Contributii Privind Stabilirea unui Raport Optim intre Volum si Intensitate pe Parcursul unui An de Antrenament

Cuprins licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I
INTRODUCERE 
1.1 Introducere in problema si problematica cercetata. Motivarea alegerii temei 
1.2. Scopul lucrarii si ipotezele de lucru 6
1.3. Organizarea si metodologia cercetarii 7
CAPITOLUL II 
TRATAREA PROBLEMEI IN LITERATURA DE SPECIALITATE 
2.1. Rezistenta, calitate motrica de baza 11
2.1.1 Bazele fiziologice si biochimice ale dezvoltarii rezistentei 16
2.1.2 Factorii fiziologici si biochimici ai rezistentei aerobe 19
2.2 Metodica antrenamentului in probele de semifond si fond 22
2.3 Particularitatile antrenamentului in probele de semifond si fond la femei 38
2.3.1 Metoda maririi posibilitatilor in alergarea la femei 41
2.3.2 Volumul efortului in antrenamentul femeilor 43
2.3.3 Volumul si intensitatea in alergarile de fond 49
2.3.4 Biochimia in sprijinul alergarilor de fond si semifond 
CAPITOLUL III
REZULTATELE CERCETARII SI INTERPRETAREA LOR 
3.1 Analiza structurii si a valorii solicitarii in cadrul planurilor individuale de antrenament 
3.2 Analiza tendintelor generale in ceea ce priveste evolutia volumului si intensitatii in cadrul ciclului anual de antrenament la alergatoarele de semifond si fond cercetate 
CONCLUZII 74
BIBLIOGRAFIE 75


Extras din licenta Cum descarc?

CAPITOLUL I
INTRODUCERE
1.1 Introducere in problema si problematica cercetata. Motivarea alegerii temei
Atletismul, ca sport de baza pentru practicarea tuturor celorlalte ramuri de sport creeaza, celui care il practica, deprinderi si calitati motrice, calitati morale si de vointa necesare atat in viata de zi cu zi, cat si in practicarea sportului de performanta; de aceea se impune a fi raspandit la intreaga masa de tineri de varsta scolara mica si mijlocie.
Sportul a devenit unul dintre principalele mijloace de cunoastere si valorificare a potentialului biomotric si intelectual uman, avand in acelasi timp functii deosebit de complexe.
Antrenamentul sportiv este un proces pedagogic dirijat in vederea obtinerii unor performante ridicate. Antrenorul trebuie sa cunoasca modul de realizare a performantei sportive si sa aiba la indemana instrumentul necesar realizarii acestuia.
Probele atletice si exercitiile lor specifice servesc nu numai pentru obtinerea unor performante inalte in atletism, ele aduc o contributie considerabila si la pregatirea tinerei generatii. Exercitiile atletice permit realizarea unor obiective si sarcini esentiale ale pregatirii fizice si in special ale calitatilor fizice ca viteza, forta, indemanarea, rezistenta. Multilateralitatea atletismului se manifesta prin solicitarile diferentiate ale probelor care ofera largi posibilitati pentru dezvoltarea multilaterala, pentru activitatea sportiva din cadrul altor ramuri sportive si pentru organizarea activitatii din timpul liber.
Realizarea performantelor sportive maxime este conditionata de respectarea consecventa in cadrul procesului de pregatire sportiva, a principiilor si regulilor metodice, fiziologice, biochimice etc. in functie de particularitatile fiecarei probe si in corelatie cu varsta, sexul si nivelul de pregatire al atletilor.
Pentru respectarea acestor cerinte, antrenorii sunt obligati sa cunoasca foarte bine, atat mijloacele si metodele generale ale antrenamentului specific fiecarei probe atletice, cat si caile de obiectivizare stricta a efortului de antrenament. Numai cunoasterea si aprecierea in mod obiectiv a solicitarii organismului in cadrul fiecarui antrenament permite antrenorului dirijarea stiintifica a intregului proces de antrenament.
Solicitarea in antrenament este determinata de doi parametri principali: volumul de lucru si intensitatea. Acest lucru este valabil pentru fiecare exercitiu in parte cuprins in planul de pregatire. In afara de evolutia celor doi parametri principali, valoarea solicitarii depinde si de pauzele de recuperare dintre exercitii, asa numita "duritate" a executiei. In felul acesta eficacitatea antrenamentului va depinde in primul rand de unitatea dialectica dintre cei trei factori enumerati, unitate de care va depinde calitatea procesului de pregatire.
Se apreciaza ca dintre toti parametri solicitarii, volumul si intensitatea constituie parametrii cei mai dinamici si eficienti, iar posibilitatea evaluarii lor obiective creeaza conditii necesare pentru dirijarea optima a procesului de antrenament.
Analiza celor doi parametri principali arata ca, dinamica volumului duce la dobandirea formei sportive, iar dinamica intensitatii asigura calitatea ei.
In cadrul ciclului anual de pregatire, solicitarea trebuie sa creasca treptat in functie de adaptarea organismului la efort. Din practica se stie ca pentru adaptarea la efort a tuturor sistemelor si marilor functiuni ale organismului este nevoie de intervale de timp cuprinse intre trei-patru saptamani, adica intervale care reprezinta de fapt etapele de antrenament. In felul acesta ciclurile saptamanale in cadrul unei etape de pregatire sunt identice si trebuie sa se repete.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contributii Privind Stabilirea unui Raport Optim intre Volum si Intensitate pe Parcursul unui An de Antrenament.doc

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!