Contribuția Mărcii la Succesul Firmei pe Piața Internațională

Cuprins licență Cum descarc?

INTRODUCERE 2
Capitolul I. Semnificaţia şi funcţiile mărcii 4
1. Definirea mărcii şi locul acesteia în economie 4
2. Logica mărcii; funcţiile şi caracteristicile acesteia 8
3. Identitatea mărcii; raportul imagine – identitate 15
4. Principiile creării mărcii 18
Capitolul II. Contribuţia mărcii la succesul firmei pe piaţa internaţională 24
1. Strategia de marcă – un factor cu influenţă majoră asupra succesului firmei pe piaţa internaţională 24
2. Crearea şi introducerea mărcilor 30
3. Extinderea mărcii în afacerile internaţionale 31
Capitolul III. Dacia şi rolul său în creşterea competitivităţii. 34
1. Istoricul mărcii Dacia şi evoluţia sa în timp 34 2.Descrierea elementelor caracteristice mărcii Dacia 35 
3. Exprimarea identităţii de marcă Dacia 38
4. Marca Dacia – sursă a competitivităţii societăţii 40
CONCLUZII 48
BIBLIOGRAFIE 50


Extras din licență Cum descarc?

INTRODUCERE
Mărcile au o influienţă importantă în viaţa noastră. Reprezintă o expresie a pieţei libere şi a unei societăţi democratice. Acestea au un impact profund în calitatea vieţii noastre şi pot reprezenta o modalitate de a vedea lumea altfel. Mărcile ne colorează viaţa, reflectă valorile societăţii noastre.
O marcă joacă trei roluri fundamentale în decizia de cumpărare: ajută la prelucrarea informaţiilor, asigură securitate la cumpărare şi oferă satisfacţie în utilizarea produsului, respectiv serviciului.
Marca reuşeste prin mecanisme complexe atingerea mai multor nivele de 
comunicare.
Mărcile au devenit mijlocul de a-ţi exprima punctul de vedere sau o atitudine sigură, definită. Mărcile sunt o cale ideală de a ne exprima pe noi înşine ca individualităţi. Noi definim şi dezvăluim aspecte ale caracterului nostru prin mărcile pe care le alegem. Marca a devenit o parte integrantă a 
felului în care oameni se autodefinesc, un limbaj social acceptat, un mijloc 
de comunicare.
Ce poate ajunge o nouă marcă de succes? Aproape orice! Orice produs îţi oferă oportunităţi de a crea o imagine în minte care este unică. Aproape orice produs poate depăşi limitele strâmte, înguste ale categoriei sale. 
Produsele la urma urmei, au cicluri de viaţă clasice. Mărcile bine construite şi promovate ar putea trăi veşnic.
Oricine doreşte să construiască o marcă de succes trebuie să înceapă de la cel mai bun şi real punct de plecare şi anume de a se afla printre consumatori şi de a identifica ceea ce le place sau le displace în legătură cu acea marcă.Pentru a menţine o marcă în viaţă trebuie să faci ceva nou, inedit, total neaşteptat dar binevenit. 
O marcă de succes inventează şi reinventează o întreagă categorie de produse/servicii. O marcă de succes este o poveste neterminată 
Marca este o bijuterie aflată într-o vitrină: îţi spui că poţi trăi fără ea, dar te simţi mult mai bine atunci când este a ta. Marca transmite un mesaj despre tine, despre ceea ce eşti, despre ceea ce ai putea deveni. Având o marcă, intri într-o lume în care succesul are o valoare de piaţă şi se regăseşte în profitul obţinut. Marca te face vizibil şi îţi permite să intri în competiţie. Te apropie de succes, dar nu ţi-l garantează. Poate de aceea există o fascinaţie a mărcii: pentru că devine mult mai interesantă atunci când nu o ai.
Succesul nu e la îndemâna oricui. O marcă de top se construieşte, se impune şi se dezvoltă după strategii bine puse la punct
Capitolul 1. Semnificaţia şi funcţiile mărcii
1.Definirea mărcii şi a locului acesteia în economie
Marca reprezintă un semn distintiv care înmănunchiază ansamblul semnificaţiilor referitoare la produs sau serviciu, un mijloc de a numi, care dă o imagine personalizată acestora; de a reduce riscurile cumpărării unui produs sau serviciu care să nu concorde cu propiile cerinţe şi exigenţe; o modalitate de a păstra în memorie un produs sau serviciu , un element de limitare a erorilor de cumpărare şi mai ales de nerepetarea lor.
F.Elvinger considera marca “un mijloc de conversaţie directă cu consumatorul şi totodată de aprovizionare şi coordonare a distibuţiei, un mijloc de standardizare şi reglementare a producţiei, dar şi de identificare şi individualizare pentru consumator” 
Corespunzător dicţionarului LOROUSSE, marca este ’’un semn care serveşte recunoaşterii unui lucru, pentru a-l distinge de altul, pentru a-i identifica o funcţie”. În Dicţionarul de management marca este un semn distictiv folosit de întreprinderi pentru a individualiza şi identifica produsele, lucrurile şi serviciile lor de cele identice sau similare cu ale altor întreprinderi 
Marca are o importanţă deosebită în economia contemporană, astfel încât, adeseori, este apreciată ca reprezentând capitalul principal al unei întreprinderi această apreciere nefiind un simplu eufemism.
Marca are rădăcini istorice îndelungate în preocuparea oamenilor pentru protejarea proprietăţii şi a identificări bunurilor proprii prin semne. Putem să afirmăm că marca este cel dintâi dintre componentele dreptului de proprietate industrială care a dobândit un statut juridic. 
Astfel,sugestivă este aprecierea lui A.Braun corespunzător căruia la romani existau circa 6000 de semne cu valoare de marcă în industria ceramică, iar J.Kohler menţiona că în acelaşi imperiu antic existau mărci folosite pentru diferite produse de la leacuri, pâna la vinuri şi brânzeturi.
Alţi autori, ca de pildă Paul Roubier este de părere că cercetările de pâna acum n-au putut dovedi vreo legătură între semnele aplicate pe vasele greco-romane şi mărci. 
În acelaşi sens, Gemmea Chiesi, susţine existenţa mărcilor în antichitate şi arată că, de pildă, semnele aplicate pe amfore se refereau la produsul pe care îl cuprindea amfora şi nu la recipient.


Fisiere în arhivă (1):

  • Contributia Marcii la Succesul Firmei pe Piata Internationala.doc

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această licență cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!