Contractul de Transport Aerian

Cuprins licență Cum descarc?

Rezumat
Capitolul I
COMERŢUL INTERNAŢIONAL
Capitolul II 
DREPTUL COMERŢULUI INTERMAŢIONAL
Capitolul III
CONTRACTUL DE TRANSPORT AERIAN
Capitolul IV
CONTRACTUL DE TRANSPORT AERIAN LA S.C. NATURAL PROD LIVE S.R.L..
Concluzii
Anexe
Bibliografie


Extras din licență Cum descarc?

REZUMAT
Tema proiectului o reprezintă “Contractul de Transport AERIAN”. Am ales această tema pentru realizarea proiectului din mai multe motive, unul dintre ele fiind interesul personal în ceea ce priveşte transportul aerian, în mod deosebit, felul în care este realizat contractul de transport aerian.
Datorită conoştinţelor însuşite în anii de studiu, sunt îndreptăţită să elaborez acest studiu, din punct de vedere teoretic şi aplicativ.
Lucrarea este structurată în patru capitole care evidenţiază, în parte, importanţa şi modul de realizare şi utilizare a contractului de transport aerian. 
Capitolul I, intitulat Comerţul Internaţional, evidenţieză notiunile teoretice cu privire la comerţul internaţional.
DREPTUL COMERŢULUI INTERMAŢIONAL reprezintă capitolul II al lucrării de faţă, prezentând reglementările legislative ale comerţului internaţional.
Cel de al III-lea capitol este numit CONTRACTUL DE TRANSPORT AERIAN, în care este abordat din punct de vedere teoretic contractul de transport aerian.
Studiul de caz este reprezentat de CONTRACTUL DE TRANSPORT AERIAN LA SC WEZSI TRANS SRL, care prezintă aplicativ utilizarea acestui contract.
CAPITOLUL I
COMERŢUL INTERNAŢIONAL
Principiile de baza în comerţul internaţional
In contextul globalizarii, comerţul internaţional sufera 2 procese: 
a. Procesul de liberalizare –concretizat prin negocieri multilaterale organizate sub egida OMC care conduc atat la reduceri directe de taxe vamale, cât şi la liberalizarea completa a comerţului intre doua sau mai multe tari member OMC;
b. Procesul de reglementare a schimburilor comerciale internaţionale – prin stabilirea unor reguli care sa permita un comportament normal pe piata mondiala şi care sa nu reduca eficiente procesului de liberalizare
O prima regula a comerţului internaţional – Principiul Clauzei Natiunii Cele Mai Favorizate (Art 1, Pct 1 - GATT)
Orice avantaje, favoruri, privilegii şi imunitati acordate de o parte contractanta pt un produs originar din sau avand ca destinatie orice alta tara vor fi extinse imediat şi neconditionat asupra oricarui produs similar originar din sau avand ca destinatie teritoriul tuturor celorlalte parti contractante.
- acest principiu presupune ca daca o tara membra ce acorda unei alte tari membre o favoare tarifara sau de alt gen la orice produs, ea trebuie sa extinda acest tratament imediat şi neconditionat produsului similar originar din celelalte tari membre.
- aplicata atat la import cât şi la export, nu se aplica doar taxelor vamale dar trebuie tinut cont şi de :
a. taxele de orice fel impuse, în legatura cu exportul şi importul marfurilo (comision vamal 0,5%);
b. modul de percepere a unor taxe vamale şi altor taxe;
c. regulile şi formalitatile legate de import şi export;
d. taxele interne asupra marfurilor importate, asupra legilor şi regulilor vizand vanzarea;
e. administrarea restrictiilor cantitative pentru cazurile în care asemenea restrictii sunt permise.
TIPURILE CLAUZEI:
1. Forma neconditionata – pp obligatia asumata de partile contractante de a-si acorda reciproc, automat şi fara compensatie toate privilegiile şi avantajele ce vor fi acordate în viitor tarilor terte în relatiile comerciale;
2. Forma conditionata – pp obligatia partilor contractante de a-si extinde automat şi gratuit asupra celuilalt stat numai acele avantaje şi privilegii pe care le-a acordat sau le va acorda unei tari fara nici un fel de compensatie din partea acestuia (cele stabilite de comun acord).
EXCEPTII de la Principiul Clauzei Natiunii Celei Mai Favorizate
a) preferintele istorice existente la data intrarii în vigioare a GATT sunt protejate de paragrafele 2, 4 ale Art 1 din GATT iar limita preferintelor nu poate depasi diferenta dintre rata taxei vamale în cauza şi ratele preferentiale existente la 10 aprilie 1947.
b) sistemele vamale preferentiale:


Fisiere în arhivă (1):

  • Contractul de Transport Aerian.doc

Imagini din acest licență Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!