III CONTABILITATEA IMOBILIZARILOR CORPORALE 36
3.1.CONTABILITATEA TERENURILOR SI AMENAJARILOR DE TERENURI 37
3.2.CONTABILITATEA CONSTRUCTIILOR 44
3.3.CONTABILITATEA INSTALATIILOR TEHNICE, MIJLOACELOR DE TRANSPORT, ANIMALELOR SI PLANTATIILOR 47
3.4.CONTABILITATEA ALTOR IMOBILIZARI CORPORALE 51
3.5.CONTABILITATEA IMOBILIZARILOR IN CURS DE EXECUTIE SI A AVANSURILOR PENTRU IMOBILIZARI CORPORALE 53
IV STUDIU DE CAZ 57
CONCLUZII 61
BIBLIOGRAFIE 64


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
O unitate economica, pentru a functiona bine, are nevoie de sistem nervos prin care sa circule informatia si care sa asigure conducerea, economia de resurse si ordinea.In cadrul ansamblului sistemului informational contabil, sistemul nervos este reprezentat de contabilitate.
De-a lungul timpului, exploratorii domeniului contabil au transformat contabilitatea intr-o disciplina utila care imbina intr-o perfecta armonie teoria abstracta cu realitatea fenomenelor pe care le studiaza. Aparuta din necesitatea cunoasterii si gestiunii patrimoniului, in scopul conservarii si dezvoltarii acestuia, contabilitatea se conduce si organizeaza de orice unitate patrimoniala. Aceasta disciplina sociala, stiintifica asigura ordine si disciplina in entitatea economica.
Lucrarea de fata, intitulata "Contabilitatea imobilizarilor corporale" isi propune sa analizeze existenta si implicatiile pe care le genereaza imobilizarile corporale, active ce constituie baza tehnica a unui agent economic cu activitate de productie cum este S.C. GIO Invest S.R.L. 
Primul capitol al lucrarii reflecta o caracterizare a intreprinderii S.C. GIO Invest S.R.L., al carei obiect de activitate il constituie fabricarea de lacuri, vopsele alchidice si lavabile.
Al doilea capitol isi propune sa evidentieze aspectele teoretice legate de imobilizarile corporale si anume: notiunea de imobilizari corporale si clasificarea acestora, recunoasterea si evaluarea imobilizarilor corporale, amortizarea imobilizarilor corporale.
Contabilitatea imobilizarilor corporale este reflectata in capitolul trei al lucrarii, in care sunt prezentate conturile fiecarei categorii de imobilizari corporale precum si descrierea acestora.
In cadrul capitolului patru sunt prezentate doua aplicatii cu inregistrari contabile ale S.C. GIO Invest S.R.L., cu privire la imobilizarile corporale ale firmei.
Din multitudinea de structuri patrimoniale ce fac obiectivul reflectarii in contabilitatea financiara am ales analiza imobilizarilor corporale deoarece, aceste active constituie baza si mijloacele de actiune a agentilor economici producatori, fara de care nu ar putea avea loc activitatea economica. Aceste active au un continut material si sunt reprezentate prin bunuri fizice concrete, cum ar fi: terenurile, constructiile, etc.
In literatura de specialitate, imobilizarile sunt definite ca acele valori patrimoniale destinate pentru a servi de o maniera durabila, pe o perioada mai mare de timp (de regula nai mare de un an), activitatea intreprinderii. Caracteristica lor de baza consta in faptul ca ele nu se consuma si nu se inlocuiesc dupa prima utilizare.
Imobilizarile corporale ocupa ponderea cea mai mare in totalul activelor imobilizate, lucru explicabil prin contributia lor hotaratoare la asigurarea potentialului tehnico-productiv al unitatii. Bunurile si valorile care au o durata de utilizare mai mare de un an se consuma treptat si constituie capitalul imobilizat supus amortizarii. Utilizarea de amortismente fiscale si accelerate, pentru unele categorii de imobilizari corporale, constituirea de provizioane privind depreciera lor poate reprezenta avantaiul de instrumente prin care caracterul coercitiv al regulilor fiscale este atenuat de avantajele oferite de introducere acestora. Amortizarea apare ca un mijloc de promovare a investitiilor. Prin constituirea amortismentelor derogatorii rezulta o serie de avantaje fiscale prin care si amanarea la plata a unui impozit pe profit care devine exigibil spre sfarsitul duratei de utilizare a imobilizarilor corporale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Imobilizarilor Corporale.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Bibliografie

Achim M.V., Borlea S.N.(2012), Analiza financiara a entitatii economice, Editura Risoprint, Cluj-Napoca, 2012;
Borlea S.N., Breban L., Achim M.V. (2010), Contabilitatea financiara, Editura Risoprint, Cluj-Napoca;
Matis Dumitru (2010), Bazele contabilitatii, Editura Casa Cartii de Stiinta, Cluj-Napoca;
Matis Dumitru, Atanasiu Pop (2010), Contabilitate financiara, Editura Casa Cartii de Stiinta, Cluj-Napoca;
Pop Valer, Farcas Mariana, Pop Cosmin, Balaciu Diana (2006), Contabilitate financiara- curs, Editura Universitatii din Oradea, Oradea;
Popan Maria (2006), Contabilitatea evenimentelor si tranzactiilor, modul IV, Editura Oscar Print, Bucuresti, 2006;
Pantea Iacob Petru, Badea Gheorghe (2009), Contabilitatea financiara romaneasca, Editura Intelcredo, Deva;
Ristea Mihai, Ioanas Corina, Dumitru Corina Graziella, Irimescu Alina (2009), Contabilitatea societatilor comerciale vol. I si II, Editura Universitara, Bucuresti;
Tenovici Cristina, Popescu Marian, Contabilitate generala, Editura Universitaria, Craiova, 2010;
*** Ordinul nr. 3055/2009 pentru Aprobarea Reglementarilor Contabile Conforme cu Directivele Europene, in M.O. nr. 766/10. 11.2009


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!