Contabilitatea Impozitelor si Taxelor Locale pe Exemplul Primariei Macin, Judetul Tulcea

Cuprins licenta Cum descarc?

CUPRINS
INTRODUCERE 3
CAPITOLUL I. VENITURILE BUGETELOR LOCALE SI GESTIONAREA LOR 
1.1. Structura veniturilor bugetare locale 5
1.2. Caracteristicile taxelor 9
1.3. Etapele parcurse in procesul de colectare a impozitelor si taxelor locale 
15
CAPITOLUL II. SISTEMUL INFORMATIONAL PRIVIND IMPOZITELE SI TAXELE PE EXEMPLUL PRIMARIEI MACIN, JUDETUL TULCEA 
2.1. Prezentarea generala a impozitelor si taxelor 21
2.3. Impozitul pe teren in cadrul Primariei Macin, Judetul Tulcea 32
2.3. Taxele pentru eliberarea certificatelor, avizelor si autorizatiilor in domeniul constructiilor in cadrul Primariei Macin, Judetul Tulcea 
43
CONCLUZII SI RECOMANDARI 46
BIBLIOGRAFIE 48


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Actualitatea temei Viata curenta a oamenilor presupune satisfacerea atat a nevoilor individuale procurate prin mecanismul pietei ( hrana, imbracaminte, adapost) cat si a nevoilor sociale care sunt furnizate de autoritatile publice pe seama unor activitati vizand asigurarea apararii nationale, ordinea publica, protectie sociala, mentinerea echilibrului ecologic, asistenta sanitara , educatie etc. 
Finantele publice constituie o componenta de mare importanta a vietii social-economice a fiecarei tari, iar impactul lor asupra economiei nationale are conotatii atat in proportiile redistribuirii PIB cat si modul concret de realizare a acestui proces.
In societatea contemporana, in conditiile revolutiei tehnico-stiintifice raspunderea sociala a omului primeste o semnificatie deosebita. Raspunderea sociala se refera la comportamentul pe care il aleg membrii societatii din multiple variante posibile in cadrul determinismului social. Acesta presupune o atitudine constienta intr-un comportament care corespunde cerintelor, necesitatilor sociale obiective, atitudine ce rezulta dintr-o hotarare, act de constiinta si vointa a individului.
Problemele fiscale joaca un rol esential in economia de piata. In acest context, impozitul constituie un instrument cu caracter istoric si cu implicatii asupra sferei economico-sociale, fiind intotdeauna un mijloc traditional de consituire a veniturilor statului.
Descentralizarea serviciilor publice si promovarea principiului autonomiei locale in administrarea teritoriului tarii au determinat transferarea tuturor atributiilor si obligatiilor de stabilire, urmarire, incasare si control a impozitelor locale de la Ministerul Finantelor la administratiile locale.
Scopul tezei. Lucrarea de fata isi propune sa prezinte intr-un mod cat mai elocvent sistemul informational privind impozitele si taxele locale.
Sarcinile tezei au rezultat din scopul stabilit:
- Studierea veniturilor bugetare locale;
- Analiza impozitelor si caracterizarea taxelor;
- Studierea cadrului legislativ de reglementare a impozitelor si taxelor;
- Caracterizarea etapelor parcurse in procesul de colectare a impozitelor si taxelor locale;
- Studierea impozitelor si taxelor percepute de catre Primaria Macin, Judetul Tulcea.
Suportul metodologic al lucrarii este dat de informatiile furnizate de materialul bibliografic care face parte din prezenta lucrare, au fost utilizate sursele urmatorilor savanti: Magulescu D., Niculescu M., Robu V., Paraschivescu M.D., Pavaloaia W., Toma C., Sasu H., Tatu L., Patroi D.
Crearea sistemului de gestiune a finantelor publice locale si organizarea activitatii fiscale pe principiile descentralizarii si autonomiei financiare constituie problema aflata in centrul atentiei administratiilor locale din Romania.
Din punct de vedere al autonomiei financiare a consiliilor locale, impozitele si taxele locale devin din ce in ce mai importante ca surse de venituri, intrucat diminueaza mult dependenta autoritatilor centrale de bugetul de stat.
Politica fiscala a jucat intotdeauna un rol important in realizarea programelor economice si sociale. Ansamblul reglementarilor referitoare la contribuabili, impozite si taxe si modalitatile de plata reprezinta sistemul fiscal.
In prezent, pentru Romania problemele fiscalitatii, a presiunii fiscale, a structurii fiscalitatii, a metodelor de stabilire si de percepere a veniturilor etc. au o importanta deosebita avand in vedere existenta: unui sistem fiscal inca nepus la punct si a unei legislatii fiscale incoerenta, instabila, cu multe lacune si ambiguitati; unui grad redus de colectare a veniturilor; unei indiscipline financiare si a unui camp larg de evaziune fiscala, frauda fiscala si coruptie.
Structura tezei. Lucrarea este structurata in doua capitole astfel: primul capitol abordeaza veniturile bugetelor locale si gestionarea lor iar cel de-al doilea descrie sistemul informational privind impozitele si taxele.
CAPITOLUL I. VENITURILE BUGETELOR LOCALE SI GESTIONAREA LOR
1.1. Structura veniturilor bugetelor locale
Veniturile bugetelor locale se pot imparti in doua mari categorii: ordinare si extraordinare.
Veniturile ordinare ale bugetelor locale se pot imparti la randul lor in: impozite locale, taxe locale si venituri locale diverse.
Impozitele locale au fost introduse si reglementate pornind de la clasificarea impozitelor directe in: impozite personale si impozite reale. Dintre acestea, impozitele personale pe venituri sau profituri au fost apreciate ca venituri cu caracter general revenind bugetului de stat, urmand ca impozitele pe cladiri si terenuri sa revina bugetelor locale, devenind venituri ordinare ale bugetelor unitatilor administrativ-teritoriale [24, p.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Impozitelor si Taxelor Locale pe Exemplul Primariei Macin, Judetul Tulcea.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!