Contabilitatea TVA-ului

Cuprins licenta Cum descarc?

Cap 1 Aspecte generale privind contabilitatea. pag. 3
1.1. Continutul, particularitatile si rolul contabilitatii. pag. 3
1.2. Felurile si functiile contabilitatii. pag. 10
1.3. Obiectul si metoda contabilitatii. pag. 14
Cap 2 Contabilitatea taxei pe valoarea adaugata. pag. 22
2.1. Generalitati privind TVA-ul. pag. 22
2.2. Cotele de calcul ale taxei pe valoarea adaugata. pag. 28
2.3. Modificarile TVA-ului o data cu aderarea Romaniei la UE. pag. 32
2.4. Organizarea contabilitatii taxei pe valoarea adaugata. pag. 37
2.5. Particularitatea inregistrarilor contabile a TVA-ului. pag. 40
Cap 3 Contabilitatea TVA-ului la SC SERVICES DRAGON STAR SRL. pag. 45
3.1. Prezentarea generala a societatii. pag. 45
3.2. Studiu de caz. pag. 48
Cap 4 Concluzii si propuneri. pag. 52
Bibliografie. pag. 53
Anexe. pag. 54


Extras din licenta Cum descarc?

ASPECTE GENERALE PRIVIND CONTABILITATEA
1.1. Continutul, particularitatile si rolul contabilitatii
In acceptiunea moderna, contabilitatea, rolul sau reprezentativ si multiplele functii in activitatea economica, financiara si sociala are o istorie proprie, ale carei inceputuri sunt greu de delimitat datorita trecutului indepartat al genezei contabilitatii. Ceea ce constituie o certitudine este faptul ca aparitia contabilitatii si evolutia lenta, sinuoasa a acesteia au ca factor determinant necesitatea practica de a cunoaste anumite realitati de natura economica, financiara, sociala.
Aparitia contabilitatii este nemijlocita de un anumit context economico-social. A avut la inceput un caracter rudimentar, care pe masura dezvoltarii a crescut rolul ei de cunoastere a realitatilor. Contabilitatea a inceput sa se contureze in evul mediu odata cu aparitia capitalismului, a extinderii economiei monetare.
In anul 1494 a aparut la Venetia prima lucrare de literatura contabila apartinand italianului Luca Paciolo sub titlul Summa de arithmetica, geometria, proportioni et proportionalita. In cartea a IX-a a acestei lucrari, denumita  Tractatus de computis et scripuris se descrie pentru prima data partida dubla, care reprezinta si astazi una din trasaturile definitorii ale contabilitatii.
In lucrarea ,,Contabilitate generala din 1947, editia a 13-a, autorul, prof. univ. C.G. Demetrescu defineste contabilitatea pe trei coordonate:
a)obiectul - contabilitatea este o ramura a stiintelor sociale care asigura inregistrarea metodica si ordonata a tuturor operatiilor privind miscarile de valori, de drepturi si obligatii, precum si modificarile determinate de rezultatele activitatii desfasurate;
b)scopul - contabilitatea are drept scop stabilirea situatiei economice si juridice a intreprinderii, exercitarea permanenta a unui control;
c)mijloacele - contabilitatea se foloseste de mijloace proprii: conturi, balante de verificare, jurnale.
Evolutia contabilitatii a fost insotita in plan teoretic de controverse privitoare la utilitatea sa in cadrul mecanismului de cunoastere si gestiune a starii la un moment dat si a circuitului resurselor economice ale societatii. Semnificative sunt in acest sens doua conceptii: prima care trateaza contabilitatea ca teorie stiintifica, iar cea de-a doua ca tehnica de culegere, prelucrare, stocare si transmitere a informatiilor.
Cercetarile teoretice din domeniul contabilitatii sunt relativ recente si ele au fost si sunt concentrate asupra a trei directii esentiale:
clasificarea si teoretizarea practicii contabile;
perfectionarea contabilitatii in functie de noile nevoi de informare a diferitelor categorii de utilizatori;
progresul cunoasterii si invatamantului contabil.
Ca orice disciplina stiintifica, contabilitatea reprezinta simultan o teorie si o metoda. In calitatea sa de teorie stiintifica, contabilitatea reprezinta un sistem de principii si cunostinte, care explica si informeaza, iar ca metoda sau tehnica, un ansamblu coerent de procedee si instrumente prin care se observa si se inregistreaza resursele economice ale societatii, separate in entitati patrimoniale.
Conform Legii contabilitatii nr. 82/1991, contabilitatea este o activitate specializata in masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor proprii, precum si a rezultatelor obtinute din activitatea presoanelor fizice si juridice [&] trebuie sa asigure inregistrarea cronologica si sistematica, prelucrarea, publicarea si pastrarea informatiilor cu privire la pozitia financiara, performanta financiara si fluxurile de trezorerie, atat pentru cerintele interne ale acestora, cat si in relatiile cu investitorii prezenti si potentiali, creditorii financiari si comerciali, clientii, institutiile publice si alti utilizatori. 
Contabilitatea se tine in limba romana si in moneda nationala. Contabilitatea operatiunilor efectuate in valuta se tine atat in moneda nationala, cat si in valuta. Contabilitatea este principala sursa de informatii pentru eficientizarea si dezvoltarea firmei, este punctul de plecare in analiza rentabilitatii si performantelor firmei si asigura baza de date pentru previzionarea evolutiilor viitoare ale firmei.


Fisiere in arhiva (2):

  • Contabilitatea TVA-ului.doc
  • Contabilitatea TVA-ului.ppt

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!