Contabilitatea Stocurilor

Cuprins licenta Cum descarc?

1. CAPITOLUL I - Scurt istoric al societatii MECANICA FINA
2.CAPITOLUL II - Delimitari privind stocurile
- Evaloarea stocurilor
- Metode de contabilitate a stocurilor
-Evidenta contabila a stocurilor
- Documente
- Metode privind evidenta analitica a stocurilor
3.CAPITOLUL III- Monografie contabila
4.CAPITOLUL IV- Bibliografie


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I
S.C. "MECANICA FINA" S.A. BUCURESTI
1.Scurt istoric al firmei
Intreprinderea "MECANICA FINA" este reprezentativa pentru sectorul de industrie pe care il reprezinta.
In 1923, prin concesionarea atelierelor mecanice apartinand Federatiei Cooperativelor Satesti, i-a fiinta Societatea pentru Exploatari Tehnice menita sa organizeze fabricatia de avioane. Sapte ani mai tarziu se executa primele avioane de conceptie proprie, pentru ca, in timp, sa se treaca la fabricatia de piese de schimb pentru material rulant si mai apoi la fabricatia de utilaje si masini agricole. In anii '50, ca intreprindere de stat, se profileaza pe fabricatia instrumentelor de masura si control de precizie, primind numele de "UZINA MECANICA FINA".
Incepand cu anul 1953, societatea a fost complet restructurata tehnologic si organizatoric pentru fabricatia de aparate de masura si control, ajungand prima in topul intreprinderilor din tara.
La inceputul anului 1991, intreprinderea "Mecanica Fina" se divide in patru societati comerciale (Carmesin, Diasfin, Fapiro, Mecanica Fina),cea mai importanta "MECANICA FINA"S.A., preluand 70% din personalul cu inalta pregatire si experienta profesionala.
Tot in 1991, ca urmare a hotararii de Guvern nr.157/17 martie, S.C. "MECANICA FINA"S.A se constituie in societate pe actiuni cu 70% capital de stat (Fondul Proprietatii de Stat) si 30% capital privat (Fondul Proprietatii Private).
Societatea este situata in centrul Capitalei, la distante de: 1 km pana la gara de marfuri C.F.R., 10 km pana la aerogara si 250 km pana la portul maritim si are un parc auto propriu cu care efectueaza transporturi interne si internationale de mic si mare tonaj.
Sistemul de asigurare a calitatii pe care il practica, a permis, prin calitatea produselor pe care le fabrica, castigarea premilui "Steaua de aur" - Spania 1994.
2.Profilul
Societatea "MECANICA FINA" este un important producator de aparate de masura si control, precum si de scule si port scule.
Principalele grupe de produse sunt:
- aparate de masura si control dimensional;
- elemente de automatizare pentru masurarea si reglarea presiunilor si tempe-raturilor;
- aparate si mecanisme de orologerie industriala;
- scule pneumatice de mana;
- scule aschietoare;
- piese si accesorii auto;
- stante,dispzitive si matrite;
- calibre;
- ceasuri;
- pistoale de aer.
Activitatea de productie a societatii este sustinuta de o conceptie proprie de un inalt nivel tehnic, precum si o dotare corespunzatoare cu masini si instalatii moderne de verificari si incercari. In aceste conditii, Societatea "MECANICA FINA" livreaza produse de un inalt nivel tehnic si calitativ, la preturi avantajoase, ceea ce face sa fim cunoscuti si apreciati ce toti beneficiarii din toata tara si din strainatate.
Produsele S.C."MECANICA FINA" sunt solicitate pe piata interna de METROREX, SNCFR, PETROM, UZINELE DACIA PITESTI, ROMTELECOM, RADET, etc., in timp ce piata externa este acoperita prin exporturi in AUSTRIA, GERMANIA, ITALIA, S.U.A., FRANTA, EGIPT, IRAN, SIRIA,etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Stocurilor.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!