Contabilitatea si Gestiunea Creantelor

Cuprins licenta Cum descarc?

Cap. I Necesitatea organizarii fluxului informational la societatea S.C. ALIMENTA 
S.A
1.1 Organizarea procesului tehnolgic si implicatiile acestuia asupra fluxului informational
1.2 Fluxul informational al societatii S.C. ALIMENTA S.A.
1.3 Implicatiile fluxului informational asupra organizarii contabilitatii societatii
Cap. II Organizarea contabilitatii creantelor
2.1 Contabilitatea creantelor privind livrarile de produse finite
2.2 Contabilitatea creantelor privind livrarile de marfuri, contabilitatea creantelor din vanzari la export
2.3 Contabilitatea creantelor imobilizate
Cap. III 
3.1 Analiza economica-financiara privind creantele
3.1.1 Analiza fondului de rulment, necesar de fond de rulment, trezoreria neta
3.2 Analiza vitezei de rotatie a activelor circulante
3.3Analiza creditului clienti


Extras din licenta Cum descarc?

Argument
Contabilitatea, ca activitate specializata in masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor proprii, precum si a rezultatelor obtinute din activitatea persoanelor juridice si fizice, trebuie sa asigure inregistrarea cronologica si sistematica, prelucrarea, publicarea si pastrarea informatiiloe cu privire la pozitia financiara, performanta financiara si fluxurile de trezorerie, aat pentru cerintele interne ale acestora, cat si in relatiile cu investitorii prezenti si potentiali, creditori financiari si comerciali, clientii, institutiile publice si alti utilizatori.
Relatiile unitatilor patrimoniale cu alte persoane juridice si fizice, conduc la creante si datorii. Cea mai mare parte a creantelor agentilor economici sunt legate direct de exploatare, adica din acel domeniu care face obiectul principal al functionarii lor. Creantele fata de clienti rezulta ca urmare a vanzarii productiei, respectiv realizarii lucrarilor si a serviciilor.
In procesul de aprovizionare intreprinderea cumpara bunuri economice de diverse forme de la persoane fizice sau juridice, bunuri pentu care isi creeaza datorii; de asemenea vinde produsul activitatii sale in cadrul procesului de desfacere, proces in urma caruia rezulta creantele.
Creantele intreprinderii fata de clientii ei isi au izvorul in schimbul de consimtamant concretizat dintr-o comanda ferma din partea clientului si acceptata de catre producator sau avand ca baza contractele incheiate.
Capitolul I. Necesitatea organizarii fluxului informational la societatea S.C ALIMENTA. S.A
1.1 Organizarea procesului tehnologic si implicatiile acestuia asupra fluxului informational
Societatea comerciala ,,ALIMENTA" S.A. este o societate pe actiuni, infiintata in anul 1994, ca urmare a dizolvarii Holdingului ,,Agricola International" Bacau. Sediul societatii este pe strada Calea Moldovei, numarul 103, localitatea Bacau, judetul Bacau. S.C. ,,ALIMENTA" S.A. Bacau este inregistrata la Oficiul registrului comertului cu numarul J04/2239/1994, are codul fiscal numarul R6673600 si are deschise conturi la Banca Comerciala Romana, Sucursala Bacau si la Banca Romana de Dezvoltare, Sucursala Bacau.
S.C. ,,ALIMENTA" S.A. Bacau este o firma mixta infiintata prin participarea mai multor asociati din Romania, Franta si Italia. Societatea dupa ce s-a desprins din Holdingul ,,Agricola International" Bacau a pastrat doar o parte din retetele produselor fabricate, restul ramanand la sursa. Initial cel care a vrut scindarea a fost fondatorul Holdingului, domnul Placinta, dar dupa ce acesta a devenit actionar majoritar la S.C. ,,ALIMENTA" S.A. Bacau s-a hotarat in scurt timp sa se retraga. La inceput firma si-a reluat productia, avand un obiect redus de activitate dupa care Adunarea Generala a Asociatilor a decis efectuarea unor noi investitii, mai ales legate de imprimarea de membrane si etichete, dar aceasta activitate s-a dovedit mai putin rentabila si s-a eliminat cu timpul din domeniul de activitate principal.
Capitalul social este in valoare de milioane 933 000 lei, impartit in 9.333 de actiuni, cu valoarea nominala de 10 mii lei/actiune. Principalii actionari sunt:
o S.C. ,,Transcomint" S.A. cu 35% din capitalul social;
o Carlo Villa cu 20% din capitalul social;
o Fabio Albisetti cu 20% din capitalul social;
o S.C. ,,Agricola International" S.A. cu 10% din capitalul social;
o Pachta Victor cu 5% din capitalul social;
o Dragomir Mihai cu 5% din capitalul social;
o Neagu Dumitru cu 5% din capitalul social.
Domeniul de activitate principal al acestei societati este productia de preparate din carne de pasare, porc si curcan iar domeniul secundar de activitate este imprimarea de etichete si membrane. Conform statutului societatii, obiectul de activitate al societatii este urmatorul:
- productia de condimente, supe concentrate, maioneze;
- import-export materiale, materii prime si ingrediente pentru productie, marfuri alimentare si industriale;
- ambalare produse alimentare;
- prestari servicii privind mobilarea, portionarea, transarea si prelucrarea produselor alimentare;
- cumparari si vanzari de terenuri si imobile de orice natura si orice alte operatiuni legate de activitatea imobiliara;
- promovarea imobiliara;
- inchirierea de terenuri si imobile;
- lucrari specifice pentru constructii si alte operatiuni legate de activitatile imobiliare;
- comercializarea produselor alimentare si industriale.
In urma aprobarii in A.G.A. din aprilie 1995 a unui program de investitii de circa 20 milioane USD, s-au inceput in paralel negocierile pentru contractarea obiectivelor de investitii si demersurile pentru gasirea surselor de finantare. Acestea au provenit de la Bancorex S.A., din trezoreria proprie, cat si din refinantare externa.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea si Gestiunea Creantelor.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!