Contabilitatea intre Impact Fiscal si Realitate Economica

Extras din licenta Cum descarc?

CAP. 1 - Introducere
1.1 - Prezentarea continutului lucrarii
In cadrul acestei lucrari voi vorbi despre performanta financiara a intreprinderilor, o variabila cu necunoscute, aspecte privind impactul unor contracte speciale asupra recunoasterii rezultatului, precum si despre fiscalitatea existenta in domeniul economic, ori despre prevalenta economicului asupra juridicului.
Pe parcursul primei parti, cea teoretica, voi incepe cu performanta intreprinderilor, ce este aceasta, cum se poate masura si modul de recunoastere a veniturilor si a cheltuielilor, dupa care voi continua cu anumite contracte speciale ce pot influenta rezultatul: contracte de leasing, vanzare in rate, franciza, factoring si vanzare in exteriorul tarii. Spre finalul lucrarii voi aborda impactul fiscal al contractelor speciale asupra realitatii economice si efectul lor la nivelul contabilitatii societatilor comerciale.
1.2 - Motivarea alegerii temei
Contabilitatea este stiinta si arta stapanirii afacerilor, care se ocupa cu "masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor proprii, precum si a rezultatelor obtinute din activitatea persoanelor fizice si juridice", al carei scop "trebuie sa asigure inregistrarea cronologica si sistematica, prelucrarea, publicarea si pastrarea informatiilor cu privire la pozitia financiara, performanta financiara si fluxurile de trezorerie, atat pentru cerintele interne ale acestora, cat si in relatiile cu investitorii prezenti si potentiali, creditorii financiari si comerciali, clientii, institutiile publice si alti utilizatori" (Legea contabilitatii nr.82/1991, republicata in iunie 2007, art.2, al (1) ). 
Companiile, intreprinderile, institutiile, societatile de orice fel si marime, persoanele juridice din intreaga lume intocmesc ,,conturi" si situatii financiare pentru a fi prezentate utilizatorilor de informatii, proprietarilor, controlorilor, administratorilor, organelor fiscale, dupa o metodologie unica - iar aceasta este contabilitatea.
Din punct de vedere istoric, cateva repere merita a fi retinute. In lucrarea "Contabilitate generala" din 1947, editia a 13-a, autorul, prof. univ. C. G. Demetrescu defineste contabilitatea pe trei coordonate:
o scopul - contabilitatea are drept scop stabilirea situatiei economice si juridice a intreprinderii, exercitarea permanenta a unui control;
o obiectul - contabilitatea este o ramura a stiintelor sociale care asigura inregistrarea metodica si ordonata a tuturor operatiilor privind miscarile de valori, de drepturi si obligatii, precum si modificarile determinate de rezultatele activitatii desfasurate; 
o mijloacele - contabilitatea se foloseste de mijloace proprii: conturi, balante de verificare, jurnale.
Orice alegere facuta la nivel contabil intr-o societate o poate conduce spre avutie sau spre declin, intre cele doua extreme existand o sumedenie de decizii si alegeri al caror rezultat final nu poate fi mereu anticipat.
Din dorinta de a aprofunda unele cunostinte contabile si de a intui efectul fiscalitatii ce apare la sfarsitul exercitiilor financiare, am ales aceasta tema. Am urmarit in prezenta lucrare aspectele unor contracte speciale atat din punct de vedere contabil, cat si juridic, in speranta dobandirii unor cunostinte solide, pentru specializarea in domeniul financiar - contabil.
CAP 2 - Performanta financiara, o variabila cu inca unele necunoscute
Performanta, un concept ambiguu si integrator 1, reprezinta succesul pe care il poate reprezenta un obiect, o persoana sau rezultatul obtinut in urma unei actiuni. 
"Performanta este dificil de definit; este un "cuvant-valiza" sau "cuvant-burete" care poate avea cel putin 3 semnificatii sau conotatii: un succes, rezultatul unei actiuni sau actiunea in sine." 2


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea intre Impact Fiscal si Realitate Economica.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!