Contaminarea Carnii cu Antibiotice

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere .4
Calitatea carnurilor .5
Caracteristicile carnii .12
Implicatii de ordin sanitar privind calitatea carnii .14
Prezenta antibioticelor in produsele alimentare .19
Bibliografie .37


Extras din licenta Cum descarc?

INTRODUCERE
Prin carne se intelege musculatura striata a carcasei impregnata cu toate tesuturile cu care vine in legatura naturala, adica impregnata cu tesutul conjunctiv, tesutul gras, tesutul osos, vasele de sange si nervi care se gasesc in musculatura striata. Proportia acestor tesuturi in carne este diferita in functie de calitatea acesteia, care la randul ei este determinata de specie, rasa, varsta, sex, starea de ingrasare si de regiunea anatomica considerata.
Dupa starea termica, carnea de bovine poate fi calda, zvantata, refrigerata si congelata, iar carnea de porc si ovine poate fi zvantata, refrigerata si congelata.
Carnea calda este carnea neracita care se livreaza direct fabricilor de mezeluri, pentru bradt, la maximum o ora de la taierea animalelor.
Carnea zvantata este carnea racita in conditii naturale, avand la suprafata o pojghita uscata (durata de pastrare de la livrare, maximum 12 ore). Carnea refrigerata este carnea racita in conditii care sa asigure in profunzime (la os) temperatura de 0...4 0C (durata de pastrare de la livrare 72 ore).
Carnea congelata este carnea racita in conditii care sa asigure in profunzime temperatura de maximum -12 0C (pentru export carnea se congeleaza la -12 0C la os). Durata de pastrare de la livrare este de maximum 10 zile. Carnea calda de bovine trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici senzoriale: suprafata umeda, pelicula de uscare neformata si seul neintarit, consistente moale la palpare, culoarea mai deschisa decat a carnii zvantate, caracteristica speciei. 
CALITATEA CARNURILOR
Notiunea de "calitate" a carnii este utilizata in sensuri diferite, in functie de preocuparea si pregatirea celor care o folosesc. Pentru consumator, carnea este de calitate "superioara" daca nu contine multa grasime, daca este frageda, suculenta si aromata. Pentru nutritionist, calitatea carnii rezida in continutul ei in proteine, lipide, substante minerale, vitamine si in lipsa unor substante, ori microorganisme de contaminare si poluare. Pentru specialistul in cresterea animalelor, "calitatea" carnii este data de starea de ingrasare a animalelor, in functie de specie, rasa, varsta si tipul de alimentatie (furajare). 
In alta ordine de idei, in notiunea de calitate a carnii sunt inclusi: factori senzoriali (caracteristici organoleptice), factori legati de valoarea nutritiva (componenti chimici), factori igienici si toxicologici (agenti microbieni, produsi toxioci de alterare, reziduuri nocive) si factori legati de tehnologia de prelucrare (capacitatea de hidratare a carnii si de retinere a apei, valoarea pH - ului etc.).
In sensul larg al cuvantului, notiunea de "calitate" a carnii reprezinta un cumul al factorilor senzoriali, nutritivi, tehnologici si igienici.
Aprecierea calitatii carnii se realizeaza, in primul rand prin aprecierea calitatii animalelor in viu, iar dupa sacrificare are loc aprecierea calitatii carcaselor.
TAURINELE
Pentru taurine, aprecierea calitatii in viu se face pe baza aprecierii dezvoltarii maselor musculare si, respectiv, pe baza prezentei si dezvoltarii maniamentelor (depuneri subcutanate de grasime in anumite locuri de pe corpul animalelor).
Criteriile de apreciere a calitatii taurinelor pentru carne, in Romania, sunt urmatoarele:
A. Taurine adulte
Rasele: Baltata romaneasca, Bruna, Holstein - Friza, Pinzgau si metisii lor.
Calitatea I. Animalele au corpul rotunjit, musculatura bine dezvoltata, regiunile crupei, coapsei si feselor pline, iar soldurile sunt rotunde. Regiunile dorsala si lombara sunt bine imbracate in carne si grasime. Depozitele de grasime de sub piele sunt usor de pipait in regiunile scrotala, la masculi, si mamara, la femele, la coaste, la sale, la baza cozii si mai putin la capul pieptului, la spate si solduri. Pielea este moale si elastica. La tauri existenta maniamentelor nu este obligatorie.
Calitatea a II - a. Animalele au corpul mai putin rotunjit, musculatura dezvoltata, regiunea crupei plata, regiunea feselor plina, soldurile putin proeminente. Regiunile dorsala si lombara sunt imbracate in carne. Maniamentele se simt usor la pipait, la ultimele doua coaste, la iie, in regiunea scrotala la masculi si mamara la femele si, mai greu, la spata. Pielea este moale, dar mai putin elastica. La tauri, existenta maniamentelor nu este obligatorie.
Calitatea sub a II - a. Animalele au corpul si mai putin rotunjit, musculatura mai putin dezvoltata. Regiunea crupei este scobita, cea a feselor mai putin scobita. Unghiurile osoase sunt reliefate, iar pielea este putin elastica. Sub piele nu se simt maniamente, la pipait.


Fisiere in arhiva (2):

  • Contaminarea Carnii cu Antibiotice.doc
  • PREZENTARE.ppt

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!