Contabilitatea Veniturilor

Cuprins licenta Cum descarc?

INTRODUCERE 3
CAPITOLUL I. NOTIUNI GENERALE PRIVIND VENITURILE INTREPRINDERII
1.1. ACTE NORMATIVE PRIVIND CONTABILITATEA VENITURILOR 10
1.2. TRECEREA IN REVISTA A SURSELOR BIBLIOGRAFICE 12
1.3. CARACTERISTICA, CLASIFICAREA SI CONSTATAREA VENITURILOR 24
CAPITOLUL II. EVIDENTA VENITURILOR INTREPRINDERII
2.1. EVIDENTA VENITURILOR ACTIVITATII OPERATIONALE 36
2.2. EVIDENTA VENITURILOR ACTIVITATII NEOPERATIONALE 47
CONCLUZII 55
BIBLIOGRAFIE 58
ANEXE


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Viabilitatea intreprinderii in conditiile concurentiale de piata, rezultatele acesteia obtinute in procesul desfasurarii activitatii economico-financiare, depind in mod esential de deciziile manageriale argumentate si adecvate situatiilor, imprejurarilor.
Vorbind despre economie ca stiinta, nu putem de a nu mentiona necesitatea si importanta contabilitatii. Actualmente, contabilitatea reprezinta un limbaj universal de comunicare, care permite crearea relatiilor de colaborarea atit la nivel de economie nationala cit si la nivel mondial.
Elaborarea deciziilor bine chibzuite neaparat este precedata de obtinerea informatiilor initiale obtinute din diferite surse de date care fac obiectul contabilitatii financiare in cadrul caria se formeaza rapoartele financiare. 
In conditiile economiei de piata activitatea oricaror inreprinderi genereaza diverse tipuri de venituri si cheltuieli. Informatiile aferente veniturilor si cheltuielilor sunt furnizate de contabilitate si servesc drept baza pentru calcularea obligatiilor fiscale, elaborarea bugetelor intreprinderii, luarea deciziilor manageriale si economice. In teza data se va desfasura tema cheltuielilor si veniturilor operationale.
Prin tematica, continut si structura sa, lucrarea contine aspecte teoretice privind definirea veniturilor care le suporta intreprinderea in conformitate cu actele normative si legislative in vigoare, si reflectarea lor in rapoartele financiare. 
Scopul si obiectivele tezei consta in examinarea particularitatilor contabilitatii veniturilor in intreprindere si elaborarea concluziilor privind directiile de perfectionare a acestora.
Pentru realizarea acestui scop au fost stabilite urmatoarele obiective:
- examinarea bazei teoretice si metodologice a contabilitatii veniturilor in intreprinderile din Republica Moldova cu argumentarea propunerilor concrete, privind perfectionarea acestui compartiment al contabilitatii;
- tratarea conceptului -veniturile intreprinderii si abordarea componentei acestora;
- evaluarea aspectului practic si modului de organizare a contabilitatii veniturilor in intreprinderea IMSP "Centrul de Chirurgie a Inimii" in baza analizei acesteia;
Obiectul cercetarii il constituie experienta contabilitatii veniturilor in intreprinderea IMSP "Centrul de Chirurgie a Inimii" din Republica Moldova.
Conform Certificatului de inregistrare (anexa 1), Intreprinderea IMSP ,,Centrul de Chirurgie a Inimii" este inregistrata la Camera inregistrarii de Stat, cu numarul de identificare, cod fiscal 1003600152776 la 16.12.2003. 
IMSP Centrul de Chirurgie a Inimii este organizatie publica, nonprofit fondata de Autoritatea Publica Centrala - Ministerul Sanatatii si Protectiei sociale. Numarul mediu de lucratori conform statelor de personal in anul 2008 este 164 de persoane fizice si 192 de unitati. Institutia nu are in proprietate o incapere unde sa-si execute activitatea sa, insa se afla in spatiul cladirii Spitalului Clinic Republican. 
IMSP CCI desfasoara urmatoarele genuri de activitate :
- activitatea spitalelor de profil larg si specializate;
- practica medicala ( asistenta medicala primara de ambulator, asistenta medicala specializata de ambulator) ;
- alte activitati de asistenta medicala ;
- activitatea stiintifica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Veniturilor.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!