Contabilitatea si Gestiunea Rezultatului Intreprinderii - Recunoasterea Veniturilr si a Cheltuielilor

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I - STADIUL CUNOASTERII IN DOMENIU. SINTEZA DIN LITERATURA DE SPECIALITATE INTRODUCERE
1.1. Aria de definitie si aplicabilitate. Definitii si concepte cheie.1
1.2. Referentialul contabil. Standarde si reglementari contabile in domeniu.5
1.3. Sinteza din literatura de specialitate ( Lista de carti si articole cu evidentierea principalelor contributii la rezolvarea temei).6
1.4. Recunoasterea si evaluarea veniturilor si cheltuielilor.8
1.4.1. Recunoasterea veniturilor si cheltuielilor.8
1.4.2. Evaluarea veniturilor si cheltuielilor.13
1.5. Tratamente si practici contabile specifice.16
1.5.1. Contabilitatea primara. Sistemul de conturi si contabilizare.16
1.5.1.1. Contabilitatea primara a veniturilor. Sistemul de conturi si contabilizare .16
1.5.1.2. Contabilitatea primara a cheltuielilor. Sistemul de conturi si contabilizare .20
1.5.1.2. Contabilitatea primara a rezultatelor. Sistemul de conturi si contabilizare.23
1.5.2. Contabilitatea de raportare. Situatiile financiare. Prezentarea informatiilor.25
1.5.2.1. Contul de profit si pierdere.25
1.5.2.2. Situatia modificarii capitalurilor proprii.28
1.6. Interpretari si analize financiare.30
1.6.1. Analiza rezultatului din exploatare.30
1.6.2. Analiza soldurilor intermediare de gestiune.31
1.6.3. Analiza ratelor de rentabilitate.33
CAPITOLUL II - DEZVOLTARI SI APROFUNDARI PRIVIND CONTABILITATEA REZULTATULUI PE BAZA ADOPTARII IFRS
2.1. IAS 18 - Venituri din activitati curente.35
2.1.1. Obiectiv.35
2.1.2. Arie de aplicabilitate.35
2.1.3. Definitii.37
2.1.4. Evaluarea veniturilor din activitati curente.37
2.1.5. Identificarea tranzactiei.38
2.1.6. Vanzarea de bunuri.39
2.1.7. Prestarea de servicii.41
2.1.8. Dobanzi, redevente si dividende.44
2.1.9. Prezentarea informatiilor.45
2.1.10. Data intrarii in vigoare.45
2.2. IAS 11 - Contracte de constructii.46
2.2.1. Obiectiv.46
2.2.2. Arie de aplicabilitate.46
2.2.3. Definitii.47
2.2.4. Combinarea si segmentarea contractelor de constructii.48 
2.2.5. Veniturile contractuale.49
2.2.6. Costurile contractuale.50
2.2.7. Recunoasterea veniturilor si cheltuielilor contractuale.52
2.2.8. Recunoasterea pierderilor previzionate.55
2.2.9. Modificari ale estimarilor.56
2.2.10. Prezentarea informatiilor.56
2.2.11. Data intrarii in vigoare.57
CONCLUZII
ANEXE
BIBLIOGRAFIE


Extras din licenta Cum descarc?

Integrarea Romaniei in spatiul economic european conditioneaza necesitatea armonizarii contabilitatii cu Directivele Europene si Standardele Internationale de Raportare Financiara (IFRS). Aceasta se refera, in special, la contabilitatea veniturilor si cheltuielilor care, dupa metodologia si mecanismul de realizare, este unul dintre cele mai importante si dificile sectoare de evidenta a oricarei intreprinderi. In cadrul sectorului de evidenta nominalizat se formeaza un sir de indicatori financiari (cifra de afaceri, costul vinzarilor, profitul brut, veniturile, cheltuielile si rezultatele financiare din diferite tipuri de activitati si evenimente) care servesc drept baza pentru determinarea obligatiilor fiscale, elaborarea bugetelor intreprinderii, luarea deciziilor manageriale si economice. In exactitatea si oportunitatea calculului indicatorilor enumerati sunt cointeresate toate categoriile de utilizatori ai rapoartelor financiare. 
Informatiile privind veniturile si cheltuielile sunt furnizate de catre contabilitate, care este influentata de doi factori principali:
- identificarea elementelor care corespund definitiilor de venituri si cheltuieli si care pot fi incluse in componenta acestora;
- clasificarea veniturilor si cheltuielilor dupa diferite criterii in scopul obtinerii informatiilor necesare pentru intocmirea rapoartelor financiare si luarea deciziilor manageriale si economice.
Veniturile si cheltuielile constituie elemente contabile legate direct de determinarea rezultatului activitatii economico-financiare (profitului/pierderii) a intreprinderii.
Informatiile contabile despre venituri si cheltuieli au o deosebita valoare si la nivel macroeconomic. Ele contribuie la solutionarea celor mai diverse probleme cum ar fi: crearea unui mediu de afaceri favorabil pentru atragerea investitiilor straine; estimarea performantelor intreprinderilor in onorarea obligatiilor fata de stat si partenerii de afaceri; dezvoltarea sectorului public prin majorarea veniturilor bugetare datorita colectarii impozitelor, taxelor si altor plati calculate in baza datelor contabile; monitorizarea si exercitarea controlului asupra intreprinderilor cu proprietate de stat; combaterea tranzactiilor ilegale; asigurarea la nivel international a comparabilitatii indicatorilor macroeconomici etc.
Capitolul 1 ,,Stadiul cunoasterii in domeniu. Sinteza din literatura de specialitate" prezinta o sinteza a abordarilor nationale privind notiunile de venituri si cheltuieli si a criteriilor de clasificare a acestora. In mod deosebit sunt investigate problemele teoretice aferente recunoasterii si evaluarii elementelor de venituri si cheltuieli ale intreprinderii, aspectele metodologice generale ale contabilitatii acestora precum si generalizarea informatiilor privind veniturile si cheltuielile in rapoartele financiare.
Capitolul 2 ,,Dezvoltari si aprofundari privind contabilitatea rezultatului pe baza adoptarii IFRS" prezinta o sinteza a abordarilor internationale privind notiunile de venituri si cheltuieli. In mod deosebit sunt investigate problemele teoretice aferente recunoasterii si evaluarii veniturilor din activitati curente precum si problemele teoretice aferente recunoasterii si evaluarii veniturilor si cheltuielilor aferente contractelor de constructii.
In cadrul anexelor sunt prezentate cateva exemple practice cu privire la recunoasterea si evaluarea veniturilor din activitati curente precum si a veniturilor si cheltuielilor aferente contractelor de constructii. Exemplele se refera doar la numite aspecte ale unei tranzactii, neluand in considerare toti factorii relevanti care pot influenta recunoasterea veniturilor din activitati curente precum si recunoasterea veniturilor si cheltuielilor aferente contractelor de constructii.
CAPITOLUL I . STADIUL CUNOASTERII IN DOMENIU. SINTEZA DIN LITERATURA DE SPECIALITATE
1.1. ARIA DE DEFINITIE SI APLICABILITATE. 
DEFINITII SI CONCEPTE CHEIE
Veniturile constituie cresteri ale beneficiilor economice inregistrate pe parcursul perioadei contabile, sub forma de intrari sau cresteri ale activelor ori reduceri ale datoriilor, care se concretizeaza in cresteri ale capitalurilor proprii, altele decat cele rezultate din contributii ale actionarilor.
Principalele elemente care formeaza veniturile unitatii patrimoniale sunt sumele sau valorile incasate sau de incasat din: livrarile de bunuri, executarea de lucrari, prestarile de servicii si din avantajele pe care unitatea patrimoniala a consimtit sa le primeasca, executarea unei obligatii legale sau contractuale din partea tertilor, venituri extraordinare.
In categoria veniturilor se includ atat sumele / valorile incasate sau de incasat in nume propriu din activitati curente, cat si castigurile din orice alte surse.
Activitatile curente sunt orice activitati desfasurate de o entitate, ca parte integranta a obiectului sau de activitate, precum si activitatile conexe acestora. Veniturile din activitatile curente se pot regasi sub diferite denumiri, cum ar fi: vanzari, comisioane, dobanzi, dividende, redevente si chirii.
Castigurile reprezinta cresteri ale beneficiilor economice care pot aparea sau nu ca rezultat din activitatea curenta, dar nu difera ca natura de veniturile din aceasta activitate. Prin urmare, ele nu sunt privite ca structuri separate.
Castigurile includ, de exemplu, sumele rezultate in urma cedarii activelor imobilizate. Definitia veniturilor include, totodata, si castigurile nerealizate, de exemplu, cele rezultate din reevaluarea titlurilor de plasament si cele rezultate din cresterea valorii contabile a activelor imobilizate. Prezentarea castigurilor in contul de profit si pierdere se realizeaza de obicei distinct, deoarece cunoasterea existentei acestora este importanta pentru procesul decizional. Castigurile sunt prezentate, de regula, la valoarea neta, exclusiv cheltuielile aferente.


Fisiere in arhiva (7):

  • Anexe.doc
  • Bibliografie.doc
  • Concluzii.doc
  • Cuprins.doc
  • Introducere.doc
  • Licenta.doc
  • licenta.ppt

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!