Contabilitatea Stocurilor

Cuprins licenta Cum descarc?

CUPRINS 1
CAPITOLUL I 2
PREZENTAREA GENERALA A SOCIETATII 2
1.1. SCURT ISTORIC AL FIRMEI S.C.ONCOS IMPEX S.R.L. 2
1.2. OBIECTUL DE ACTIVITATE AL S.C. ONCOS IMPEX S.R.L. 3
1.3. PRESTARI SERVICII 7
1.4 PIATA - STRATEGII DE MARKETING 7
1.5. CLIENTI - FURNIZORI. CONCURENTA 8
1.6. STRUCTURA ORGANIZATORICA A SOCIETATII 10
1.7.1. COMPARTIMENTUL FINANCIAR 12
1.7.2. COMPARTIMENTUL CONTABILITATE 13
CAPITOLUL II 15
ASPECTE GENERALE PRIVIND CONTABILITATEA STOCURILOR 15
LA S.C. ONCOS IMPEX S.R.L. 15
2.1. CADRUL GENERAL AL ORGANIZARII SI CONDUCERII CONTABILITATII STOCURILOR 15
2.2. CARACTERIZAREA GENERALA A STOCURILOR 23
2.3. METODE DE EVIDENTIERE A STOCURILOR 25
2.3.1. METODA CANTITATIV- VALORICA (pe fise de cont analitice) 25
2.3.2. METODA OPERATIV - CONTABILA (pe solduri) 26
2.3.3. METODA GLOBAL - VALORICA 26
2.4. EVALUAREA STOCURILOR 28
2.4.1. EVALUAREA LA MOMENTUL INTRARII SI LA MOMENTUL IESIRII BUNURILOR DIN STOC 28
2.4.2. ALTE METODE DE EVALUARE A STOCURILOR 34
2.4.3. EVALUAREA CU OCAZIA INVENTARULUI 34
2.5. SISTEMUL DOCUMENTAR PRIVIND STOCURILE 35
CAPITOLUL III 37
CONTABILITATEA FINANCIARA SI CONTROLUL STOCURILOR 37
3.1 ASPECTE LEGISLATIVE PRIVIND CONTABILITATEA STOCURILOR 37
3.2.CONTABILITATE FINANCIARA A STOCURILOR DE MATERII PRIME SI MATERIALE 42
3.3 CONTABILITATEA FINANCIARA A STOCURILOR DE MATERIALE CONSUMABILE SI A CELOR DE NATURA OBIECTELOR DE INVENTAR 44
3.4. CONTABILITATEA FINANCIARA A STOCURILOR DE PRODUSE SI A PRODUCTIEI IN CURS DE EXECUTIE 45
3.5. CONTABILITATEA FINANCIARA A STOCURILOR DE ANIMALE SI PASARI 47
3.6. CONTABILITATEA FINANCIARA A STOCURILOR DE MARFURI 47
3.7. CONTABILITATEA FINANCIARA A STOCURILOR DE AMBALAJE 50
3.8. CONTABILITATEA FINANCIARA A PROVIZIOANELOR PENTRU DEPRECIEREA STOCURILOR 52
CAPITOLUL IV 53
CONTROLUL STOCURILOR PRIN INVENTARIERE 53
4.1. PREGATIREA INVENTARULUI 53
4.2. INVENTARIEREA PROPRIU - ZISA 54
4.3. REGULARIZAREA DIFERENTELOR DE INVENTAR 55
4.4. STUDIU DE CAZ. INVENTARIEREA PE O GESTIUNE 56
CAPITOLUL V 58
CONCLUZII SI PROPUNERI PRIVIND CONTABILITATEA A STOCURILOR LA 59
S.C. ONCOS IMPEX S.RL 59
ANEXE 61
BIBLIOGRAFIE 70


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I
PREZENTAREA GENERALA A SOCIETATII
1.1. SCURT ISTORIC AL FIRMEI S.C. ONCOS IMPEX S.R.L.
S.C. ONCOS IMPEX S.R.L este o societate cu capital social integral privat, care la ora actuala este de 1.031.600 lei. Unitatea s-a infiintat in anul 1991 avand forma de societate cu raspundere limitata, pe baza Legii 31/1990 privind societatile comerciale, functionand ca microintreprindere in baza Ordonantei Ministerului Finantelor 1785/2006 directiva IV. Societatea este inregistrata la Oficiul Registrul Comertului Cluj sub numarul J12/2263/1991 si are codul unic de inregistrare CUI 216510. Societatea functioneaza conform prezentului statut in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare, iar bazele acesteia au fost puse de catre cei doi asociati: Onaca Vasile si Pop Cristina. Sediul societatii este in localitatea Floresti judetul Cluj, strada Abatorului numarul 2. Numarul personalului angajat este de 560 de persoane din care personal T.E.S.A, 15 persoane. Media de varsta este de 32 ani, in perspectiva numarul angajatilor va creste, avand in vedere cresterea si diversificarea activitatii societatii.
Patrimoniul societatii este constituit din terenul pe care este construit Abatorul de pasari care cuprinde un depozit, o camera frigorifica care contine si urmatoarele utilaje: deplumator, presa patrata (divizor), moara cu ciocane, aeroterma, transpaleta hidraulica, masina de clipsat, tumblere cu vacum, platforma cantarire 60 kg, 250 kg, pompa de motorina restul spatiului fiind ocupat de cladirea administrativa care contine si ea urmatoarele utilaje : punct termic cladire, mobilier birotica, sistem alarma.
Bunurile constituite ca aport in societate devin proprietatea acesteia. Asociatii au dreptul sa primeasca cota parte din beneficii, respectiv dividende. Acestea se vor plati asociatilor proportional cu cota de participare. Administratorul poate face toate operatiunile cerute pentru aducerea la indeplinire a obiectului de activitate, al societatii. El este obligat sa ia parte la toate adunarile societatii.
In ceea ce priveste dizolvarea societatii aceasta se realizeaza in situatiile prevazute de dispozitiile articolului 22 si urmatoarelor din Legea 31/1990 republicata cu respectarea normelor legislatiei muncii si legislatia privind asigurarile sociale.
Lichidarea societatii se va face in conformitate cu dispozitiile articolului 246 si urmatoarele din Legea 31/1990 republicata cu respectarea normelor legislatiei muncii si legislatia privind asigurarile sociale. Subsemnati asociati convin sa introduca in contract si statutul clauza de continuitate a societatii in cazul ramanerii unui singur asociat.
Referitor la repartizarea beneficiilor si pierderilor acestea se realizeaza in conformitate cu participarea fiecarui asociat astfel:
- D-nul Vasile Onaca - 95%
- D-na Cristina Pop - 5%
Societatea va putea infiinta filiale, reprezentante, agentii, sucursale sau alte sedii secundare, interne si straine cu respectarea normelor legale in vigoare.
Initial afacerea a fost gandita ca un complex comercial intr-unul din cartierele orasului Cluj-Napoca, conceput in asa fel incat sa ofere o gama diversificata de servicii unui numar cat mai mare de consumatori - magazin alimentar, restaurant, coafor, frizerie.
Treptat, studiind tendinta pietei, firma s-a orientat mai mult spre comertul cu carne de pasare si oua incepand sa valorifice in sistem en-gros aceste produse.
In luna martie a anului 2000 S.C. ONCOS IMPEX S.R.L. a achizitionat abatorul de pasari din localitatea Floresti unde s-a mutat intreaga afacere incepand si activitatea de abatorizare pasari. Abatorul de pasari are o capacitate de taiere de 35.000 capete/zi, iar depozitele care se afla in incinta abatorului au o capacitate de depozitare de 800-1.000 tone la 18? respectiv 350-400 tone la 2?C - 6?C. Incepand cu acest moment, afacerea s-a extins si mai mult promovand puiul de Oncos pe piata de desfacere a comertului cu carne de pasare din zona Transilvaniei la care s-a adaugat in scurt timp si alti clienti din alte zone.
Din anul 2001 S.C. ONCOS IMPEX S.R.L. a inceput si activitatea de crestere pasari in sistem propriu achizitionand hale de crestere pui din Gilau, Floresti si Zalau, intentia fiind aceea de a inchide circuitul crestere-comercializare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Stocurilor.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!