Contributii la Cunoasterea Avifaunei din Bazinul Mijlociu al Siretului

Extras din licenta Cum descarc?

Pasarile au fost si sunt un model de urmat pentru om inca din cele mai vechi timpuri. Cromatica impresionanta a penajului, armonia glasului lor, comportamentul unic in lumea vie si nu in ultimul rand si cel mai important, zborul toate constituie modele importante pentru om si pentru dezvoltarea lui ca specie.
Lucrarea de fata reprezinta lucrare de licenta cu tema Contributii la cunoasterea avifaunei din Bazinul Mijlociu al Siretului.
Am ales aceasta tema de cercetare pentru a contribui la cunoasterea pasarilor din zonele umede din regiune, in special pentru aducerea de noi date privind distributia spatiala si dinamica numerica a speciilor. Zonele umede si pasarile care le populeaza sunt permanent amenintate de schimbarile antropice ale mediului.
Premisa necesara oricarui plan de dezvoltare durabila, care sa incerce realizarea echilibrului cel mai bun intre dezvoltarea economica si protectia mediului, necesita o cunoastere in detaliu a bogatiei biodiversitatii la nivel local si regional.
In realizarea acestui studiu, pentru obtinerea datelor, am folosit observatiile efectuate in perioada 2011 - 2012 in toate anotimpurile anului, precum si literatura existenta, prezentata in lista bibliografica, urmarind acele aspecte ce privesc diversitatea specifica si aspectele cantitative la nivelul avifaunei.
CAPITOLUL I.
SCURT ISTORIC AL CERCETARILOR ORNITOLOGICE IN BAZINUL MIJLOCIU AL SIRETULUI
Bazinul mijlociul al Siretului nu a fost o zona care sa faca obiectul unor studii sistematice de ornitologie, asa cum este cazul altor zone, de exemplu din Transilvania sau Dobrogea. Lucrarile publicate despre avifauna moldoveneasca, din ultimele decenii, nu contineau informatii despre bazinul mijlociu al Siretului.
In bibliografia existenta, se gasesc referiri in literatura la pasarile din Moldova, de unde putem culege informatii despre avifauna din timpuri mai vechi.
Cele mai vechi referiri (1716) la pasarile din Moldova se gasesc in cartea lui Dimitrie Cantemir, Descriptio Moldaviae, in capitolul "Pentru fiarele cele salbatice si dobitoacele cele domestice". Informatii despre pasari din secolele XVII-XVIII, s-au mai discutat in "Istoria Ieroglifica".
In secolul XIX, gasim informatii in "Contributii la descrierea statistic-istorica a Principatului Moldovei", scrisa in limba germana (Wolf, 1805).
In secolul XX, Dan Munteanu prin activitatea sa de cercetare stiintifica a avifaunei moldovenesti din anii '60 semnaleaza aparitia unor specii ca Pluvialis squatarola (1961), Arenaria interpres (1962) si Luscinia svecica (1966).
La inceputul deceniului al saptelea, apare cartea "Pasarile in nomenclatura si viata poporului roman" (Bacescu 1961), in care sunt mentionate numele sub care erau cunoscute speciile de pasari din Romania.
In a doua jumatate a deceniului, Catalin Rang publica primele sale articole; el este cel care avea sa realizeze cele mai ample studii de avifauna din bazinul mijlociu al Siretului, care aveau sa culmineze cu publicarea tezei sale de doctorat (Rang, 2002).
In 1970,C. Rang publica un articol despre limicolele de pe valea mijlocie a Siretului, care marcheaza sfarsitul deceniului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contributii la Cunoasterea Avifaunei din Bazinul Mijlociu al Siretului.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!