Contabilitatea Materiilor Prime la SC Freshdrinks SRL

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 5
CAPITOLUL I. 
PREZENTAREA SOCIETATII COMERCIALE ,,FRESHDRINKS" S.R.L. 8
1.1. Cadrul legislativ al S.C. Freshdrinks S.R.L. 8
1.2. Obiectul de activitate 8
1.3. Structura organizatorica a S.C. Freshdrinks S.R.L. 9
1.4. Organizarea si conducerea contabilitatii 11
1.5. Imbutelierea apei minerale 15
CAPITOLUL II. 
SISTEMUL INFORMATIONAL CONTABIL AL MATERIILOR PRIME 17
2.1. Continutul, caracteristicile si principalele structuri ale stocurilor 17
2.2. Organizarea contabilitatii si forme de inregistrare contabile utilizate 18
2.3. Evidenta operativa a materiilor prime 20
2.4. Documentele primare utilizate in cadrul unitatii S.C. Freshdrinks S.R.L. 21
2.5. Instrumentele de incasari si de plata. 26
2.6. Documentele de sinteza utilizate in cadrul unitatii S.C. Freshdrinks S.R.L. 28
2.7. Metode de evidenta analitica a stocurilor 31
2.7.1. Metoda cantitativ-valorica 31
2.7.2. Metoda operativ contabila sau pe solduri 32
2.7.3. Metoda global valorica 32
2.8. Evaluarea stocurilor 33
2.8.1. Evaluarea stocurilor la intrarea in patrimoniu 33
2.8.2. Evaluarea stocurilor la iesirea din gestiune 35
2.9. Alte metode de evaluare a stocurilor 39
2.10. Analiza stocurilor 40
2.11. Ciclul de exploatare si semnificatia stocurilor 42
2.12. Metode de dimensionare a stocurilor 43
2.12.1. Dimensionarea stocului curent 43
2.12.2. Dimensionarea stocului de siguranta 44
2.12.3. Dimensionarea stocului de conditionare prealabila 45
2.12.4. Dimensionarea stocului pentru transporturi interioare 46
2.12.5. Dimensionarea stocului de iarna 46
2.13. Optimizarea stocului curent 47
2.14. Evaluarea necesarului de fond de rulment pentru stocurile de materii si materiale 49
2.15. Metoda sintetica in dimensionarea stocurilor si calcularea necesarului de fond de rulmenet aferent acestora 50
CAPITOLUL ???. 
INVENTARIEREA 52
3.1. Conceptul de inventariere, importanta, functiile si felurile inventarierii 52
3.2. Pregatirea inventarierii, inventarierea propriu - zisa, stabilirea si regularizarea rezultatelor inventarierii 55
3.2.1. Pregatirea inventarierii 56
3.2.2. Inventarierea propriu-zisa 58
3.2.3 Stabilirea rezultatelor inventarierii 59
3.2.4 Regularizarea diferentelor constatate la inventariere 60
3.3. Metode de evidenta sintetica a stocurilor 66
3.3.1. Metoda inventarului permanent 66
3.3.2. Metoda inventarului intermitent 67
3.4. Studiu de caz 69
CAPITOLUL ?V. 
STUDII DE CAZ. 72
CAPITOLUL V. 
CONCLUZII SI PROPUNERI 83
BIBLIOGRAFIE 85


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Informatia economica este astazi prezentata in toate domeniile de activitate. Dezvoltarea economiei de piata si sporirea gradului de complexitate a acesteia impune si dezvoltarea corespunzatoare a informatiei economice ca si arie, continut si operativitate.
Principala sursa de date a sistemului informational economic este contabilitatea, a carei sfera de actiune o reprezinta intreprinderea.
Valorificarea deplina a informatiei economice se poate asigura numai in cadrul unor sisteme informationale care sa fundamenteze deciziile ce se adopta cu informatii rapide si complexe.
Componenta de baza a sistemului informational economic, contabilitatea furnizeaza partea covarsitoare a informatiilor necesare argumentarii si luarii unor masuri manageriale.
Contabilitatea este si devine treptat un domeniu complex, cu o structura si fizionomie complet schimbate fata de trecut.
Progresul stiintific in domeniul contabilitatii, ca si in oricare alt domeniu de altfel, nu poate fi asigurat decat printr-un efort colectiv si permanent, manifestat atat teoretic cat si practic.
Atat contabilitatile nationale, cat si normele contabile internationale trec printr-o perioada de transformari si adapatari care sunt pline de provocari si oportunitati.
In conditiile actuale, cu toate progresele facute in domeniul calculatoarelor electronice, economia unei tari nu se poate lipsi de contabiliate. Ea ramane, pe mai departe, cea mai exacta forma de evidenta.
Pana in prezent nu s-a gasit, si nici in viitorul apropiat nu se preconizeaza un alt mijloc de inlocuire a contabilitatii la nivelul intreprinderilor.
Numai contabilitatea poate oferi informatii precise pe care sa se sprijine deciziile managerului. El trebuie sa dispuna de acest ,,tablou de bord" cu multiple cadrane care este contabilitatea moderna.
In conditiile actuale ale Romaniei, sfera si functiile contabilitatii sufera modificari succesive si adanci impuse, pe de o parte, de necesitatile sporite de informatii la nivelul intreprinderilor, iar pe de alta parte, de evolutia procedeelor tehnicii de inregistrare si de prelucrare a informatiei.
Dezvoltarea contabilitatii a fost si este continuu impulsionata de cerintele mereu crescande ale activitatii economice in functie de care a trebuit si trebuie sa se perfectioneze neincetat.
Romania se afla astazi in plin proces de armonizare a sistemului sau contabil cu normele contabile internationale.
Armonizarea sau convergenta contabila este considerata un proces ireversibil, fiind determinata de nevoia de comparabilitate a situatiilor financiare, impusa de mondializarea economiilor, cu predilectie a pietelor financiare.
Nevoia de armonizare in contabilitate presupune adaptarea si desfasurarea unor activitati riguros organizate ce pot fi asimilate dreptului contabil international, concretizate in obiective de ,,normare a contabilitatii" si, respectiv, de ,,normalizare a contabilitatii".
Armonizarea contabilitatii romanesti cu normele contabile internationale a inceput cu cativa ani in urma. In perioada urmatoare ea se va desfasura si cu mai mare intensitate.
Se fac incercari ca si in cadrul preocuparilor de armonizare si convergenta contabila internationala sa se realizeze un asemenea proces si la nivelul national.
Contabilitatea inregistreaza, urmareste si controleaza acele laturi ale activitatii care pot fi exprimate valoric cu ajutorul etalonului banesc.
Contabilitatea este o disciplina stiintifica economica, reprezentand un sistem de principii care fundamenteaza modelul contabil de cunoastere (teoria stiintifica), precum si elaborarea unor tehnici de lucru specifice pentru culegerea, prelucrarea, stocarea si analiza informatiilor referitoare la situatia patrimoniului si rezultatele agentilor economici.
Informatia contabila este o informatie economica specifica, rezultata din prelucrarea prin metode, procedee si instrumente proprii.
Potrivit Legii contabilitatii (nr.82/1991), unitatile patrimoniale, care au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitatea proprie sunt : companiile nationale, societatile nationale, regiile autonome, societatile comerciale, institutiile publice, unitatile cooperatiste, asociatiile si celelalte persoane juridice, precum si persoanele fizice care au calitatea de comerciant.
Pe masura ce economia unei tari devine tot mai complexa, sfera de actiune a contabilitatii se extinde la nivel macroeconomic. Apare astfel contabilitatea nationala, care reprezinta un sistem de inregistrare si de analiza structural-globala a ansamblului economic al unei tari.
Contabilitatea se tine in limba romana si in moneda nationala. Contabilitatea operatiunilor efectuate in valuta se tine atat in moneda nationala, cat si in valuta. Pentru necesitatiile proprii de informare intreprinderile pot opta pentru intocmirea situatiilor financiare si intr-o moneda stabila (Euro, USD etc.).
Activitatea de contabilitate se organizeaza in compartimente distincte, corespunzator structurii organizatorice a agentului economic, volumului de operatii si specificului activitatii fiecarei unitati.
Scopul lucrarii de diploma este de a prezenta ,,Contabilitatea materiilor prime", cunoasterea modului de contabilizare a acestora in Romania.
In cadrul lucrarii am abordat contabilitatea ca o ,,constructie speciala", in cadrul careia temelia are rolul hotarator in ceea ce priveste consolidarea si supravietuirea constructiei.
Daca temelia este bine consolidata, se poate construi oricat, fara riscul ca ceea ce se va aseza peste sa se darame, dar daca temelia nu este solida, oricat de impunatoare ar fi constructia, la cel mai mic ,,cutremur" ea se va darama.
In acest context, lucrarea prezinta cele mai semnificative aspecte teoretice si aplicative ale contabilitatii, in stransa corelatie cu Legea contabilitatii nr.82/1991, republicata in anul 2007, Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr.1752/17.11.2005, Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr.1753/22.11.2004 si alte reglementari in domeniu.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Materiilor Prime la SC Freshdrinks SRL.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!