Controlul Bancar Ulterior in Societatile Bancare

Cuprins licenta Cum descarc?

Introducere 2
Capitolul 1. Locul si importanta Bancii Comerciale Romane in cadrul sistemului bancar din Romania 4
1.1 Locul Bancii Comerciale Romane intre bancile din Romania 4
1.2 Principalele servicii oferite de Banca Comerciala Romana 9
Capitolul 2. Organizarea si programarea controlului bancar ulterior 16
2.1. Organizarea controlului bancar ulterior 16
2.2. Programarea controlului bancar ulterior 21
2.3. Metodologia de exercitare a controlului bancar ulterior 24
Capitolul 3. Obiectivele si constatarile controlului bancar la Sucursala BCR, Iasi 28
2.1. Obiectivele controlului bancar la Sucursala BCR, Iasi 28
2.2. Constatarile controlului ulterior 33
2.3. Finalizarea si valorificarea controlului bancar ulterior la BCR 42
Capitolul 4. Posibilitati de crestere a eficientei activitatii societatilor bancare ca urmare a exercitarii controlului bancar ulterior 46
4.1. Indicatori de eficienta 47
4.2. Cai de eficientizare 51
4.3. Efectele controlului bancar ulterior 54
Concluzii 57
Bibliografie 61


Extras din licenta Cum descarc?

Introducere
Controlul este un atribut al conducerii, o functie a conducerii si in acelasi timp este o activitate independenta. In calitate de functie a conducerii, controlul vizeaza mazimizarea parametrilor care se refera la rezultatele obtinute si la cresterea vitezei de realizare a lor. Facand parte din sistemul de control, controlul bancar este un instrument indispesabil managementului pentru supravegherea activitatii bancii, in scopul de a lua din timp deciziile care se impun.
Controlul, in sens larg consta in a verifica daca totul a fost efectuat in conformitate cu programul fixat, dupa ordinele date si principiile stabilite. De asemenea, controlul poate fi definit ca fiind puterea de a conduce politicile financiare si operationale ale unei banci pentru obtinerea de beneficii din activitatea ei, fiind sinonim cu notiunile de verificare, inspectie, supraveghere, examinare sau cercetare atenta si amanuntita.
In calitatea de componenta a controlului economic, controlul financiar-bancar de defineste ca fiind actiunea de determinare a starii unor activitati economice reprezentate de elemente financiare si contabile, prin raportarea acestor reprezentari la prevederile legale prin care au fost definite.
Controlul bancar ulterior este instrumentul specific de urmarire a intregului proces de utilizare a mijloacelor materiale si banesti, in toate fazele de productie si circulatie, exercitate de catre organele financiare specializate. Controlul bancar ulterior reprezinta un mijloc important pentru indentificarea deficientelor si de stabilire a masurilor pentru intarirea disciplinei financiare, de imbunatatire a muncii de prevenire, descoperire si recuperare a pagubelor, precum si tragerea la raspundere a celor vinovati de incalcarea legalitatii.
Raportat la momentul efectuarii sale, acest tip de control financiar este postoperativ, ulterior derularii operatiunilor care fac obiectul verificarii.
Controlul este, de asemenea, indispensabil, pentru ca el nu numai ca asigura securitatea economica, el permite o evaluare a performantelor fara a se mai ridica prea multe probleme de interpretare. In consecinta, fiecare manager este interesat in sensul existentei unei coabitari intre incredere si control.
Scopul acestei lucrari este acela de a explica intr-o maniera cat mai simpla ceea ce cuprinde controlul ulterior, care este finalitatea sa, care sunt modalitatile de a-i stapani tehnicile si care este locul si aportul sau in cadrul bancii. 
Acest demers are finalitate in orientarea factorilor de decizie din sistemul bancar in adoptarea celor mai potrivite masuri pentru desfasurarea unei activitati specifice eficiente pentru propriul interes, dar si pentru interesele clientilor.
Capitolul 1. Locul si importanta Bancii Comerciale Romane in cadrul sistemului bancar din Romania
1.1 Locul Bancii Comerciale Romane intre bancile din Romania
Anul 1990 consemneaza procesul prin care Banca Nationala a Romaniei a fost reorganizata cedandu-si activitatile specifice unei banci comerciale Bancii Comerciale Romane, ea asumandu-si numai obligatiile care ii reveneau de banca centrala. Preluarea de catre BCR a acestor functii se realizeaza impreuna cu o parte din activul BNR (273 milioane lei), dar si un numar de angajati (5.300) si 100 unitati in retea, aspecte necesare pentru desfasurarea activitatii. 
Hotararea de Guvern nr.1048 din 4 septembrie 1990 prevede infiintarea Bancii Comerciale Romane, care isi va organiza propria activitate conform Hotararii de Guvern nr. 1195 din 12 noiembrie 1990. Prin certificatul nr. 130996/ 17.09.1990, Ministerul Finantelor aproba functionarea BCR stabilindu-i totodata si obiectul de activitate. 
Semnificatia infiintarii Bancii Comerciale Romane depaseste simplul fapt de a se inregistra ca o banca comerciala noua, care se alatura celorlalte banci, pentru ca ea avea sa rezolve o problema importanta pentru economie. BCR preia de la Banca Nationala Romana operatiunile de natura comerciala pe care se va baza si le dezvolta puternic in viitor.
Obiectivele BCR inca din primii ani de functionare au fost acelea de a se dezvolta ca o banca universala in vederea satisfacerii cerintelor unor game cat mai diversificate de clienti. Banca Comerciala Romana, datorita seriozitatii, eficientei si ofertei diversificate de servicii si produse a reusit sa se impuna treptat pe piata interna, in ciuda concurentei venite din partea bancilor cu capital privat, autohton si strain. 
Banca Comerciala Romana, liderul pietei bancare din Romania, a fost printre primele companii din tara noastra, care au reusit sa integreze activitatea comerciala cu conceptul de responsabilitate sociala, indreptandu-si permanent atentia spre evaluarea impactului social si de mediu al activitatii sale.
BCR dezvolta toate activitatile permise de Legea bancara, urmand ca, in conformitate cu prevederile exprese ale acesteia, sa deruleze prin subsidiare acele operatiuni care nu pot fi realizate in mod direct de catre banca. De la inceput, activitatile de baza ale bancii au fost cele de corporate si retail banking.
Corelat cu estimarile privind evolutia pietelor financiare, banca pune accent pe extinderea activitatilor de retail, investement banking, si se angajeaza puternic in activitatile de leasing financiar, asigurari si management al activelor.
Banca isi protejeaza cu strictete imaginea, stiind ca increderea clientilor trebuie nu numai castigata, ci si pastrata. Banca promoveaza o politica de transparenta in relatia cu clientii, asigurand informarea periodica a acestora asupra principalelor sale evolutii, a realizarilor recente in domeniul ofertei, deschiderii de noi unitati, a modificarii intervenite la nivelul ratelor de dobanda, a comisioanelor si cursurilor valutare practicate. 
Obiectivele BCR au in vedere, in principal, consolidarea cotei de piata detinuta de banca, crearea de valoare pentru actionari, restructurarea liniilor functionale ale bancii, consolidarea bazei de capital si perfectionarea functiei de resurse umane, precum si implementarea principiilor de guvernanta corporativa.


Fisiere in arhiva (2):

  • Controlul Bancar Ulterior in Societatile Bancare
    • Controlul Bancar Ulterior in Societatile Bancare.doc
    • prima pagina.docx

Imagini din aceasta licenta Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta licenta cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!