Contabilitatea Manageriala a Cheltuielilor - Studiu de Caz - SC Thermoline SRL

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere .4
CAPITOLUL I. CONTABILITATEA MANAGERIALA. ASPECTE TEORETICE.5
1.1. Definirea notiunii de contabilitate manageriala .5
1.2. Utilizatori ai informatiilor furnizate de contabilitatea financiara.6
1.3. Caracteristicile calitative ale informatiilor contabilitatii manageriale.7
CAPITOLUL II. CONTABILITATEA MANAGERIALA A CHELTUIELILOR. STUDIU DE CAZ - S.C. THERMOLINE S.R.L. .9 
2.1. Notiuni privind cheltuielilor .9 2.1.1. Definirea si clasificarea cheltuielilor .9
2.1.2. Organizarea contabilitatii cheltuielilor .12
2.2. Conturi utilizate .14 
2.3. Studiu de caz privind contabilitatea cheltuielilor la societatea comerciala Thermoline S.R.L. .31 
2.3.1. Activitati specifice societatii comerciale Thermoline S.R.L. .31
2.3.2. Operatiuni privind cheltuielile .35
Concluzii .46
Bibliografie .48


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Lucrarea de fata se intituleaza "Contabilitatea manageriala a cheltuielilor. Studiu de caz: S.C Thermoline S.R.L." Si, asa cum se sugereaza prin titlu, aceasta lucrare realizeaza aprofundarea elementului numit cheltuiala in contabilitatea manageriala prin prezentarea aspectelor teoretice legate de aceasta notiune apoi prin exemplificarea modalitatilor de calcul si de lucru cu acest mijloc. La prima vedere, informatiile contabile sunt greu de inteles si deseori evitam sa intram in contact cu aceasta componenta obligatorie a afacerii noastre. Orice firma trebuie sa intocmeasca si sa prezinte situatiile financiar-contabile cerute prin reglementarile legale: acestea sunt situatiile financiare standardizate pentru orice firma, iar structura si continutul acestora nu corespund intotdeauna cu nevoile reale de management al afacerii. Dar, daca incercam sa intelegem care este legatura intre componentele comerciale si manageriale ale afacerii si informatiile financiar - contabile, atunci situatia devine mai usor de inteles si contabilitatea poate deveni un "aliat" in managementul afacerii. Contabilitatea manageriala intr-un mediu de afaceri global are interesanta caracteristica de a fi un amestec intre doua discipline. Prima, contabilitatea, abordeaza partea tehnica a cuantificarii, prelucrarii si comunicarii informatiilor. Cea de a doua, managementul, furnizeaza o perspectiva asupra problemelor comportamentale specifice controlului asupra unei intreprinderi. Nimeni nu poate fi sigur de momentul in care contabilitatea in cel mai strict sens se sfarseste si incepe managementul, in sensul propriu. Mai intai de toate, ar trebui sa fim de acord asupra faptului ca orice forma de contabilitate, care nu este utila intr-un fel sau altul, ar trebui eliminata. In orice forma a sa, contabilitatea ,,utila" este indispensabila unui anumit management chiar daca acesta este reprezentat prin functionarii unei intreprinderi, prin investitorii actuali si potentiali, prin creditorii actuali si potentiali sau prin una sau mai multe agentii guvernamentale. Fiecare dintre acesti utilizatori ai informatiilor contabilitatii manageriale se ocupa de relatiile cu intreprinderea, cel putin partial, pe baza situatiilor financiare - toate fiind adecvate cerintelor managementului. Lucrarea este structurata in doua capitole, astfel: primul capitol realizeaza trecerea in revista a aspectelor teoretice legate de contabilitatea manageriala, precum definitie, utilizari, caracteristici, urmand ca in al doilea capitol sa se stabileasca tipurile de cheltuieli si sa se exemplifice prin intermediul studiului de caz realizat la societatea comerciala Thermoline S.R.L.
CAPITOLUL I. CONTABILITATEA MANAGERIALA. ASPECTE TEORETICE
1.1. Definirea notiunii de contabilitate manageriala
O definitie a contabilitatii manageriale afirma ca aceasta este " o ramura interna a managementului care se ocupa cu identificarea, prezentarea si interpretarea informatiilor folosite pentru : formularea strategiilor, planificarea si controlul activitatilor, luarea deciziilor, optimizarea folosirii resurselor, furnizarea de informatii utilizatorilor interni si externi". Aceleasi elemente le regasim si in definitia data contabilitatii manageriale de CIMA (Chartered Institute of Management Accountants din Marea Britanie), care, in plus, considera ca folosirea informatiilor se mai face si pentru: informarea angajatorilor si protejarea activelor.
Precizarile din definitia de mai sus se regasesc in urmatoarele obiective: 
a) intocmirea / elaborarea de planuri pe termen lung (planificarea strategica);
b) intocmirea / elaborarea de planuri pe termen scurt (bugete);
c) achizitia si folosirea resurselor financiare (management financiar) si inregistrarea tranzactiilor;
d) comunicarea informatiilor financiare si operationale rezultate din prelucrarile contabile;
e) efectuarea de actiuni corective pentru respectarea obiectivelor asumate (control financiar);
f) verificarea activitatii sistemelor (audit intern, auditul conducerii).
Din parcurgerea acestor obiective rezulta ca, in primul rand, contabilitatea manageriala se ocupa cu colectarea (strangerea) datelor (din surse interne si externe), analiza, prelucrarea (procesarea), interpretarea si comunicarea informatiilor rezultate pentru utilizarealor in cadrul unei anumite organizatii pentru ca managementul sa poata planifica, lua decizii si controla mult mai bine activitatile (operatiile) acesteia. In al doilea rand, contabilitatea manageriala poate sa aduca valoare unei organizatii prin mai buna utilizare a resurselor financiare si nefinanciare si sa vina in intampinarea nevoilor clientilor sai mai repede decat concurenta, oferind servicii si produse de o mai buna calitate. Se observa ca obiectivele enumerate includ practic dezideratele sistemului informational al costurilor . In practica nu exista o linie de demarcatie intre sistemul informational al contabilitatii manageriale si sistemul informational al costurilor. In general, contabilitatea manageriala acopera o sfera mai larga si foloseste tehnici mai avansate decat calculatia costurilor. Totusi, o cerinta de baza pentru contabilitatea manageriala este existenta unui solid sistem informational al costurilor, capabil sa-i furnizeze date fundamentale. Dincolo de aceste consideratii, retinem ca atat contabilitatea manageriala in ansamblul ei cat si sistemul informational al costurilor sunt indreptate spre oferirea informatiilor, adesea cu un grad inalt de detaliere, in sprijinul planificarii, controlului, fundamentarii deciziilor, punand accentul pe costurileproduselor, activitatilor si functiilor unei organizatii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Manageriala a Cheltuielilor - Studiu de Caz - SC Thermoline SRL.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!