Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată

Licență
10/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 111 în total
Cuvinte : 26880
Mărime: 1.32MB (arhivat)
Publicat de: Diana D.
Puncte necesare: 15
Facultatea de Alimentatie si Turism
Universitatea Transilvania, Brasov
Specializare: Controlul Și Expertiza Produselor Alimentare

Cuprins

  1. CAPITOLUL I – TEMA PROIECTULUI 5
  2. 1.1 Descrierea instituței Selgros Cash & Carry 5
  3. CAPITOLUL II – MEMORIU JUSTIFICATIV 7
  4. CAPITOLUL III- ELEMENTE DE INGINERIE TEHNOLOGICĂ 8
  5. 3.1 Materia primă 8
  6. 3.1.1 Compoziția chimică a cărnii 8
  7. 3.2.2 Proprietăți fizico-chimice ale cărnii 10
  8. 3.1.3 Proprietăți organoleptice ale cărnii 11
  9. 3.1.4 Microbiologia cărnii refrigerate 12
  10. 3.2.Refrigerarea cărnii 15
  11. 3.2.1 Temperatura 15
  12. 3.2.2 Deshidratarea 17
  13. 3.2.3 Activitatea apei (umiditatea) 18
  14. 3.2.4 pH-ul 18
  15. 3.2.5 Organisme patogene 19
  16. 3.2.6 Organisme dăunătoare 19
  17. 3.2.7 Alterarea cărnii refrigerate 19
  18. 3.2.8 Alterarea cărnii refrigerate ambalate 20
  19. 3.2.9 Scurgerea cărnii refrigerate 21
  20. 3.2.10 Modificarea culorii cărnii refrigerate 22
  21. 3.2.11 Factorii care influențează culoarea cărnii 22
  22. 3.2.12 Prezentarea cu amănuntul 24
  23. 3.2.13 Influența refrigerării cărnii asupra pierderii în greutate prin evaporare 24
  24. 3.2.14 Transportul cărnii 28
  25. 3.2.15 Conservarea produselor alimentare prin frig 30
  26. 3.3 Prezentarea produselor în vederea comercializării 37
  27. 3.3.1 Prezentarea produselor refrigerate în vederea comercializării 37
  28. 3.3.2 Vitrine de refrigerare 38
  29. 3.3.3 Ambalarea produselor refrigerate 41
  30. 3.3.4 Modul de așezare al produselor 43
  31. 3.3.5 Măsuri igienico-sanitare 43
  32. 3.4 Măsuri de protecţia muncii şi stingerea incendiilor 44
  33. 3.4.1 Cunoașterea normelor de protecție a muncii, de pază și stingere a incendiilor 44
  34. 3.4.2 Măsuri de prevenire și de stingere a incendiilor 44
  35. 3.4.3 Organizarea locului de muncă 45
  36. CAPITOLUL IV- MANAGEMENTUL CALITĂŢII ŞI SIGURANŢEI ALIMENTARE 47
  37. 4.1 Documente de referință 47
  38. 4.1.1 Documente care reglementează calitatea 47
  39. 4.1.2 Reglementări Europene 47
  40. 4.1.3 Reglemetări privind CODEX ALIMENTARIUS 47
  41. 4.2 Programe preliminarii care se impun la realizarea unui produs alimentar de calitate.......................................................................................................................................48
  42. 4.3 Identificarea pericolelor potențiale 50
  43. 4.3.1 Pericolul biologic 50
  44. 4.3.2 Pericol chimic 52
  45. 4.3.3 Pericol fizic 53
  46. 4.4 Identificarea punctelor critice de control 53
  47. 4.4.1 Stabilirea limitelor critice de control 54
  48. 4.4.2 Stabilirea sistemului de monitorizare pentru fiecare punct critic de control 54
  49. 4.4.3 Stabilirea unui plan de acțiuni corective 55
  50. 4.5 Sistemul HACCP 55
  51. 4.5.1 Avantajele implementării sistemului HACCP în industria alimentară din România 56
  52. 4.5.2 Etapele aplicării sistemultui HACCP 56
  53. 4.5.3 Aplicarea sistemului HACCP în industria cărnii 57
  54. 4.5.4 Schema de flux tehnologic a cârnaților proaspeți 58
  55. 4.6 Prelevare de probe pentru autocontrol 61
  56. 4.6.1 Scopul prelevării. Prelevarea în cadrul controlului oficial 61
  57. 4.6.2 Activităţi preliminare. Pregătirea prelevării 61
  58. 4.7 Proceduri de retragere a produselor neconforme 63
  59. 4.8 Trasabilitatea în industria alimentară 67
  60. 4.8.1 Trasabilitatea totală 67
  61. 4.8.2 Condiții obligatorii pentru reușita proiectului de trasabilitate 67
  62. 4.9 Managementul situațiilor de criză 70
  63. 4.9.1 Etapele de pregătire 71
  64. 4.9.3 Tehnici de rezolvare a situațiilor de criză 71
  65. 4.10 Auditul intern 72
  66. 4.10.1 Caracteristicile auditului intern 72
  67. 4.10.2 Tipurile de audit definite de legea privind auditul public intern 73
  68. 4.10.3 Etapele procesului de audit 73
  69. 4.11 Îmbunătățirea sistemului de management 74
  70. 4.11.1 Pregătirea implementării calității totale TQM 78
  71. CAPITOLUL V- IGIENA OBIECTIVULUI PROIECTAT 80
  72. 5.1 Generalități 80
  73. 5.2 Igienizarea spațiilor de producție 81
  74. 5.3 Igienizarea spațiilor de depozitare 81
  75. 5.4 Igienizarea spațiilor frigorifice 82
  76. 5.5 Igienizarea spațiilor social-sanitare 82
  77. 5.6 Igienizarea utilajelor 83
  78. 5.7 Igienizarea mijloacelor de transport 84
  79. 5.8 Măsuri de igienizare în unitățile alimentare 84
  80. 5.9 Agenți chimici de spălare 85
  81. 5.10 Controlul stării de igienă a unităților din industria alimentară 86
  82. CAPITOLUL IV–CONTRIBUȚII PERSONALE PRIVIND CONTROLUL MENȚINERII CALITĂȚII MATERIEI PRIME ÎNTR-O UNITATE DE TIP SUPERMARKET, PRIVIND ACTIVITATEA DE VALORIFICARE PRIN „VITRINA ASISTATĂ” 87
  83. 6.1 Examene microbiologice 87
  84. 6.1.1 Determinare Salmonella spp. 87
  85. 6.1.2 Determinare Escherichia coli pozitive la β – glucuronidază 88
  86. 6.1.3 Determinare Listeria monocytogenes 90
  87. 6.2 Examene fizico- chimice 91
  88. CAPITOLUL VII –CALCUL ECONOMIC 97
  89. 7.1 Calcul economic pentru determinarea cheltuielilor cu analizele de laborator...... 97
  90. 7.2 Determinarea cheltuielilor pentru realizarea producției de cârnați proaspeți ......98
  91. CAPITOLUL VIII - CONCLUZII 103
  92. CAPITOLUL IV – BIBLIOGRAFIE 104

Extras din licență

SELGROS este o companie de autoservire a comerțului cu ridicata ( „Cash & Carry“), care oferă clienților produse comerciale alimentare și nealimentare la prețuri ieftine en-gros în Germania, Polonia, România și Rusia Acest concept este reflectat în numele companiei SELbstbedienungs- GROSshandel ( SELGROS ), care transporta operațiunile din Germania și toate cash and carry ale piețeleor din străinătate.

Produsele variază, dar, de asemenea,ne adaptătam la, serviciile publice, nevoile restaurantelor, chioșcurilor, comercianților cu amănuntul și altor profesioniști. Prin urmare, puternicul Cash & Carry-ul nostru satisface spațiu de vânzare cu amănuntul de până la 11.000 de metri pătrați la 50.000 de produse alimentare și articole nealimentare.Turnul galben cu vârful în curs de dezvoltare este simbolul companiei și un semn clar vizibil de recunoaștere a operațiunilor noastre.

În 1989, Grupul Otto din Hamburg și REWE Group a condus împreună de-a lungul activității cash & carry într - un Joint -Venture din Köln. Numele proprii ale piețelor au fost păstrate, diferența a fost doar în numele companiei unităților din Fegro în SELGROS Acționarii societății în comun au avut o cotă de 50 % , Grupul Otto din Hamburg și REWE Group în Köln.

La data de 13 martie 2008, Köln a REWE Group retroactiv din 29 februarie 2008, SELGROS partener de lungă durată cu Joint - Venture Otto Group, Hamburg,acționari cu cotă de 50%.

La data de 27 octombrie 2008, grupurile comerciale REWE Group (Germania) și COOP (Elveția) au fost de acord pentru înființarea unei noi societăți în comun sub numele de „Trans Gourmet Holding , SE“. Sub umbrela „transGourmet Holding“, Cash & Carry International afaceri și servicii alimentare ale ambelor companii au fost incluse de acum.Mai exact, activitățile au fost sub umbrela „transGourmet Holding“ SELGROS grup, REWE vrac consumator Services GmbH și transGourmet Switzerland AG pachet.

La data de 10 ianuarie 2011, Coop a preluat grupul transGourmet la 100%.

SELGROS are în prezent 42 de magazine și este una dintre cele mai importante Cash & Carry furnizor în Germania. Ca parte a unei expansiuni selectivă în străinătate sub marca SELGROS a reușit în Polonia ( în prezent 17 întreprinderi), România ( în prezent 21 companii) și din Rusia ( în prezent 8 companii) și să ocupe un rol de lider în segmentul cash and carry.

Selgros este unul dintre liderii comerţului românesc pentru că îşi îndeplineşte cu seriozitate misiunea de a oferi clienţilor,zilnic,un sortiment bogat şi diversificat,calitate înaltă la preţuri avantajoase şi servicii excelente.Își orientează întreaga activitate după concepte precum:calitate ,prospeţime, servicii excelente, competenţă, seriozitate, dinamism, amabilitate, politeţe, ospitalitate, disponibilitate, precizie și punctualitate, rapiditate, tehnologie modernă.Afacerea Selgros are patru valori fundamentale:

Clientul

Este în centrul activitaţii şi atenţiei lor.

Competenţa

Se perfecţionează continuu în beneficiul clienţilor şi al companiei.

Colectivul

Sunt mândri că fac parte din echipa Selgros,muncesc cu plăcere împreună.

Comunitatea

Succesul afacerii se datorează în mare parte comunităţii care îi găzduieşte.

CAPITOLUL II - MEMORIU JUSTIFICATIV

Scopul lucrării este de a urmării calitatea materiilor prime de origine animală din unitatea SELGROS Cash & Carry.

Obictivul principal îl reprezintă siguranța consumatorului, eliminând factorii de risc sau cu potențial de risc.

A controla un aliment înseamnă a-l analiza din punct de vedere senzorial, fizico-chimic, microbiologic, toxicologic, astfel încât analistul trebuie să fie capabil să descopere orice neregulă.

Alimentele sunt admise în consum după ce au fost supuse unui control fizico-chimic și microbiologic, îndeplinind condițiile de siguranță alimentară.

Alimentul reprezintă hrana pe care omul o consumă ca atare, fără a interveni asupra ei printr-un anumit procedeu tehnologic.

Pentru realizarea și livrarea de produse salubre, trebuie asigurat controlul calității preparatelor din carne, cu valori și însușiri organoleptice specifice. Primul criteriu al calității este salubritatea, care dacă nu este satisfăcătoare, produsul respectiv nu este admis pentru consum.

Salubritatea alimentelor de origine animală impune ca operaţiunile de prelucrare, conservare, transport şi desfacere să se desfăşoare în cele mai severe condiţii igienice. Graţie asigurării şi respectării normelor sanitare veterinare, consumatorul este asigurat atât de faptul că produsele nu ii dăunează sănătăţii, fiind libere de orice noxă fizică, chimică şi biologică, cât şi de calitatea nutritivă a acestora.

Produsele din carne pot fi contaminate cu microorganisme patogene ajunse în carne de la animalul bolnav sau prin purtători care prelucrează sau manipulează produsele din carne, precum și cu germeni condiționat patogeni sau cu toxine produse de germeni. Atât carnea cât şi preparatele din carne sunt produse ușor alterabile şi foarte bune medii de cultură pentru dezvoltarea microorganismelor. Prezenţa unor germeni în carne şi în preparate din carne influenţează negativ calitatea acestora prin posibilitatea de a provoca alterări sau de a da naştere la toxiinfecții alimentare. Această situație se poate evita dacă sunt respectate criteriile microbiologice referitoare la salubritatea cărnii și preparatelor din carne și cerințele privind respectarea igienei.

CAPITOLUL III- ELEMENTE DE INGINERIE TEHNOLOGICĂ

3.1 Materia primă

Noțiunea de carne se referă la țesutul muscular împreună cu țesuturile care se află în conexiune naturală: oase, tendoane, grăsime, vase, nervi, ganglioni limfatici , apronevroze, țesut conjunctiv ale animalului tăiat.

Celelalte părți comenstibile din corpul animalului se numesc oragane ( ficat, inimă, rinichi, splină, limbă,etc) și subproduse ( sânge, burtă, urechi, picioare, grăsime).

Din punct de vedere morfologic, carnea cuprinde: ţesut muscular striat, ţesut conjunctiv, ţesut adipos, ţesut osos, vase sanguine și nervi. Cea mai mare proporție în corpul animalului este reprezentată de țesutul muscular care este partea principală a cărnii.

Carnea, indiferent de animalul de la care provine are o compoziție chimică corespunzătoare vârstei și stării de nutriție a animalului.

Carnea,datorită proteinelor sale reprezintă o sursă importantă de substanțe azotoase cu o valoare biologiă deosebită fiind condiționată de conținutul de aminoacizi esențiali.Aportul energetic se realizează datorită grăsimii din carne care procură și acizi grași esențiali: linoleic, linolenic, arahidonic.

3.1.1 Compoziția chimică a cărnii

Compoziția chimică a cărnii propriu-zisă este determinată în primul rând de compoziția chimică a țesutului muscular care este alcătuit din: 75 % apă, 25% substanță uscată, 18,5 % substanțe azotate proteice, 0,70% substanțe azotate neproteice, 0,90% substanțe extractive neazotate, 3% lipide, compuși fosfatici și diferiți produși metabolici.

Compoziția chimică a cărnii este determinată de raportul dintre țesuturile ce o compun, de aceea se vor constata diferențe foarte mari în compoziția chimică a cărnii, care nu este atât determinată de specie, cât de starea de îngrășare și de vârsta animalelor.

Tabelul 3.1

Bibliografie

1.Dorin Valter Enache,Carmen Petcu, Mara Georgescu, Ovidiu Savu, Tolea Sandu Marius, Controlul de laborator al Alimentelor de Origine Animală, Editura Transversal

2.Valentin Necula, Mihaela Babii,Aneta Marina (2013) Analiză senzorială, Editura Universității Transilvania din Brașov

3.Valentin Necula (2014), Controlul produselor agroalimentare de origine animală, , Editura Universității Transilvania din Brașov

4.Constantin Savu , Narcisa Georgescu(2004) , Siguranța alimentelor - riscuri și beneficii, Editura SemnE

5.AsmarandeiViorel, Porcescu Grigore, Caragață Niță, Chiriac Angela, Gheorghiță Vlad, Voinițchi Eugeniu, Manual privind efectuarea controlului oficial al unităților din domeniul alimentar.

6.PAS96(2014) - Guide to protecting and defending food and drink from deliberate attack

7. Edited by H,L,M Lelieveld, M.A, Mostert and J. Holah Handbook of hygiene control in the food industry,

8.S.J. James and C. James, Meat refrigeration

9.Principales of food sanitation , Norman G. Marriott, Robert B. Gravani

10.Bernard, D., Utilization of HACCP for Food Safety Management Present the FDA Forum on Regulatory Sciences, 1996

11.Joseph M. Juran, A. Blanton Godfrey,Juran’s Quality Handbook, Fifth Edition

12.J. Andres Vasconcellos, Quality Assurance for the Food Industry

13.Corneliu Mateescu,Lucia Neguț, Nicolae Bălăucă, Florea Nicolae, Editura Bioterra București 2006, Tratat de siguranța alimentară

14.C.Petcu, Mara Georgescu,Ovidiu Savu, Dorin Valter Enache, Tolea Sandu Marius, Editura Transversal 2013, Controlul de laborator al alimentelor de origine animală

15.Constantin Banu,Elena Bărascu, Alexandru Stoica, Anca Nicolau, Editura Asab București 2007, Suveranitate,securitate și siguranța alimentară.

16.Lucian Boncea ,Georgescu Mara,Ovidiu Savu,Gheorghiță Vlad,Carmen Petcu , Niță Caragață, Editura Semne 2012 ,Igiena și controlul alimentelor de origine animală.

17.Anatalie Eladi, Mihai Crăiță, Editura Ceres București 1986, Controlul sanitar-veterinar în întrepeinderile pentru industrializarea cărnii.

18.Ediția II revizuită , Paul Piscoi, Gabriela Rusen, Laurențiu Tudor, Editura Agricola 2007,Ghid de bune practici de igienă și producție pentru sectorul de procesare a cărnii.

19.Dorin Valter Enache, Paul Piscoi, Gabriela Rusen, Laurențiu Tudor, Editura Agricola 2006, Ghid de bune practici de igienă și producție pentru sectorul de procesare a cărni

20 Utilization of HACCP for Food Safety Management Present the FDA Forum on Regulatory Sciences,Bernard.D 1996.

21.Mărculescu Angela (2015) , Managementul calității produselor agro-alimentare, Editura Art Soleil

22.http://www.creeaza.com

23.http://virgilpopa.com/

24.http://www.termo.utcluj.ro

Preview document

Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 1
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 2
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 3
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 4
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 5
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 6
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 7
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 8
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 9
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 10
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 11
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 12
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 13
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 14
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 15
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 16
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 17
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 18
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 19
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 20
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 21
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 22
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 23
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 24
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 25
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 26
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 27
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 28
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 29
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 30
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 31
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 32
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 33
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 34
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 35
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 36
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 37
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 38
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 39
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 40
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 41
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 42
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 43
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 44
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 45
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 46
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 47
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 48
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 49
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 50
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 51
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 52
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 53
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 54
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 55
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 56
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 57
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 58
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 59
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 60
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 61
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 62
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 63
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 64
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 65
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 66
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 67
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 68
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 69
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 70
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 71
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 72
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 73
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 74
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 75
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 76
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 77
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 78
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 79
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 80
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 81
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 82
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 83
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 84
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 85
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 86
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 87
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 88
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 89
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 90
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 91
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 92
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 93
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 94
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 95
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 96
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 97
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 98
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 99
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 100
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 101
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 102
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 103
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 104
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 105
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 106
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 107
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 108
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 109
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 110
Controlul menținerii calității materiei prime într-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrină asistată - Pagina 111

Conținut arhivă zip

  • Controlul mentinerii calitatii materiei prime intr-o unitate de tip supermarket, privind activitatea de valorificare a produselor prin vitrina asistata.docx

Alții au mai descărcat și

Studiul Efectelor de Contaminare a Alimentelor cu Micotoxine

Justificarea alegerii temei de cercetare Micotoxinele prezente în mod natural în diverse produse alimentare constituie o problemă serioasă de...

Proiectarea unei secții de fabricare a pâinii cu capacitatea de 20 tone pe zi

1. Tema proiectului de diplomă Proiectarea unei secţii de fabricare a pâinii cu capacitatea de 20t/zi adoptându-se: - Procedeul indirect cu maia...

Tehnologia de fabricație a salamului de vară și elemente de control ale calității

1.1. Istoric, importanță nutrițională și energetică În procesul de nutriție umană, organismul uman transformă în substanțe nutritive hrana...

Studiu Privind Asigurarea Calității Ceaiurilor la SC Laboratoarele Fares Bio Vital SRL Orăștie

Capitolul 1 Introducere În contextul transformărilor profunde din lumea întreagă şi sub influenţa majoră a schimbărilor datorate situaţiei...

Influența Procesului Tehnologic Asupra Calității Semiconservelor

CAPITOLUL I Noţiuni introductive Preparatele din carne tip semiconservă sunt produse obţinute prin ambalarea cărnurilor care au suferit în...

Aditivi alimentari în industria cărnii

1. Generalitati Aditivii alimentari sunt substanţe adăugate intenţionat alimentelor pentru a le oferi proprietăţi suplimentare fata de cele de...

Caracterizarea Biochimică a Bacteriilor Care Determină Alterarea Cărnii de Pasăre

1. INTRODUCERE În interesul ocrotirii sănătății consumatorilor controlul calității și siguranței alimentelor a devenit din ce în ce mai importantă...

Studiu de Caz - Implementare HACCP

1. SISTEME DE MANAGAMENT A CALITĂŢII 1.1. H.A.C.C.P. – Scurt istoric Deschiderea Romaniei către pietele exterioare in cadrul Organizaţiei...

Ai nevoie de altceva?