Contabilitatea Stocurilor

Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I
ELEMENTE GENERALE PRIVIND ORGANIZAREA SI CONDUCEREA CONTABILITATII LA S.C. TRANSFER 5 S.A.
1.1. Influente ale obiectului de activitate al S.C. TRANSFER 5 S.A. asupra organizarii contabilitatii
S.C. TRANSFER 5 S.A., societate comerciala cu capital integral autohton, cu sediul in localitatea Scornicesti, judetul Olt, este inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub numarul J 28/265/96, si are codul fiscal R 8473977.
Obiectul de activitate al societatii il reprezinta producerea si comercializarea confectiilor textile, atat pentru piata externa cat si pentru piata interna. Structura sortimentala este constituita din confectii pentru femei, produse captusite, semicaptusite sau necaptusite cum ar fi : jachete, rochii, fuste, pantaloni, compleuri din doua sau trei piese, bluze, etc.
Structura organizatorica a societatii este prezentata pe baza ORGANIGRAMEI (anexa 1) si are urmatoarea componenta :
1) Adunarea Generala a Actionarilor care se convoaca odata pe an si care este condusa de Presedintele Consiliului de Administratie (Directorul General al societatii).
2) Directorul General al societatii are in subordine Directorul Tehnic si Directorul Economic, Oficiul Juridic si compartimentul administrativ.
3) Directorul Tehnic are in subordine compartimentul productie, compartimentul mecano-energetic, compartimentul CTC.
4) Directorul Economic are in subordine compartimentul aprovizionare, compartimentul desfacere si compartimentul financiar -contabil. 
Datorita structurii sortimentale pe care societatea comerciala o executa apare si o structura aferenta de costuri care reflecta activitatea tuturor compartimentelor componente. Pentru calcularea costurilor efective se iau in considerare urmatoarele produse:
Unitatea 1A - Rochii pentru femei (A)
Unitatea 1B - Pantaloni pentru femei (B)
Unitatea 2A - Compleuri pentru femei (C)
Unitatea 2B - Fuste pentru femei (D)
Alegerea metodei de calcul a costului efectiv presupune o urmarire a proceselor tehnologice pe care le parcurg cele patru produse.
Procesul tehnologic la produsul ,,Rochie pentru femei" parcurge urmatoarele faze :
1) Compartimentul tehnic-creatie executa documentatia tehnica necesara operatiunii de croire, ceea ce se concretizeaza in executarea sabloanelor pentru fiecare model in parte, pe marimi, pentru materialul de baza, pentru captuseala si pentru materialul de intarire (termocolant). De asemenea, compartimentul tehnic elaboreaza norma de consum care cuprinde toate materialele necesare obtinerii unui produs finit;
2) Pe baza comenzii cantitative pe marimi si culori de la client se elaboreaza dispozitia de lucru, document care cuprinde si toate detaliile de pozitionare a emblemelor de firma, marime si compozitie fibroasa solicitate de clientul respectiv
3) Urmeaza ridicarea de la magazia de materii prime si auxiliare a tesaturii necesare pentru realizarea comenzii respective de catre sala de croit. In cadrul salii de croit se elaboreaza un sablon care cuprinde toate piesele de tesatura care intra in componenta produsului, se croieste captuseala, de asemenea se croieste intaritura. Dupa ce toate componentele textile sunt croite se trece la termocolarea pieselor care necesita termocolare, se formeaza pachete care sa contina toate reperele croite si termocolate, se numeroteaza piesele aceluiasi produs cu aceeasi serie pentru a evita diferentele de culoare pe acelasi produs, iar lucrul astfel pregatit este preluat de sectorul de fabricatie. 
4) Prima operatie din sectorul de fabricatie este alimentarea produselor pe linia de fabricatie, verificandu-se calitatea reperelor croite, corespondenta lor cu setul cu sabloane de control , verificarea si eliminarea defectelor de tesatura.
5) In prima zona se prelucreaza detaliile separat in functie de model : se executa pensele, se tighelesc buzunarele, se prelucreaza detaliile de captuseala, se perforeaza canturile, se executa aplicarea fermoarelor.
6) Produsul semiprelucrat ajunge la operatia de sortat, unde toate piesele aceluiasi produs se imperecheaza in functie de seria de pe fiecare reper (piepti, maneci, gulere) 
7) Dupa sortat, produsele intra in zona a doua, unde are loc asamblarea reperelor (se aplica manecile, se aplica gulerul, se executa tivul produsului 
8) Dupa finisarea produsului acesta este preluat de controlul tehnic final pentru a fi verificat dimensional si in conformitate cu modelul original se verifica cusaturile interioare astfel incat produsul sa corespunda cu cerintele de calitate impuse de client.
9) Produsul verificat este preluat de ambalator, care ii aplica etichetele de carton, il introduce in sac de plastic , dupa care preda lotul de produse la magazia de produse finite.
In concordanta cu structura organizatorica a firmei se stabilesc urmatoarele sectoare pentru calculatia costurilor :
- sectia de fabricatie (unitatile 1A, 2A, 1B, 2B);
- sectoarele auxiliare (creatie, sala de croit, transport, atelier mecano-energetic);
- sectorul administrativ, magazia de materii prime si cea de produse finite.
Sectiile de fabricatie se afla in aceeasi cladire si sunt delimitate pe urmatoarele suprafete: 
- unitatea 1A - 180 mp;
- unitatea 1B - 175 mp;
- unitatea 2A - 200 mp;
- unitatea 2B - 150 mp;
- Sectoarele auxiliare - 300 mp;
- Sediul administrativ - 200 mp.
SCHEMA FLUXULUI TEXNOLOGIC 
1.2. Consideratii privind importanta contabilitatii in cadrul sistemului informational al SC Transfer 5 SA
Prin analiza si evaluarea sistemului existent se urmareste evidentierea performantelor si limitelor sistemului informational in raport cu cerintele sistemului de conducere si evaluarea gradului de pregatire al unitatii economice studiate pentru introducerea unui sistem informatic. Formularea de aprecieri asupra sistemului informational are la baza ansamblul criteriilor de calitate impuse acestuia prin prisma informatiilor economice prelucrate si difuzate de diferiti utilizatori.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Stocurilor.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!