Contabilitatea Imobilizarilor Corporale si Necorporale

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 4
Capitolul I 5
ASPECTE TEORETICE PRIVIND RECUNOASTEREA, EVALUAREA SI AMORTIZAREA IMOBILIZARILOR CORPORALE SI NECORPORALE 
- Imobilizari corporale si necorporale. Definire si delimitari 5
o Tratamentul contabil al imobilizarilor conform Standardelor Internationale de Contabilitate 8
- Evaluarea imobilizarilor corporale si necorporale 11
- Evaluarea imobilizarilor necorporale 11
- Evaluarea initiala a imobilizarilor necorporale 14
- Evaluarea ulterioara a recunoasterii initiale a imobilizarilor necorporale 18
- Evaluarea imobilizarilor corporale 20
- Evaluarea initiala a imobilizarilor corporale 20
- Reevaluarea imobilizarilor corporale 22
- Amortizarea imobilizarilor corporale si necorporale 26
- Definirea amortizarii imobilizarilor 26
- Durata de utilitate 26
- Valoarea amortizabila 27
- Metoda de amortizare 27
- Deprecierea imobilizarilor corporale si necorporale 30
Capitolul II 33
CONTABILITATEA IMOBILIZARILOR CORPORALE CU STUDIUL DE CAZ LA S.C. GROUP NOVA CONSTRUCT S.R.L
- Prezentarea generala a societatii 33
- Analiza economico - financiara a structurii activelor imobilizate 35
- Contabilitatea imobilizarilor corporale 37
Concluzii si propuneri 47
Bibliografie 49


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
In corelare cu schimbarile fundamentale produse in economia romaneasca, incepand cu anul 1990 in tara noastra s-a declansat procesul de dezvoltare a sistemului contabil pe baza unor principii si reguli contabile prevazute de Directivele Uniunii Europene si Standardele de Contabilitate Internationale, astfel incat situatiile financiare intocmite de intreprinderi sa raspunda cerintelor unor categorii cat mai largi de utilizatori.
Continuarea dezvoltarii sistemului contabil in tara noastra se realizeaza in stransa corelatie cu tendintele ce se manifesta pe plan european si international, urmarindu-se permanent eliminarea elementelor de originalitate in tratamentul contabil al operatiunilor economice.
Capitalul agentilor economici poate fi plasat in bunuri si valori, adica active care prin natura si modul in care isi recupereaza valoarea, presupun o imobilizare pe un timp mai indelungat a resurselor, sau in stocuri de natura mijloacelor circulante a caror recuperare se realizeaza intr-un termen mai scurt, iar o alta parte din capital ia forma mijloacelor banesti sau a trezoreriei.
O intreprindere isi utilizeaza activele pentru a produce bunuri sau pentru a presta servicii, capabile sa satisfaca dorintele sau necesitatile clientilor; datorita faptului ca aceste bunuri sau servicii pot satisface aceste dorinte sau necesitati, clientii sunt dispusi sa plateasca pentru a le obtine.
Activele unei intreprinderi rezulta din tranzactii sau evenimente anterioare. In mod normal intreprinderile obtin active prin cumpararea sau producerea acestora, dar si alte tranzactii sau evenimente pot genera active, de exemplu proprietatile primite de intreprindere de la Guvern ca parte a unui program de incurajare a cresterii economice intr-o regiune si de descoperire a rezervelor.
Tranzactiile sau evenimentele care sunt asteptate in viitor nu genereaza prin ele insele active, de aceea, de exemplu, intentia de a cumpara un bun nu satisface prin ea insasi definitia unui activ. 
In primul capitol al lucrarii am incercat sa redau o abordare concisa privind conceptele de imobilizari corporale si necorporale, aspecte teoretice privind recunoasterea, evaluarea, amortizarea, deprecierea imobilizarilor corporale si necorporale, precum si tratamentul lor contabil in conformitate cu Standardele Internationale de Contabilitate si Reglementarile contabile.
Ultimul capitol al lucrarii, cuprinde partea practica, care este realizata pe baza situatiilor financiare ale firmei S.C. Group Nova Construct S.R.L, unde am prezentat intreprinderea si am realizat o analiza economica financiara a activelor imobilizate, precum si o monografie a contabilizarii imobilizarilor corporale.
CAPITOLUL I
ASPECTE TEORETICE PRIVIND RECUNOASTEREA
EVALUAREA SI AMORTIZAREA IMOBILIZARILOR CORPORALE SI NECORPORALE
1.Imobilizari corporale si necorporale. Definire si delimitari
Activele imobilizate din punct de vedere al activitatii economice, reprezinta bunurile si valorile destinate sa serveasca o perioada indelungata in activitatea unei unitati patrimoniale, care nu se consuma la prima utilizare.
In categoria activelor imobilizate intra:
- imobilizarile necorporale
- imobilizarile corporale
- imobilizarile financiare
- imobilizarile in curs
Imobilizarile necorporale reprezinta active identificabile,nemonetare, fara suport material si detinute pentru utilizare in procesul de productie sau furnizare de bunuri sau servicii, pentru a fi inchiriate tertilor sau pentru scopuri administrative. In cadrul imobilizarilor necorporale sunt cuprinse:
- cheltuielile de constituire
- cheltuielile de dezvoltare;
- concesiunile, brevetele, licentele, marcile comerciale, drepturile si activele similare,cu exceptia celor create intern de entitate;
- fondul comercial;
- alte imobilizari necorporale ;
- avansuri si imobilizari necorporale in curs de executie.
Imobilizarile corporale sunt active corporale detinute de intreprindere fie pentru a fi utilizate in productia de bunuri sau in prestarea de servicii, fie pentru a fi inchiriate tertilor sau pentru a fi folosite in scopuri administrative si pentru care se asteapta utilizarea pe o perioada mai mare de un exercitiu contabil Imobilizarile corporale cuprind:
- terenuri si constructii
- instalatii tehnice si masini;
- alte instalatii, utilaje si mobilier;
- imobilizari corporale in curs de executie.
Imobilizarile reprezinta elemente indispensabile pentru realizarea obiectului de activitate al unitatilor patrimoniale, caracterizandu-se prin aceea ca se folosesc o perioada indelungata si nu se consuma la prima utilizare, iar valoarea pe care o au se recupereaza de regula in mod esalonat, prin includerea in cheltuieli.


Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!