Contractul de Comert International

Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I
CONTRACTUL DE COMERT INTERNATIONAL -DEFINITIE, CONCEPT, CONTINUT
SECTIUNEA I 
EXPLICATIE PRELIMINARA . DEFINITIE, CONCEPT
Contractul de comert international este una din cele mai importante institutii juridice ale dreptului comercial international. Comertul international a depasit de mult sfera schimburilor de bunuri, adica sfera acelor operatii care se reduceau la import si export de marfuri, realizate aproape exclusiv prin contractul de vanzare - cumparare, executabil fie uno ictu, fie in termene foarte scurte. In conditiile actuale, comertul international, lato sensu, imbratiseaza intreaga gama a operatiilor economice, bancare, financiare si altele, prin care se realizeaza cooperarea economica si tehnico - stiintifica internationala. Comertul international hoc sensu se exprima prin afaceri uriase si complexe, desfasurate pe termen lung si care nu mai pot fi infaptuite numai cu ajutorul instrumentelor juridice traditionale , ci, ele au nevoie pentru acestea de noi forme de contracte si chiar noi metode de contractare nereglementate in sistemele de drept national.
Prin urmare, contractul de comert international este acordul de vointa realizat intre doi sau mai multi participanti la comertul international din state diferite in scopul de a crea , modifica ori stinge raporturi juridice de comert international.
Contractul de comert international se distinge de contractele incheiate intre participantii la comertul intern prin elementul de internationalitate, care, alaturi de atributul de comercialitate ii definesc specificul si il delimiteaza de celelalte contracte reglementate prin normele dreptului comun general.
Comercialitatea si internationalitatea ca note specifice ale contractului de comert international trebuie sa existe cumulativ deoarece absenta uneia dintre ele face ca acel contract sa se situeze fie in domeniul contractelor civile, fie in acel al contractelor comerciale ale dreptului national .
Prezenta elementului de internationalitate intr-un contract comercial determina scoaterea acelui contract de sub incidenta exclusiva a sistemului de drept al forului, creandu-i vocatie pentru a suporta incidenta concomitenta a mai multor sisteme de drept.
Pe plan terminologic, legislatia, doctrina si jurisprudenta utilizeaza expresii diferite pentru desemnarea conceptului in discutie, precum : contracte externe, contracte comerciale internationale sau contracte de comert international. Toate aceste expresii au aceeasi semnificatie juridica, deoarece, conceptul la care ne referim are un caracter unitar, de aici si o unica semnificatie juridica.
Asadar, dintre realitatile juridice ale comertului mondial, indiscutabil, contractul este cea mai importanta, cea mai complexa si cea mai relevanta pentru acest domeniu. Importanta lui se verifica prin aceea ca el reprezinta principalul instrument juridic de infaptuire a circulatiei valorilor si cunostintelor la scara planetara. Complexitatea sa decurge din aceea ca in problematica lui se regaseste cvasitotalitatea multitudinii aspectelor juridice specifice raporturilor dintre participantii la comertul international, inerente desfasurarii acestuia. Relevanta contractului se confirma prin aceea ca el formeaza institutia juridica cea mai importanta a dreptului comertului international care polarizeaza si prin care se exprima intregul specific al acestui segment cu totul aparte al dreptului privat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contractul de Comert International.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!